SZÓJÁS RAKOTT BURGONYA

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 5 dkg szójapehely, 30 dkg vegyes darált hús, 1 fej vöröshagyma, 1 dl étolaj, 3 dl tej, 3 tojás, só, őrölt bors, apróra vágott petrezselyemlevél ízlés szerint, 2 dl tejföl.

Elkészítése: Az apróra vágott, olajban megpirított vöröshagymán megpároljuk a darált húst, hozzáadjuk a kétszeres térfogatú langyos vízben áztatott szójapelyhet és ízlés szerint a fűszereket. A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, felkarikázzuk, ugyanígy a főtt tojásokat is, és margarinnal kikent tűzálló tálba rétegezzük a hússal együtt. A tetejére burgonya kerüljön. Tejföllel leöntve, előmelegített sütőben készre sütjük.

«