SONKÁS BURGONYAFELFÚJT
Hozzávalók : 20 dkg főtt füstölt tarja, 4 tojás, 12 dkg margarin, 2 evőkanál liszt, 3 dl tej, 60 dkg burgonya, só törött bors, kevés zsír.
Elkészítése: Felolvasztunk 4 dkg margarint, átforgatjuk rajta a karikákra vágott burgonyát, és megsózva, nagyon kevés vízzel, puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A maradék margarinból a liszttel és a tejjel kemény besamelt főzünk, és ha kihűlt, összekeverjük a tojások sárgájával, valamint a habbá vert fehérjével. Végül óvatosan belekeverjük a darált füstölt húst, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kizsírozunk egy kerek, mély tűzálló tálat, beleöntjük a sonkás keverék egyharmadát, erre terítjük a párolt, langyosra hűtött burgonya felét. Befedjük a sonkapép második harmadával, erre rakjuk a maradék burgonyát, és az egészet bevonjuk a maradék sonkapéppel. A tepsibe ujjnyi magasan vizet öntünk, forró sütőbe tesszük, ha langyos, beleállítjuk a tűzálló tálat, és 5 percig erős , majd 45 percig közepes tűznél gőzben sütjük.