SZÓJARAGU

Hozzávalók : fél zacskó szójakocka, 20 dkg laska, vagy csiperkegomba, 20 dkg mirelit zöldborsó, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 0,5 dl száraz fehérbor, fél csokor petrezselyem, ételízesítő, só, majoránna, olaj.

Elkészítése: A szójakockát az előírás szerint ételízesítővel füszerezett vízbe áztatjuk. Olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és hozzáadjuk a megtisztított felszeletelt gombát is. 2 percig együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a szójakockát a levével együtt és a zöldborsót. Felöntjük a borral és annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval, majoránnával ízesítjuk és puhára pároljuk. Frissen vágott petrezselyemmel meghintve kínáljuk. Körete párolt rizs.

«