Hozzávalók: 50 dkg liszt, l margarin, 2 dkg élesztő, egy kávéskanál szalkália, 15 dkg trapista sajt, 1 evőkanál só, 4 tojás, kevés tej.

Elkészítése: Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, a margarint a liszttel, sóval, szalkáliával elmorzsoljuk, beletesszük a reszelt sajt felét, majd egy egész tojással és 2 tojás sárgájával, az élesztővel és kevés tejjel összegyurjuk. Fél óráig meleg helyen kelesztjük, újból összegyurjuk, és kis cipókat formálunk belőle (kb. 6-8). A cipókat egyenként kerekre nyújtjuk, átlósan átvágva 12 részre szabjuk, és a cikkeket szélről feltekerjük. A kis kifliket tojás sárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben világossárgára sütjük. Sokáig puha marad.

«