TÚRÓKRÉMES ALMA

Hozzávalók : 1 evőkanál rum, 4 alma, 20 dkg tehéntúró, 1 dl fehérbor, 1 evőkanál sárgabaracklekvár, 2 tojás, 3 dkg vaj, porcukor, 1 vaniliás cukor.

Elkészítése : Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, a magházukat kiszedjük, és a borban kissé megcukrozva megpároljuk. Majd a túrót áttörjük (ennek leggyorsabb módja egy szűrőn egy pohár segítségével átnyomkodni). Ezután a tojássárgákat összekeverjük a túróval, a porcukorral, és hozzáadjuk a tojások keményre vert habját. A baracklekvárt a rummal megízesítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat. Elhelyezzük rajta az almákat, a kiszedett magház helyére tesszük a baracklekvárt, és rákenjük a túrót. Végül meleg sütőben 10 percig sütjük. Melegen tálaljuk.

«