TÚRÓFÁNK

Hozzávalók : 50 dkg tehéntúró, 3 tojás, 5 dkg rétesliszt, 5 dkg zsemlemorzsa, csipet só, a panírozáshoz zsemlemorzsa, a sütéshez bőven olaj, a tálaláshoz fahéjas porcukor.

Elkészítése : Az áttört tehéntúrót összegyúrjuk a tojások sárgájával, a liszttel, a morzsával és egy csipet sóval, és fél óráig állni hagyjuk. Ezután óvatosan, nehogy összetörjön, közékeverjük a tojások kemény habbá felvert fehérjét. Vizes kézzel kroketteket formázunk belőle, és morzsába forgatva, bő, forró olajban kisütjük. Először élénk tűzön sütjük, majd megfordítjuk a kroketteket, és a tüzet mérsékeljük, hogy a közepe is átsüljön. Az olajtól alaposan lecsepegtetve, fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

«