SZÓJÁS TÖLTÖTT CSIRKE

Hozzávalók: 1 sütni való csirke és mája, 1 zsemle, 3 tojás, 1 alma, 1 csomó petrezselyemlevél, 10 dkg gomba, 4 evőkanál textrudált szójapehely kb. 1 dl tej, olaj, törött bors, majoránna, só.

Elkészítése: A gombát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemájat, sóval, borssal, majoránnával, petrezselyemmel fűszerezzük. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és a gombához adjuk. A szója granulátumot langyos tejben áztatjuk, majd ezt is a gombához adjuk. Az egészet jól összekeverjük, és a csirke bőre alá töltjük.A csirkét kívül-belül megsózzuk. A hasüregbe tesszük a négybe vágott, kimagozott almát, és közepes tűznél pirosra sütjük.

«