BEIGLI
/kb. 50 szelet/
Hozzávalók:
1 kg liszt, 50 dkg Delma light margarin, 5 dkg élesztő, 2 db tojás, 2 dkg fruktóz, 4 dl 1,5%-os tej, csipet só.
Az élesztőt 1 dl langyos tejben megfuttatjuk. A lisztet megszitáljuk, hozzáadjuk a tejben elkevert tojásokat és az olvasztott margarint. Végül hozzáadjuk a fruktózt, és a tejben megfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk. Meleg helyen kelesztjük. Négy részre osztjuk, kettőre diós, kettőre mákos töltelék kerüljön /tölteléket lásd a diós és mákos kalácsnál/.
Rúd alakúra hajtjuk, az oldalát megszurkáljuk és a tetejét megkenjük a tojások sárgájával.
Összes tápanyagtartalom: 38867 kJ/9320 kcal, 257,3 g feh., 459,7 g zsír, 1027,4 g szénh.
1 szelet tápanyagtartalma: 777 kJ/186 kcal, 5,1 g feh., 9,1 g zsír, 20,5 g szénh
FONOTT KALÁCS
/kb. 50 szelet/
Hozzávalók:
1 kg liszt, 1 dkg só, 7 dkg fruktóz, 18 dkg Delma light margarin, 2 db tojás sárgája, 5 dkg élesztő, 1 citrom héja, 10 dkg mazsola, 2 dl 1,5%-os tej.
A kovászt elkészítjük és kelesztjük. A megszitált lisztben elkeverjük a sót, a meleg tejben elkevert tojások sárgáját, az olvasztott margarint, a citromhéjat, a mazsolát, és végül a megkelt kovásszal jól összedolgozzuk. Meleg helyen, letakarva kelesztjük. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és 9 egyenlő részre osztjuk. Három-három szálat fogunk kisodorni és összefonni. Megkenjük a tojások sárgájával, és kikent tepsibe téve, kicsit még pihentetjük. Előmelegített sütőben, mérsékelt lángon sütjük.
Összes tápanyagtartalom: 20513 kJ/4889 kcal, 150,5 g feh., 104,8 g zsír, 849,6 g szénh.
1 szelet tápanyagtartalma: 410 kJ/99 kcal, 3 g feh., 2 g zsír, 17 g szénh.
DIÓS KALÁCS
/16 szelethez/
Hozzávalók:
Ugyanúgy készül mint a túrós kalács , csak diós töltelékkel.
Diós töltelék: 1 dl 1,5 %-os tej, 6 dkg fruktóz, 25 dkg dió, 5 dkg mazsola.
A tejet a fruktózzal felforraljuk, belekeverjük a darált diót és a megmosott mazsolát.
Jól összekeverjük, levesszük a tűzről, és ha már kihűlt, megkenjük vele a tésztát.
Összes tápanyagtartalom: 14377 kJ/3440 kcal, 99,3 g feh., 178,5 g zsír, 343,3 g szénh.
1 szelet tápanyagtartalma: 898 kJ/215 kcal, 6,2 g feh., 11,1 g zsír, 21,4 g szénh
FAHÉJAS KUGLÓF
/kb. 10 szelet/
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 4 db tojás sárgája, 10 dkg Delma light margarin, 6 dkg fruktóz, 1 dkg fahéj, 1/2 dl rum, 4 dl 1,5%-os tej, csipet só.
Az élesztőből, 1 dl tejből és 5 dkg lisztből kovászt készítünk, kelesztjük. A többi lisztet a sóval, a langyos tejben elkevert tojások sárgájával és az olvasztott margarinnal, valamint a rummal összekeverjük. Végül a megkelt kovászt hozzákeverjük a tésztához, és jól összedolgozzuk. Kelesztjük. Ha megkelt, kinyújtjuk és megszórjuk a fruktózzal elkevert fahéjjal. Összesodorjuk, kikent, lisztezett kuglóf formába igazítjuk. Kicsit még pihentetjük, majd mérsékelt tűzön sütjük.
Összes tápanyagtartalma: 10.964 kJ/2634 kcal., 81,3 g feh., 71 g zsír, 365,5 g szénh.
1 szelet tápanyagtartalma: 1096 kJ/263 kcal., 8,1 g feh., 7,1 g zsír, 36,5 g szénh.
GYÜMÖLCSÖS KOCKA
/kb. 40 kocka/
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 12 dkg fruktóz, 4 db tojás, 3 dkg élesztő, 2 dl 1,5%-os tej, só, 5 dkg Delma light margarin, 20 dkg darált dió, 30 dkg idény gyümölcs.
10 dkg lisztből és 1 dl meleg tejből kovászt készítünk. A többi lisztet a sóval, 5 dkg fruktózzal, a tojások sárgájával, és a maradék tejjel jól összedolgozzuk. Végül a megkelt kovásszal újból átdagasztjuk. Meleg helyen kelesztjük. Kinyújtjuk, kikent tepsibe terítjük, és ismét pihentetjük. A tetejét bármilyen idény gyümölccsel telerakjuk, és megsütjük. Közben a diót ledaráljuk, a négy tojásfehérjéből a maradék fruktózzal kemény habot verünk, belekeverjük a diót, és a már majdnem megsült tésztára kenjük. Visszarakjuk a sütőbe, de már csak szárítjuk kb. 40 percig. Kockákra vágva tálaljuk.
Összes tápanyagtartalom: 17506 kJ / 4194 kcal, 137,9 g feh., 163,9 g zsír, 530,5 g szénh.
1 kocka tápanyagtartalma: 437 kJ/104 kcal, 3,4 g feh., 4 g zsír, 13,2 g szénh.
GYÜMÖLCSÖS TÚRÓSBATYU
/kb. 20 db/
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 15 dkg Delma light margarin, 3 dkg élesztő, 2 dl 1,5% -os tej, 3 db tojás,
3 dkg fruktóz a tésztába, 6 dkg fruktóz a túróba, 25 dkg félzsíros túró, 1 citrom, 25 dkg meggy.
Összegyúrjuk a lisztet a sóval, az olvasztott margarinnal, a tejben futtatott élesztővel, 1 tojás sárgájával és a langyos tejjel. Meleg helyen kelesztjük. Közben a túrót, 2 tojás sárgájával és a citrom héjjal összekeverjük, majd a 3 tojásfehérjét kemény habbá verjünk, beletesszük a fruktózt és tovább verjük. Végül összekeverjük a túróval. Ha a tészta megkelt kinyújtjuk, kockára vágjuk. Mindegyik kockára teszünk a túróból, és 1 szem magozott meggyet teszünk a közepébe. Összefogjuk a tészta négy csücskét, és batyut formázunk belőle. Megkenjük a megmaradt tojás sárgájával, és kikent tepsibe téve, előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük.
Összes tápanyagtartalom: 12937 kJ/3113 kcal, 122,8 g feh., 104,3 g zsír, 421,8 g szénh.
1 db tápanyagtartalma: 646 kJ/155 kcal, 6,1 g feh., 5,2 g zsír, 21 g szénh.
KÜLÖNLEGES LEPÉNY
/kb. 30 db/
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 1/2 liter 1,5%-os tej, 8 db tojás, 5 dkg Delma light margarin,
3 pohár sovány tejföl, 6 dkg fruktóz, 3 db zsemle, 1 citrom héja, zsemlemorzsa a szóráshoz, csipet só.
A tejben megfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, az olvasztott margarint, sót, a langyos tejet, és végül, a tejben megfuttatott élesztővel alaposan összedolgozzuk. Ha megkelt, kinyújtjuk és a tepsibe téve kicsit még pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A tejfölt 6 tojás sárgájával és az 5 dkg fruktózzal kikeverjük, hozzáadjuk a reszelt citrom héját, az apróra vagdalt zsemléket, és végül a 8 tojásfehérje keményre vert habját. Mielőtt a tésztára öntenénk, megszórjuk a tésztát zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben, közepes lángon, tűpróbáig sütjük.
Összes tápanyagtartalom: 16276 kJ/3892 kcal, 154 g feh., 144 g zsír, 489, g szénh.
1 db tápanyagtartalma: 542 kJ/129 kcal, 5,1 g feh., 4,8 g zsír, 16,3 g szénh.
MÁKOS KALÁCS
/16 szelethez:/
Hozzávalók:
A tészta hozzávalóit lásd a túrós kalácsnál.
Mák töltelék: 1 dl 1,5 %-os tej, 7 dkg fruktóz, 20 dkg mák, 1 citrom héja, 3 szem szegfűszeg, 5 dkg mazsola.
A továbbiakban úgy járunk el mint a diós töltelék készítésénél.
Összes tápanyagtartalom: 12774 kJ/3059 kcal, 95,3 g feh., 115,7 g zsír, 404,3 g szénh.
1 szelet tápanyagtartalma: 798 kJ/191 kcal, 5,9 g feh., 7,2 g zsír, 25,2 g szénh.
TÚRÓS KALÁCS
/16 szelethez/
Hozzávalók :
Tésztához: 25 dkg liszt, 2 dkg fruktóz, 6 dkg Delma light margarin, 1 citrom héja,
1 db tojás sárgája, 3/4 dl 1,5%-os tej, csipet só.
Kovászhoz: 1/2 dl 1,5%-os tej, 2 dkg élesztő, 5 dkg liszt, 1 dkg fruktóz.
Töltelékhez: 4 dkg Delma light margarin, 4 dkg fruktóz, 2 db tojás, 30 dkg túró, 1 citrom leve.
Elkészítjük a kovászt és kelesztjük. A lisztet megszitáljuk, elkeverjük a fruktózzal, az olvasztott margarinnal, a reszelt citromhéjjal és a sóval. A tojások sárgáját elkeverjük a langyos tejben, és a kovásszal együtt a liszthez öntjük. Jó alaposan kidolgozzuk, a tetejét kevés liszttel megszórjuk és letakarva, meleg helyen kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, vékonyra nyújtjuk és megkenjük túrótöltelékkel. Összecsavarjuk és kikent, lisztezett tepsibe téve kicsit még kelesztjük. Tetejét megkenjük tojással, az oldalát megszurkáljuk villával, hogy ne repedezzen be. Jól előmelegített sütőben, mérsékelt lángon sütjük.
Tészta és a kovász tápanyagtartalma: 6309 kJ/1517 kcal, 49,7 g feh., 34,5 g zsír,
249,4 g szénh.
A túrós kalács összes tápanyagtartalma: 9945 kJ/2390 kcal, 109,1 g feh., 81,5 g zsír,
300,7 g szénh.
1 szelet tápanyagtartalma: 621 kJ/149 kcal, 6,8 g feh., 5,1 g zsír, 18,7 g szén
ZSERBÓ
/kb. 48 szelet/
Hozzávalók:
60 dkg liszt, 25 dkg Delma light margarin, 8 dkg fruktóz, 2 db tojás sárgája, 3 dkg élesztő, 1 dl 12%-os tejföl, 40 dkg darált dió, 3 kis üveg diabetikus lekvár (60 dkg), 1 citrom leve és héja, 10 dkg diabetikus csokoládé, 1 dl 1,5%-os tej, 2 kávéskanál olaj, csipet só.
Az élesztőt megfuttatjuk a tejben. A lisztben elkeverjük az olvasztott margarint, a sót, a fruktózt, a tojások sárgáját, és a tejfölt, majd a megfuttatott élesztővel jól eldolgozzuk. Pihentetjük legalább 1 órát. Közben a darált diót elkeverjük a lekvárral, a citrom héjával és a levével. Ha megkelt a tészta, négy cipót formázunk belőle. Vékonyra nyújtjuk a lapokat, kikent tepsibe tesszük az elsőt, erre vékonyan a diókrémet. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Forró sütőben, kb. 30 percig sütjük. Tetejére olvasztott csokit kenünk, amit előzőleg 1-2 kávéskanál olajjal hígítunk.
Összes tápanyagtartalom: 33489 kJ/8011 kcal, 180,9g feh., 408 g zsír, 773,4 g szénh.
1 szelet tápanyagtartalma: 697 kJ/166 kcal, 3,7 g feh., 8,4 g zsír, 16,1 g szénh
ŐSZIBARACK SZELET
/kb. 35 szelet/
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 20 dkg Delma light margarin, 1 citrom, 1/2 dl rum, 5 db tojás, 10 dkg fruktóz, 10 dkg dió, 8 dkg zsemlemorzsa, 1 kg őszibarack, 1 g fahéj, 1 g szegfűszeg, 3 dl 1,5%-os tej, 8 dkg étkezési keményítő.
Az élesztőből, 5 dkg lisztből és 1 dl langyos tejből kovászt készítünk, kelesztjük.
Az olvasztott margarint, a megszitált lisztet, a 3 tojás sárgáját, a rumot, a citromhéjat, és a 2 dkg fruktózt, valamint a maradék langyos tejet jól kikeverjük és a megkelt kovásszal összedolgozzuk. Kikent tepsibe tesszük és hagyjuk egy kicsit kelni. Megsütjük. Közben az összevagdalt őszibarackot, a darált diót, a zsemlemorzsát, a fahéjat, a szegfűszeget összekeverjük, és a már majdnem kisült tésztára szórjuk. Az 5 tojásfehérjéből, a 8 dkg fruktózzal kemény habot verünk, vízfürdőbe állítjuk, és még verjük kb. 10 percig. Levesszük a tűzről és ismét felverjük, amíg kihűl. Ezután óvatosan beleszitáljuk a keményítőt, és az őszibarackos tésztára öntjük. Már csak pár percig szárítjuk.
Összes tápanyagtartalom: 20116 kJ/4822 kcal, 137 g feh., 175,6 g zsír, 626,8 g szénh.
1 szelet tápanyagtartalma: 574 kJ/137 kcal, 3,9 g feh., 5 g zsír, 17,9 g szénh.
ARANYGALUSKA VANÍLIAKRÉMMEL
/kb. 50 adag/
Hozzávalók:
Tésztához: 40 dkg liszt, csipet só, 3 dkg fruktóz, 1 citrom héja, 2,5 dl 1,5 %-os tej, 4 dkg Delma light margarin, 1 db tojás sárgája, 25 dkg darált dió.
Kovász: 1 dl 1,5 % -os tej, 3 dkg élesztő, 1 dkg fruktóz.
Vaníliakrém: 1,5 liter 1,5%-os tej, 1 evőkanál víz, 3 db tojás, 4 dkg liszt, 6 dkg fruktóz,
1 citrom héja és leve.
Elkészítjük a kovászt és kelesztjük. A megszitált lisztbe elkeverjük a sót, a lereszelt citrom héját, a fruktózt, az olvasztott margarint, a langyos tejben elkevert tojást és végül a megkelt kovászt. Jól kidolgozzuk és meleg helyen, letakarva kelesztjük. Közben elkészítjük a vaníliakrémet. Egy lábos aljára vizet öntünk, így nem ég le a krémünk. A tejet, a tojások sárgájával, vagy a fruktózzal és a liszttel, valamint a reszelt citromhéjjal sűrűre főzzük.
Még forrón belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét, amit 1 dkg fruktózzal édesítünk. Így finom, laza krémet kapunk. Ha a tészta megkelt, olvasztott margarinba mártogatott kávéskanállal, darált dióba szaggatjuk, és kikent tepsibe tesszük. Kevés ideig még hagyjuk kelni, majd előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük. A vaníliakrémet csak tálaláskor öntjük rá, adagonként.
Összes tápanyagtartalom: 20518 kJ/4908 kcal, 191,5 g feh., 210,7 g zsír, 539,8 g szénh.
1 adag tápanyagtartalma: 410 kJ/98 kcal, 3,8 g feh., 4,2 g zsír, 10,7 g szénh.
EGRES KOSÁRKÁK
/kb. 18 db/
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 3dkg élesztő, 2 dl 1,5%-os tej, 10 dkg Delma light margarin, 6 dkg fruktóz a tésztába, 1 tojás sárgája a tésztába, 2 db tojás a túróba, csipet só, 80 dkg egres, 25 dkg félzsíros túró, folyékony édesítőszer (Huxolin), 2 evőkanál zsemlemorzsa.
5 dkg lisztből, az élesztőből és 1 dl tejből kovászt készítünk. A többi lisztet tálba szitáljuk, belekeverjük a sót, a fruktózt, a tejben elkevert tojás sárgáját, az olvasztott margarint, végül a megkelt kovászt. Jól összedolgozzuk. Meleg helyen, letakarva kelesztjük. Közben a tölteléket elkészítjük. A túrót, a tojások sárgájával és a folyékony édesítővel összekeverjük, majd a tojások kemény habját is hozzáadjuk. Ha a tészta megkelt, kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Peremet készítünk, mindegyik közepébe túrókrémet és 3-4 szem egrest rakunk. Kicsit még pihentetjük. Ha a szélét megkenjük tojás sárgájával, ügyeljünk rá, hogy ne follyon le a tojás, mert nem fog kellőképpen feljönni a tésztánk. Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük.
Összes tápanyagtartalom: 14106 kJ/3363 kcal, 136,4 g feh., 95,9 g zsír, 511,4 g szénh.
1 db tápanyagtartalma: 783 kJ/187 kcal, 7,5 g feh., 5,3 g zsír, 28,4 g szénh.
KIFLI
/kb.30 db/
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 4 dkg fruktóz, 6 dkg Delma light margarin, 2 db tojás sárgája, 1 citrom héja, vagdalt mandula.
Kovász: 2 dl 1,5%-os tej, 3 dkg élesztő, 2 dkg fruktóz.
Elkészítjük a kovászt és kelesztjük. A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint, a citrom héját, és végül a kovásszal alaposan összedolgozzuk. Meleg helyen, letakarva kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, négyszögekre vágjuk és kifli alakokra formázzuk. Megkenjük a tojások sárgájával, és a vagdalt mandulába forgatjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük.
Összes tápanyagtartalom: 10127 kJ/2408 kcal, 80,5 g feh., 42,8 g zsír, 422,9 g szénh.
1 db tápanyagtartalma: 337 kJ/80 kcal, 2,7 g feh., 1,4 g zsír, 14,1 g szénh.
MÁKOS BUKTA
/kb. 30 db/
Hozzávalók:
Tésztához: 50 dkg liszt, 2 dl 1,5 %-os tej, 1 db tojás, 2 db tojássárgája, 2 dkg fruktóz,
8 dkg Delma light margarin, csipet só, citromhéj.
Kovászhoz: 1/2 dl 1,5 %-os tej, 2 dkg fruktóz, 3 dkg liszt, 3 dkg élesztő.
A kovászt elkészítjük és kelesztjük. A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót, az olvasztott margarint, a tejben elkevert tojások sárgáját, a citromhéjat, az egész tojást, a fruktózt, végül a megkelt kovászt. Jól összedolgozzuk, tetejét meglisztezzük és meleg helyen, letakarva kelesztjük. A megkelt tésztát kinyújtjuk, négyszögekre vágjuk és megkenjük a máktöltelékkel. /A mák tölteléket lásd mákos kalácsnál./
Buktákat formázunk belőle. Jól kikent tepsibe rakjuk, minden darabot megkenünk olvasztott margarinnal. Kicsit pihentetjük, majd mérsékelt lángon sütjük. Ilyen módon készíthetünk ízes, túrós, diós buktát is.
A tészta és a kovász tápanyagtartalma: 10910 kJ/2598 kcal, 91,5 g feh., 56,8 g zsír, 427,2 g szénh.
Máktöltelék tápanyagtartalma: 6465 kJ/1542 kcal, 45,6 g feh., 81,2 g zsír, 154,9 g szénh.
Összes tápanyagtartalom: 17375 kJ/4140 kcal, 137,1 g feh., 137,9 g zsír, 582,1 g szénh.
1 db tápanyagtartalma: 579 kJ/138 kcal, 4,5 g feh., 4,5 g zsír, 19,4 g szénh.
NŐI SZESZÉLY
/kb. 40 adag/
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 20 dkg Delma light margarin, 3 db tojás, 3 dkg élesztő, 8 dkg fruktóz, 40 dkg idény gyümölcs, csipet só, 1 db citrom, 15 dkg mandula, 4 dl 1,5%-os tej.
Az élesztőből, 5 dkg lisztből és 1 dl tejből kovászt készítünk. A többi lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót, az olvasztott margarint, a citrom héját, a langyos tejet és a tojások sárgáját. A megkelt kovásszal jó alaposan kidagasztjuk, kelni hagyjuk. Ha megkelt, kikent tepsibe terítjük és megszórjuk idény gyümölccsel. Sütjük. A tojások fehérjét a fruktózzal keményre verjük, a majdnem megsült tésztára öntjük, tetejét megszórjuk vagdalt mandulával és pár percig, a sütőbe visszatolva szárítjuk. Kockákra vágjuk.
Összes tápanyagtartalom: 16306 kJ/3928 kcal, 130,9 g feh., 186,7 g zsír, 424 g szénh.
1 adag tápanyagtartalma: 409 KJ/98 kcal., 3,2 g feh., 4,6 g zsír, 10,6 g szénh.
POZSONYI KIFLI
/kb. 30 db/
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 15 dkg Delma light margarin, 6 dkg fruktóz, 3 dkg élesztő, 2 dl 1,5%-os tej,
2 db tojás sárgája, 1 db tojás, csipet só.
A puha margarint habosra keverjük a fruktózzal, hozzáadjuk a tojások sárgáját, az egész tojást, a lisztet, a sót, és a langyos tejben megfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgozzuk, meleg helyen kelesztjük. Kinyújtjuk, kockákra vágjuk, megkenjük diós töltelékkel, és kiflicskéket formázunk. Tetejét tojássárgájával megkenjük, kissé még pihentetjük, majd kikent tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük.
Diótöltelék:
15 dkg darált dió, 5 dkg megmosott mazsola, 5 dkg zsemlemorzsa, 2 dl 1,5%-os tej,
1 citrom leve, 6 dkg fruktóz.
A hozzávalókat forró tejbe öntjük és jól elkeverjük. Csak ha kihűlt, akkor kenjük a tésztára.
Összes tápanyagtartalom: 17.235 kJ/4067 kcal, 115,6 g feh., 175,6 g zsír, 501,3 g szénh.
1 db tápanyagtartalma: 574 kJ/135 kcal, 3,8 g feh., 5,8 g zsír, 16,7 g szénh.
TÚRÓS LEPÉNY
/kb. 30 db/
Hozzávalók:
4 db tojás, 15 dkg Delma light margarin, 30 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 1 dl 1,5 %-os tej,
75 dkg félzsíros túró, 1 citrom leve és héja, 10 dkg fruktóz, 1 evőkanál zsemlemorzsa.
Habosra keverjük a tojások sárgáját az olvasztott margarinnal. Hozzáadjuk a tejben megfuttatott élesztőt, és a liszttel alaposan összedolgozzuk. Két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, kikent tepsibe terítjük. Erre rákenjük a túrótölteléket, amit úgy készítünk, hogy az áttört túrót a citrom levével, héjával és a zsemlemorzsával összekeverjük.
A tojások fehérjét keményre verjük a fruktózzal, és a túróhoz adjuk. Utána betakarjuk a másik lappal és 1-2 órát pihentetjük. Először forró, majd mérsékelt tűzön, tűpróbáig sütjük. /Ha a beleszúrt tűre nem tapad rá a massza, a sütemény kész./
Összes tápanyagtartalom: 14343 kJ/3440 kcal, 192,1 g feh,. 138,1 g zsír, 354,6 g szénh.
1 db tápanyagtartalma: 478 kJ/114 kcal, 6,4 g feh., 4,6 g zsír, 11,8 g szénh.
Vissza a főoldalra!