SZÓJÁS TEJFÖLÖS NOKEDLI

Hozzávalók: Fél csomag szójakocka, 6 evőkanál liszt, l tojás, l pohár tejföl, kevés tej, pirospaprika, kevés őröltbors, ételízesítő (Delikát) l fej vöröshagyma, 1 evőkanál zsír.

Elkészítése : A szójakockát meleg delikátos vizsben fél órán keresztül áztatjuk, addig zsíron világosra pirítjuk az apróra vágott hagymát, a tűzről levéve meghintjük piros paprikával, beletesszük a szójakockát, sózzuk, borsozzuk, és 2 dl vízet öntünk alá, fedő alatt addig pároljuk, mig zsírjára sül. Kevés liszttel megszórjuk, tejföllel elkeverjük, egy kis tejet öntünk hozzá és felforraljuk. Közben a liszttel, tojással nokedlit kavarunk, sós vizben kifőzzük, hideg vízzel leöblítjük, és a szójás tejfölöshöz keverjük. Forrón tálaljuk.

«