Citromos szelet /40 szelet/
Hozzávalók:

8 db tojás, 10 dkg fruktóz, 1 kávéskanál fahéj, szegfűszeg, 1 citrom leve és héja, 6 dkg dió, 12 dkg mák, 6 dkg zsemlemorzsa, 2 evőkanál rum, 6 dkg liszt, 1 csomag sütőpor. Citrommáz:
1 db tojás fehérje, 6 dkg fruktóz, 1 evőkanál citromlé. A tojásfehérjét a fruktózzal és a citromlével jól kikeverjük. A tojássárgákat a fruktózzal habosítjuk. Ízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel, a citrom levével és héjával, a darált dióval, a darálatlan mákkal, a rummal, a zsemlemorzsával, és a sütőporos lisztet is belekeverjük. Végül óvatosan beleadagoljuk a keményre felvert tojásfehérjét. Kikent, lisztezett tepsibe terítjük és lassú tűzön sütjük. Ha kihűlt, a tészta tetejét bekenjük citromos mázzal.
Összes tápanyagtartalom: 11560 kJ/2749 kcal, 95,4 g feh., 119,4 g zsír, 283,2 g szénh. 1 szelet tápanyagtartalma: 289 kJ/68 kcal, 2,3 g feh., 2,9 g zsír, 7 g szénh.




CSOKOLÁDÉS SZELET
/40 szelet/

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 14 dkg Delma light margarin, 2 db tojás, 10 dkg fruktóz, 1 dkg kakaópor, 1 citrom leve és héja, 1/2 l 1,5%-os tej, 2 csomag sütőpor, 5 dkg diabetikus csokoládé. A puha margarint a felütött egész tojással, a fruktózzal, a citrom levével és lereszelt héjával, valamint a sütőporos liszttel jól elkeverjük. Apránként hozzáöntjük a tejet, beleszitáljuk a kakaót. Kikent lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük. Ha kihűlt, tetejét csokoládé mázzal vonjuk be, amit előzőleg vízfürdőn felolvasztunk és 2-3 evőkanál olajjal hígítunk.

Összes tápanyagtartalom: 14674 kJ/3504 kcal., 96,9 g feh., 120,3 g zsír, 504,7 g szénh. 1 szelet tápanyagtartalma: 366 kJ/87 kcal., 2,4 g feh., 3 g zsír, 12,6 g szénh.




DIÓS KÁVÉSZELET
/24 szelet/

Hozzávalók:
6 db tojás, 8 dkg fruktóz, 10 dkg dió, 1 evőkanál darált kávé, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 5 dkg liszt, 1 csomag sütőpor. A tojások sárgáját a fele fruktózzal kikeverjük. Ha már habos, hozzáadjuk a diót, a kávét, a zsemlemorzsát és a sütőporos lisztet. Végül a maradék fruktózzal keményre felvert tojásfehérjéket. Kikent, lisztezett tepsibe egyenletesen elkenjük és mérsékelt tűzön sütjük. Ha kihűlt, deszkára borítjuk és 3 részre vágjuk. Megtöltjük a következő krémmel: 3 tojás, 1 evőkanál fekete kávé, 8 dkg fruktóz, 25 dkg Delma light margarin. A tojást a fruktózzal és a kávéval gőz fölött, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Ha kihűlt kihabosítjuk a margarinnal.

Összes tápanyagtartalom: 12799 kJ/3103 kcal, 76,7 g feh., 203,4 g zsír, 254,2 g szénh. 1 szelet tápanyagtartalma: 533 kJ/129 kcal, 3,1 g feh., 8,4 g zsír, 10,5 g szénh.


FÉLHOLDAK
/30 db/

Hozzávalók:
25 dkg Delma light margarin, 4 db tojás, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 db citrom leve és héja, 1 dkg kakaópor, 10 dkg fruktóz. A puha margarint a tojások sárgájával és a fruktózzal habosra keverjük. Hozzáadjuk a citrom levét, héját és a sütőporos lisztet. A tojásfehérjéket keményre verjük és óvatosan a tésztába adagoljuk. A tészta felét kikent, lisztezett tepsibe öntjük. A másik felébe beleszitáljuk a kakaót, és a világos tésztára öntjük. Közepesen meleg sütőben, tűpróbáig sütjük. Deszkára borítjuk és ha kihűlt, félholdakat szaggatunk belőle.

Összes tápanyagtartalom: 10292 kJ/2495 kcal, 57,4 g feh., 126,1 g zsír, 279,4 g szénh. 1 db tápanyagtartalma : 343 kJ/83 kcal, 1,9 g feh., 4,2 g zsír, 9,3 g szénh.




GYÜMÖLCSÖS TÚRÓS
/16 kocka/

Hozzávalók:
5 db tojás, 12 dkg liszt, 6 dkg fruktóz, 1 csomag sütőpor. Töltelék: 50 dkg félzsíros túró, 50 dkg bármilyen gyümölcs (pl. kiwi), 1 dl 12%-os tejföl, 2 evőkanál zselatin, 1 dl 1,5%-os tej, 1 csomag tortazselé, 6 dkg fruktóz. Az alapanyagból piskótát sütünk. Kettévágjuk keresztben vagy lapjában, aszerint, hogy milyen vastag. A túrót elkeverjük a tejföllel, a meleg tejben feloldott zselatinnal, és a piskótatésztára kenjük. Erre a feldarabolt gyümölcsök fele kerül, majd a tésztával beborítjuk és ismét túrókrémmel kenjük meg. Erre szépen kirakjuk a maradék gyümölcsöt és a már dermedni készülő tortazselével befedjük. Jól behűtjük. Melegvízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

Összes tápanyagtartalom: 10485 kJ/2520 kcal, 163,9 g feh., 76,7 g zsír, 289 g szénh. 1 kocka tápanyagtartalma: 655 kJ/157 kcal, 10,2 g feh., 4,7 g zsír, 18 g szénh.




KÓKUSZOS KOCKA
/kb. 30-35 kocka/

Hozzávalók :
6 db tojás, 18 dkg liszt, 8 dkg fruktóz, 1 csomag sütőpor. Öntet: 25 dkg Delma light margarin, 4 dkg kakaó, 5 kávéskanál rum, 4 evőkanál 1,5%-os tej, folyékony édesítőszer, 30 dkg kókuszreszelék. A 6 tojásból piskótát készítünk. Amíg sül, elkészítjük az öntetet. A margarint a rummal, a tejjel, a kakaóval és az édesítővel sűrűre főzzük. A tésztát kockákra vágjuk. A kihűlt tésztát belemártogatjuk az öntetbe, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.

Összes tápanyagtartalma: 15205 kJ/3649 kcal, 78,8 g feh., 258,4 g zsír, 253 g szénh. 1 kocka tápanyagtartalma: 434 kJ/104 kcal, 2,2 g feh., 7,3 g zsír, 7,2 g szén



OROSZ SZELET
/36 szelet/

Hozzávalók:
5 dkg Delma light margarin, 2 db tojás, 1 csomag sütőpor, 2 dkg kakaópor, 1/4 l 1,5%-os tej, 25 dkg liszt, 10 dkg dió, 40 dkg diabetikus lekvár, 10 dkg fruktóz. A puha margarint a tojások sárgájával és a fruktóz felével habosítjuk. Belekeverjük a kakaót, a sütőporos lisztet és a diót. Apránként öntjük bele a tejet, végül a fruktózzal keményre felvert tojásfehérjéket. Kikent, lisztezett tepsibe terítjük. Ha kihűlt, deszkára borítjuk, kettévágjuk és megkenjük lekvárral.
Összes tápanyagtartalom: 12219 kJ/2896 kcal, 79,6 g feh., 97,1 g zsír, 414,7 g szénh. 1 szelet tápanyagtartalma: 339 kJ/80 kcal, 2,2 g feh., 2,6 g zsír, 11,5 g szénh




ŐZGERINC
/16 szelet/

Hozzávalók:
6 db tojás, 6 dkg fruktóz, 15 dkg mandula, 8 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg diabetikus csokoládé, 1 kávéskanál fahéj, 5 szem szegfűszeg, 2 dl tejszín, 2 kávéskanál margarin. A tojások sárgáját a fruktózzal jól kikeverjük, majd a keményre vert tojásfehérjét hozzáadagoljuk. Hozzáadunk 10 dkg darált mandulát, a zsemlemorzsát, kevés reszelt csokoládét, a fahéjat, és a szegfűszeget. Könnyedén átkeverjük. Kikent, zsemlemorzsával meghintett őzgerincformába öntjük, és előmelegített sütőben sütjük. A megsült tésztát kiborítjuk. Amikor kihűlt, bevonjuk olvasztott csokival, amit 2 kávéskanál margarinnal higítottunk. A maradék mandulát egy pillanatra forró vízbe dobjuk, így le tudjuk szedni a héját, és ezzel a fehér mandulával tűzdeljük meg a tésztát. Keményre felvert tejszínhabbal tálaljuk.

Összes tápanyagtartalma: 11443 kJ/2718 kcal, 88,1 g feh., 186,5 g zsír, 160 g szénh. 1 szelet tápanyagtartalma: 715 kJ/169 kcal, 5,5 g feh., 11,6 g zsír, 10 g szénh.




PUNCSSZELET
/36 szelet/

Hozzávalók:
7 db egész tojás, 3 db tojásfehérje, 18 dkg fruktóz, 3 dl 1,5%-os tej, 3 csomag diétás puncs pudingpor, 1 csomag diétás vaníliás pudingpor, 2 evőkanál kakaópor, 0,5 dl rum, 25 dkg Delma light margarin. A 7 tojásfehérjét gőz fölött, 8 dkg fruktózzal kemény habbá verjük, lassan hozzákeverjük a tojások sárgáját és az átszitált puncs pudingport. Zsírpapírral bélelt tepsibe terítjük, és lassan sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A maradék fruktózzal elkeverjük a margarint és a rumot. A tejből és a vaníliás pudingporból krémet főzünk. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinos krémmel. Rásimítjuk a kihűlt tésztára. Tetejére rátesszük a 3 db tojásfehérjéből, 3 dkg fruktózzal gőz felett keményre vert habot, majd a kakaót is rászitáljuk.

Összes tápanyagtartalom: 13313 kJ/3211 kcal, 63,3 g feh., 172,9 g zsír, 322,9 szénh. 1 szelet tápanyagtartalma: 369 kJ/89 kcal., 1,7 g feh., 4,8 g zsír, 8,9 g szénh.



RIGÓ JANCSI
/kb. 25 db/

Hozzávalók:
8 db tojás, 8 dkg fruktóz, 12 dkg liszt, 3 dkg darált dió, 2 dkg kakaópor a tésztába, 1 csomag sütőpor, 4 dl tejszín, 4 dkg fruktóz, 2 dkg kakaópor, 5 dkg diabetikus csokoládé, 1/2 csomag étkezési zselatin. A tojások sárgáját 4 dkg fruktózzal kikeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék 4 dkg fruktózt, és tovább verjük, majd óvatosan a kikevert tojássárgájához adjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, beleszitáljuk a kakaóport és végül a diót. Kanalanként keverjük a tojásokhoz. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük és lassan sütjük. Ha kisült, kettévágjuk, 2/3 része az alja, 1/3 része a teteje legyen. A felső lapot megkenjük a gőz fölött megolvasztott és 2 kávés kanál olajjal higított csokoládéval, majd egyenlő kockákra vágjuk. A tejszínt keményre verjük a 4 dkg fruktózzal. Felhasználásig hűtőbe tesszük. A zselatint kis lábasban 2 dl vízzel feloldjuk. Amikor kihűlt, belecsurgatjuk a tejszínhabba, és a kakaót is beleszitáljuk. Az alsó tésztalapra kenjük, és a már felvágott kockákat rárakjuk. Jól lehűtjük és csak azután vágjuk fel a kockák mentén.

Összes tápanyagtartalom: 13945 kJ/3347 kcal, 113,9 g feh., 203,3 g zsír, 259,3 g szénh. 1 db tápanyagtartalma: 557 kJ/133 kcal, 4,5 g feh., 8,1 g zsír, 10,3 g szénh.


TÚRÓS KUGLÓF
/16 szelet/

Hozzávalók:
25 dkg Delma light margarin, 25 dkg félzsíros túró, 25 dkg liszt, 8 dkg fruktóz, 2 db tojás, 1 csomag sütőpor, 1 citrom leve és héja. A puha margarint a tojással és a túróval habosra keverjük, majd a többi hozzávalóval együtt habosra keverjük. Kikent, lisztezett kuglófformába öntjük és előmelegített sütőben sütjük.

Összes tápanyagtartalom: 10722 kJ/2598 kcal, 85 g feh., 132,1 g zsír, 265 g szénh. 1 szelet tápanyagtartalma: 670 kJ/162 kcal, 5,3 g feh., 8,2 g zsír, 16,5 g szénh.


CHARLOTT
/16 szelet/

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 14 db tojás, 15 dkg fruktóz, 2 csomag sütőpor, 20 dkg diabetikus lekvár, 1 csomag karamell ízű pudingpor, 4 dl 1,5%-os tej, 5 dl tejszín, 1 csomag étkezési zselatin, 15 dkg idény gyümölcs (őszibarack), folyékony édesítőszer. 5-5 tojásból piskótát készítünk. A 4 tojásból egy kisebb tortát. Közben elkészítjük a karamell pudingot. 1 dl és 3 dl tejet felteszünk forrni, 1 dl tejben pedig elkeverjük a pudingot. Sűrűre főzzük és édesítjük. A zselatint 2 dl hideg vízben elkeverjük, melegítés közben felolvasztjuk, és a még forró pudinghoz keverjük. Ha kihűlt, a keményre felvert tejszínhabot is óvatosan belekeverjük. Az egyik rolád lapot megkenjük lekvárral és szorosan feltekerjük, vékony szeletekre vágjuk és kibélelünk vele egy félgömb formát, vagy egy kisebb tálat. A krém felét belesimítjuk. A tortát 3 felé vágjuk, ezt is megkenjük krémmel és a tál közepébe nyomjuk. Erre kerül még a maradék krém. Belenyomkodjuk a gyümölcsöket és befedjük a másik piskótalappal, amit a megfelelő formára vágtunk. Hűtőben, így fejen állva hagyjuk megdermedni, legalább egy fél napig és csak ezután borítjuk tálra. Nehéz elkészíteni, és nem is olcsó, de nagyon mutatós, finom édesség.

Összes tápanyagtartalom: 20151 kJ/4797 kcal, 211,3 g feh., 229,1 g zsír, 490,1 g szénh. 1 szelet tápanyagtartalma: 1259 kJ/299 kcal, 13,2 g feh., 14,3 g zsír, 30,6 g szénh.



CSOKOLÁDÉS HALOM
/60 db/

Hozzávalók:
25 dkg Delma light margarin, 3 db tojás, 42 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 24 dkg vágott dió, 15 dkg diabetikus csokoládé. A margarint a tojásokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a diót, az olvasztott csokit és apránként adagolva a lisztet. Alufóliával bélelt sütőlapra kis halmokat rakunk. Előmelegített sütőben, közepes lángon 10-15 percig sütjük. Még forrón szedjük le az alufóliáról, mert hidegen ráragad.

Összes tápanyagtartalom: 20758 kJ/4997 kcal, 123,2 g feh., 314,9 g zsír, 400,3 g szénh. 1 db tápanyagtartalma: 345 kJ/83 kcal, 2 g feh., 5,2 g zsír, 6,6 g szénh.



DIÓS - CSOKOLÁDÉS KOCKA
/35 kocka/

Hozzávalók:
25 dkg Delma light margarin, 15 dkg liszt, 15 dkg darált dió, 5 db tojás, 15 dkg diabetikus csokoládé, 1 csomag sütőpor. A puha margarint a tojások sárgájával és az olvasztott csokival jól összekeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a darált diót és a keményre felvert tojásfehérjét. Kikent tepsibe öntjük és előmelegített sütőben sütjük. Ha kihűlt, kockákra vágjuk.

Összes tápanyagtartalom: 15238 kJ/3613 kcal, 80,8 g feh., 270,5 g zsír, 200,8 g szénh. 1 kocka tápanyagtartalma: 435 kJ/103 kcal, 2,3 g feh., 7,7 g zsír, 5,7 g szénh.



FATÖRZS
/16 szelet/

Hozzávalók:
5 db tojás, 7 dkg fruktóz, 12 dkg liszt, 1 evőkanál kakaópor, 1 csomag sütőpor. Töltelék:
20 dkg diabetikus lekvár, 5 dkg mazsola, 4 db tojás sárgája, 10 dkg diabetikus csokoládé, 1 db narancs leve és héja, 25 dkg Delma light margarin, 2 evőkanál rum, 5 dkg vagdalt dió, 16 szem meggy, 2 dkg vágott pisztácia. Elkészítjük a tésztát. Vékonyan megkenjük lekvárral. Gőz felett kevergetve megolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük a margarint, a tojások sárgáját a narancs héjat, levét, és a rumot. A krém 2/3 részét egyenletesen a piskótalapra kenjük, megszórjuk vágott dióval, és a megmosott mazsolával. Szorosan feltekerjük. Bevonjuk a maradék krémmel és villával megcifrázzuk. Tetejét megszórjuk vágott pisztáciával és a lecsöpögtetett, magozott meggyel kirakjuk.

Összes tápanyagtartalom: 15297 kJ/3620 kcal., 75,2 g feh., 235,1 g zsír, 322,8 g szénh. 1 szelet tápanyagtartalma: 956 kJ/226 kcal, 4,7 g feh., 14 g zsír, 20,1 g szénh.



GYÜMÖLCSKENYÉR
/16 szelet/

Hozzávalók:
15 dkg Delma light margarin, 5 dkg fruktóz, 5 db tojás, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg gyümölcs /alma/, 1 citrom héja és leve, 10 dkg dió vagy mandula, kevés margarin. A puha margarint habosra keverjük a tojások sárgájával, a sütőporos liszttel, a citrom levével és héjával, a vagdalt dióval és a darabolt gyümölccsel, végül a fruktózzal keményre felvert tojások fehérjével. Kikent őzgerincformában sütjük.

Összes tápanyagtartalom: 10962 kJ/2639 kcal, 79,5 g feh., 145,4 g zsír, 245,7 g szénh. 1 szelet tápanyagtartalma: 685 kJ/164 kcal, 4,9 g feh., 9 g zsír, 15,3 g szénh.



KÉTSZÍNŰ KUGLÓF
/16 szelet /

Hozzávalók:
10 dkg fruktóz, 14 dkg Delma light margarin, 4 db tojás, 2 dl 1,5%-os tej, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 dkg kakaó, 5 dkg dió. A fruktózt a puha margarinnal és a tojások sárgájával jól kikeverjük. Beleöntjük a tejet, a sütőporos lisztet, végül a keményre vert tojásfehérjét. A tészta egyik felébe a darált diót, a másik felébe a kakaót keverjük. Kikent, lisztezett kuglófformába öntjük, először a világosabb, majd a sötétebb tésztát. Előmelegített sütőben, lassan sütjük.

Összes tápanyagtartalom: 10.616 kJ/2558 kcal., 75,4 g feh., 114,4 g zsír, 298,8 g szénh. 1 szelet tápanyagtartalma: 663 kJ/159 kcal., 4,7 g feh., 7,1 g zsír, 18,6 g szén



NARANCSOS ROLÁD
/16 szelet/

Az ismert módon piskóta tésztát készítünk, és a következő krémmel töltjük: 1/2 l 1,5%-os tej, 1 csomag citrom ízű pudingpor, folyékony édesítőszer (Huxolin), 2 db narancs, 25 dkg Delma light margarin. A tejből és a pudingporból sűrű krémet főzünk, belekeverjük a folyékony édesítőszert és a narancsok reszelt héját. Ha kihűlt, habosra keverjük a margarinnal. A tésztára kenjük a krémet, a krémre a darabokra vágott narancsokat, és jó szorosan feltekerjük. Tetejét megkenjük a maradék krémmel és zsírpapírból mintákat nyomunk rá.

Összes tápanyagtartalom: 8982 kJ/2182 kcal, 57,2 g feh., 149,8 g zsír, 149 g szénh. 1 szelet tápanyagtartalma: 561 kJ/136 kcal, 3,5 g feh., 9,3 g zsír, 9,3 g szénh.



ŐSZIBARACKOS SZELET
/30 szelet/

Hozzávalók:
12 dkg Delma light margarin, 7 dkg fruktóz, 4 db tojás, 1 citrom leve és héja, 15 dkg liszt, 2 dkg zsemlemorzsa, 1/2 kg őszibarack, 1 csomag sütőpor. A tojások sárgáját a puha margarinnal és a fele fruktózzal kikeverjük, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a citrom levét, héját, végül a sütőporos lisztet. Elkeverjük, majd óvatosan beleadagoljuk a maradék fruktózzal keményre vert tojásfehérjét. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük. Rárakjuk a meghámozott, kimagozott, félbe vágott barackokat és előmelegített sütőben, lassan sütjük.
Összes tápanyagtartalom: 7402 kJ/1786 kcal, 47,3 g feh., 71,4 g zsír, 235,7 g szénh. 1 szelet tápanyagtartalma: 246 kJ/59 kcal, 1,5 g feh., 2,3 g zsír, 7,8 g szénh.



PISKÓTATEKERCS
/16 szelet/

Hozzávalók:
15 dkg liszt, 5 tojás, 10 dkg fruktóz, 1 csomag sütőpor, 20 dkg diabetikus lekvár. A tojások sárgáját kikeverjük a fruktóz felével, a fehérjéket kemény habbá verjük, beleszórjuk a fruktóz másik felét, és óvatosan a tojások sárgájához keverjük, majd kanalanként belekeverjük a sütőporral elvegyített lisztet. Zsírpapírral bélelt tepsibe egyenletesen elkenjük, és lassan megsütjük. (Vigyázni kell, nehogy kiszáradjon, mert nem tudjuk feltekerni. Ha mégis kiszáradna vizezzük be a zsírpapírt, és rövid ideig hagyjuk puhulni.) Amikor megsült, borítsuk ki lisztezett gyúródeszkára, a papírt húzzuk le róla és még forrón kenjük meg lekvárral. A zsírpapírral jó szorosan tekerjük fel. Csak két-három óra múlva szeleteljük.

Összes tápanyagtartalom: 6086 kJ/1487 kcal, 49,2 g feh., 25,5 g zsír, 260 g szénh. 1 szelet tápanyagtartalma: 380 kJ/92 kcal, 3 g feh., 1,5 zsír, 16,2 g szénh.




TEJFELES SACHER KOCKA
/35-40 db/

Hozzávalók:
4 dl 12%-os tejföl, 2 db tojás, 1 csomag sütőpor, 40 dkg liszt, 25 dkg Delma light margarin, 10 dkg fruktóz, 1 db citrom, 20 dkg durvára vágott dió, 20 dkg diabetikus lekvár. Az alapanyagokat jól összekeverjük, kikent tepsibe öntjük és a tetejét megszórjuk dióval. Ha kihűlt, kettévágjuk és megtöltjük lekvárral.

Összes tápanyagtartalom: 20320 kJ/4927 kcal, 117,6 g feh., 278,1 g zsír, 474,2 g szénh. 1 db tápanyagtartalma: 508 kJ/123 kcal, 2,9 g feh., 6,9 g zsír, 11,8 g szénh




PÜSPÖKKENYÉR
/16 szelet/

Hozzávalók:
6 db tojás, 6 dkg fruktóz, 12 dkg liszt, 1 citrom héja és leve, 5 dkg mazsola, 5 dkg diabetikus csokoládé, 5 dkg mandula, kevés margarin A tojások sárgáját a fruktózzal, a reszelt citrom héjával és a citromlével elkeverjük. A masszához adjuk a megmosott mazsolát, a tördelt csokoládét és a vagdalt mandulát. Végül beleszórjuk a lisztet és a keményre felvert tojáshabot. Egy hosszúkás formát margarinnal kikenünk, lisztezzük, beleöntjük egyenletesen a tésztát és előmelegítet sütőben, lassú tűznél sütjük.

Összes tápanyagtartalom: 7538 kJ/1794 kcal, 65,3 g feh., 78,3 g zsír, 206,5 g szénh. 1 szelet tápanyagtartalma: 471 kJ/112 kcal, 4 g feh., 4,8 g zsír, 12,9 g szénh.



ALMÁS ROLÁD
/16 szelet/

Hozzávalók:
Piskótatésztát készítünk a piskóta roládnál leírt módon, és megkenjük a következő krémmel: 3 db savanykás alma, 1 db tojás, 20 dkg diabetikus lekvár, 1 evőkanál zsemlemorzsa. A lereszelt almát összekeverjük a tojással, a lekvárral és a zsemlemorzsával. Megkenjük a tésztát, majd jó szorosan alufóliába csavarjuk. Előmelegített, forró sütőben, közepes lángon sütjük és a fóliában hagyjuk kihűlni. Csak azután szeleteljük.
Összes tápanyagtartalom: 4856 kJ/1197 kcal., 47,8 g feh., 40,8 g zsír, 156,1 g szénh. 1 szelet tápanyagtartalma: 303 kJ/74 kcal., 2,9 g feh., 2,5 g zsír, 9,7 g szénh.






Vissza a főoldalra!