Grácia Roxfort main menu

Főoldal Házirend Iskolai házaink Tanmenet Professzorok Időnyerő Trófea Terem Teszlek Süveg Contact

Köszöntünk a Grácia Roxfort
Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola oldalán

Lépj be varázslatos világunkba, ahol egy összetartó közösség tagja lehetsz.

Első lépésként olvasd el a házirendet, majd töltsd ki a Teszlek Süveget ahhoz, hogy három iskolai házunk egyikének tagja légy.
A süveg döntését bagolypostán juttatjuk el Neked, ezután olvasd el a tanmenetet és regisztrálj a Nagyterembe.

Házirend

Kedves varázsló, boszorkány


Kedves leendő roxfortos diák, örömmel üdvözlünk iskolánk oldalán!


Az alábbi házirendben összefoglaltuk Neked azokat a fontos tudnivalókat, amelyek közösségi életünk alapköveinek tekinthetőek.A Grácia Roxfort egy virtuális varázslóiskola, ami nagyszerű közösségi tere azoknak, akik szeretik, és részesei szeretnének lenni a Harry Potter-világnak.Oldalunk a mugli világ 2005 évének októberében alakult, azóta folyamatosan változik, frissül, és szorgos kezek igyekeznek, hogy a varázslat minél csodásabb élmény legyen a saját magunk, valamint a hozzánk csatlakozók számára. Kastélyunk a mágia kuckója, benne egy közösséggel, melynek fő összekötő ereje a varázslat és a kreatív szórakozás. Iskolánk a Rowling által megalkotott alapokkal épült fel, a bensőjét pedig a saját képünkre formáljuk nap, mint nap.


Csatlakozásoddal részt vehetsz a kalandokban, megoszthatod a misztikus tudás iránti érdeklődést társaiddal, vetélkedhetsz, játszhatsz és megvalósíthatod Önmagad. Mindezt játékos pályázatokkal, virtuális párbajokkal és versenyekkel, valamint falaink közt játszódó izgalmas szerepjátékkal teheted meg, mely Roxfortunk része. Egy izgalmas lehetőség, mellyel szórakozva ismerheted meg a közösség tagjait, és ismertetheted meg magadat is a többiekkel.

Iskolánknak három háza van: Caminus, Solaris és Arcanus. Házad tagjaként szerepjáték formájában játékosan tanulhatsz a Harry Potter történetekből ismert roxfortos tanóráinkon.


Tetszik a lehetőség, és szívesen lennél a diákunk?A következő a teendőd:1. Ez egy mágikus kastély, ahol diákként tanulhatsz. Mivel Rowling regénye a mi iskolánk alapja, így fontosnak tartjuk az iskolai név választását. Szeretnénk, ha neved méltó lenne mind iskolánkba, mind arra, hogy Te viseld. Ezért az alábbiakra figyelj:

- Egy keresztnévből és egy vezetéknévből álljon.

- A nevek lehetnek idegen nyelvűek is.


Kérjük vedd figyelembe, hogy iskolánkban egy ember csak egy karakterrel vehet részt.2. Ha megvan a kiválasztott iskolai neved, akkor töltsd ki az iskolai Teszlek Süveget: válaszolj a süveg kérdéseire saját meggyőződésed szerint, majd a kérdőív végén add meg a választott iskolai nevedet és az email címed, ahova küldhetjük a süveg válaszát a számodra kiválasztott iskolai házunk nevével.

A Teszlek Süveg válasza nem automatikus, ezt a professzorok manuálisan végzik, így pár napot várnod kell az eredményre.3. Amikor megkapod a Teszlek Süveg válaszát, hogy melyik iskolai házunkba osztott be, akkor a következő dolgod az lesz, hogy regisztrálsz az iskolai fórumra a választott iskolai neveddel és email címeddel.

A regisztráció elfogadása szintén nem automatikus: a regisztrálás után ellenőrizzük a regisztrációd adatait, és amennyiben mindent helyesen adtál meg, jóváhagyjuk. Erről szintén emailben értesítünk.Innentől hivatalosan is a Grácia Roxfort első évfolyamos diákja lettél, Gratulálunk!Hogyan működik az iskolánk?A Grácia Roxfort egy virtuális iskola.


Minden iskolai hírről a Fórumon tájékozódhatsz. Szintén itt tartjuk a tanórákat, amelyek kötelezőek. A tanórák nem interaktívak. A tananyagokat meghatározott időben töltjük fel a fórumra a házi feladatokkal együtt, és a megadott határidőig kell a megadott formában elküldeni a leckéket emailben. (Erről a tanmenetben olvashatsz bővebben.)


Érdekes vetélkedőkben, játékokban vehetsz részt, amelyekért pontot, elismerést kapsz a professzoroktól. Egyszerű és kihívást jelentő pályázatokkal mozgathatod meg agytekervényeidet azon a mágikus területen, mely téged érdekel.


Közös Grácia facebook chat: a közös chaten ismerkedhetsz a többi gráciás diákkal és professzorral, itt mugliként csetelünk egymással. Csatlakozz: kérd meg házvezető professzorodat vagy a házad prefektusát, hogy segítsen ebben.

Házad chatje: a saját iskolai házad chatén ismerkedhetsz meg a házad többi diákjával. Csatlakozz: kérd meg házvezető professzorodat vagy a házad prefektusát, hogy segítsen ebben.

Facebook csoport: mugli neveddel szintén arra kérünk, hogy csatlakozz a facebook csoportunkhoz, ahol a fórum után második felületként itt értesülhetsz az iskolai hírekről és érdekességekről mugliként.

Ahhoz, hogy az adminisztrátor elfogadja a jelentkezésedet, a jelentkezéskor kérünk, hogy add meg iskolai neved és iskolai házad nevét. Egy manuális ellenőrzés után már olvashatod is a mugli varázsvilág híreit.

Discord: a Párbajszakkört, a vetélkedőket és kvíz esteket ezen a felületen tartjuk, mert jóval gyorsabb, mint a facebook chat. A discord egy csevegő alkalmazás, és egy gyors regisztráció után be tudsz lépni a szerverre. A Grácia Roxfort discord szerverét az alábbi linken tudod elérni: https://discordapp.com/invite/CrMShr5


Közösségi oldalainkon saját szabályaink szerint vehet részt minden diák, melynek be nem tartása büntető munkát, másodszori felszólításra kitiltást von maga után.


A Szombati Boszorkány című iskolai újságunkban híreket kereshetsz és írhatsz diákújságainkba, vagy csak egyszerűen rendszeres olvasóvá válhatsz. Másodévtől jelentkezhetsz rovatszerkesztőnek. Akár saját vagy egy meglévő, de nem aktív rovatot is választhatsz.

A Grácia Próféta olyan online újságunk, amelyben a hivatalos érdekességek fordítását olvashatod. Fordítók már első évfolyamtól jelentkezhetnek.


Iskolánkban az alapvető elvárás csupán annyi, hogy érezd jól magad, szerezz pontot magadnak és házadnak, s tedd mindezt szórakozva.


Miután a süvegünk beoszt a három iskolai házunk egyikébe, házvezető professzorod, valamint lelkes prefektusaink segítenek eligazodni eme összetett világban. Fordulj bátran hozzájuk!

.


Iskolai Házaink

Caminus

Solaris


Arcanus


Caminus


Név jelentése: tüzes, tűzhely

Ház uralkodó színe: narancssárga


Jellemzők:

Pozitív gondolkodás, bátorság, temperamentum, szenvedély jellemzi e ház lakóit. Nem hátrálnak meg az akadályok előtt és kitartóan küzdenek céljuk eléréséért. Lendületesek, harciasak, tüzesek. Jól vág az eszük, kiváló a problémamegoldó képességük.

Heves vérmérsékletük és néha meggondolatlanságuk bajba sodorhatja őket. Gyakran keverednek vitába igazuk bizonyításért, véleményük mellett mindig kiállnak.

Határozott, megnyerő, barátságos személyiségek. Kíváncsi természetűek, nyitottak a többi ember felé és mindig vevők egy jó beszélgetésre.


Klubhelyiség:

A Caminus klubhelyisége a Grácia Roxfort egyik magas tornyában helyezkedik el. A bejáratot egy nagy griffmadár őrzi. Ha elhangzik előtte a helyes jelszó, akkor a szobor talpazata megmozdul, szabaddá teszi az utat és közben csodás dallammal örvendezteti meg a belépőt.

A klubhelyiséget belülről meleg színek teszik hangulatossá. Barna fabútorok, s narancssárga, valamint fehér színű kárpittal ékesített, kényelmes fotelek, kanapék hívogatják a Caminus ház diákjait. A helyiséget meleggel betöltő kandalló peremén mágikus dísztárgyak csillognak.

A narancssárga falakon sötétbarna, díszes festés idézi az erdők fáinak képét mindig az évszaknak, időjárásnak megfelelően. A festett faágak hol zöldben pompázó leveleket növesztenek, hol csodás őszi színekkel örvendeztetik meg a diákokat, hol lehullajtanak egy-egy levelet. A fal egyéb részein legendás lényeket és híres varázslókat ábrázoló festmények függnek.

A nagy ablakokon keresztül napközben besüt a fény, s csodás kilátás nyílik a birtokra. Az ablakkereten mágikus motívumok futnak, melyek fel-felizzanak a napfény hatására.

Az asztalokon míves tartóval ellátott gyertyák pihennek, s lángjuk csettintésre gyullad ki és alszik el.

A hálókörletekbe két innen nyíló, sötétbarna, faragásokkal díszített ajtón át lehet eljutni. A lányok a bal oldali, a fiúk a jobb oldali ajtón áthaladva találhatják meg hálótermeiket. Az ajtón túl egy kis kerek terembe jutunk, melyet a falakon függő gyertyatartók világítanak meg. Innen nyílnak a szobák és a fürdőhelyiségek.Solaris

A ház színei a sárga és a barna.


A klubhelyiség a Déli toronyban kapott helyett, ahol szinte állandó napfény éri a szobákat.

A bejutás a helyiségbe rendkívül egyszerű, a diákoknak nincs más dolguk, mint az ajtót behálózó ágak közül végigsimítani

azt, amelyik az ajtó közepén elhelyezkedő napot körbeöleli.


Miután az ajtó kinyílt a ház lakói egy kör alakú helyiségben találják magukat,

ahol több a ház színeiben pompázó kanapé, fotel, asztal és szék kapott helyet,

illetve egy kisebb kandalló, ahol a hideg téli napokon a diákok előszeretettel melengetik magukat

egy-egy roxmortsi kirándulás után és osztoznak ottani szerzeményeiken.


A kandalló melletti folyosókon jobbra a lányok, míg balra a fiúk hálókörletei találhatóak.

A hálótermek baldachinos ágyait napközben lágy napsugarak, éjszaka pedig rézlámpák meleg fénye vonja körbe.

A helyiségekben rengeteg növény található, valamint néhány a tanulók által választott tájkép és portré díszíti

a szobák falait. A klubhelyiségből egy mesebeli teraszra is nyílik ajtó, amelynek növényeit a ház lakói gondozzák.


A terasz, főleg a tavaszi időszakban, remek helynek bizonyul a társalgásra, tanulásra vagy egy kellemes teázásra.

A növényeknek köszönhetően a klubhelyiségben mindig friss a levegő és kellemes virágillat uralkodik.


A Solaris diákjai megbízhatóak és hűségesek, minden körülmények között pozitívak maradnak,

még a legsötétebb napokon is, hiszen tudják, hogy a sötétséget elűzi a fény.

Bármikor, bármilyen helyzetben feltalálják magukat, megrendíthetetlenek,

és az utolsó pillanatig él bennük a remény. Kedves, nyílt természetük miatt könnyen barátkoznak,

és nagyon hamar befogadják az újonnan érkezőket, úgy tekintenek egymásra, mint családtagokra.


A csoportban tevékenykedők mindenben és mindenkiben a legjobbat látják, ezért kissé naivak és befolyásolhatóak,

viszont amint rájönnek, hogy rossz döntést hoztak igyekeznek kijavítani hibájukat.Arcanus


Az Arcanus ház diákját a titokzatosság öleli körbe, kisugárzása különleges, a benne rejlő sejtelmesség sokszor elvarázsolja, néha megfélemlíti a környezetét. Igazán nehéz kiismerni, sosem lehet kiszámítani, hogy mi lesz a következő lépése. Gyors helyzetfelismerő, a figyelmét nehéz elterelni.

Ravasz, gúnyos, előfordul, hogy rosszindulatú, és hajlamos a külső alapján ítélni. Nehezen nyílik meg a külvilágnak, a szívében rejtőző érzelmeket gondosan elzárja, ám aki elnyeri a bizalmát, azzal mély, őszinte barátságot képes kialakítani.

A legnagyobb ellentétek embere, ugyanúgy van benne hevesség és hihetetlen nagy önuralom, mint fagyos ridegség és gyengédség vagy nyugaloméhség és kalandvágy. Intelligens, beszédstílusa kifogásolhatatlan, könnyen és gyorsan tanul.

Az önzőség néha megmérgezi az elméjét, de ha valakit a szívébe zárt, akkor önzetlenebb a személlyel, mint bárki más.


A mély titkokat őrző Arcanus ház bejárata az alagsorból kezdődik, ahol egy ősi kiméra szobor várja a diákokat. A helyesen elhangzott jelszó után gomolygó füst veszi körbe a belépni vágyót, majd miután a füst szertefoszlott, egy alagút kerekedik ki, mely egyenesen az Arcanus ház klubhelyiségébe vezet.

Az alagút a tó színeivel ragyog, sejtelmes fényt adva neki, a levegő hűvös, friss.

Amint belépsz, már látod, hogy itt nem akárkik, hanem az Arcanus ház diákjai laknak. A klubhelyiség a tó alatt van, ovális alakú, a magasan lévő plafon pedig elvarázsolt üvegből van, amely szép kilátást enged a tóbéli életre. Ha valakinek sikerül megérintenie, akkor nem az üveget érzi, hanem a víz selymességét.

Néhány hal és egy polip visszatérő vendég, sokszor figyelik a diákok életét.


A falakból szinte süt a mágia, minden kékes színben ragyog. A hálókörletekhez a bejárati alagúthoz hasonló átjáró vezet, ám kettő van belőle, hiszen a fiúknak és a lányoknak külön van a hálószoba. A hálótermekben nagy, díszes faágyak állnak, melyekben puha matracok, óriási párnák és meleg takarók várják a ház diákjait.

Minden ágy mellett egy kis komód és egy szék található, amelyeken a diákok saját dolgaikat helyezik el. A falakon mindenütt furcsa képek lógnak, közülük nem egyet az Arcanusos diákok készítettek. Ha jobban szemügyre vesszük őket, láthatjuk a sok furcsaságot: imitt egy varázsló, akinek szarva van, amott egy háromkezű boszorkány. Ezek alaposan el vannak rejtve, úgyhogy nem túl feltűnőek. Mindkét hálókörletből nyílik egy ugyanolyan fürdőszoba is. Az ottani plafon csak kívülre enged kilátást, befelé egyik tóbeli élőlény sem lát. A fürdőben található egy kör alakú, nagyobb méretű kád, melynek alján korallzátonyt idéző díszítés ragyog. A kád peremén puha, vízálló szőnyeg várja a kádból kilépő diákokat. A káddal szemben egy van mosdó, alatta egy szekrény található, amibe szintén elrendezhetik a diákok személyes dolgaikat. A mosdó felett egy nagy tükör van. A toalett a fürdőből nyílik.

A klubhelyiségben sok a kényelmes karosszék és a szép üvegasztal. A kandalló felett az Arcanus ház címere látható. A padló sötét, fekete, sima felületű kőből készült, amely sosem fagyos, mindig kellemes hőmérsékletű.

A fal is hasonló kinézetű, ám abban különböző képek vannak belevésve, melyek kontúrjai különleges fénnyel ragyognak.


A gyertyák a plafonról lelógó csilláron láthatók, amelyen rúnákat is észre lehet venni.

A rúnákból ezt lehet kiolvasni: Vivat Arcanus! az-az Éljen Arcanus!

Tanmenet

Minden évfolyam ugyanazon tantárgyakat tanulja az évfolyamának megfelelő szinten. A tananyagokat a Grácia Roxfort Nagytermében olvashatják. Az aktuális tanévhez csatlakozni és aktívan részt venni a tanévben leadott 3. óráig lehet. Aki ezután csatlakozik azok már csak a következő tanévben kezdhetik meg tanulmányaikat.

Tantárgyak


* LLG (Mike Halsey Professzor)

* SV (Maya Hellsing Professzor)

* SVK (Victoria Vulpine Professzor)

* Gyógynövénytan (Victoria Vulpine Professzor)

* Átváltoztatástan (Lisa McDevon Professzor)

* Bájitaltan (Vanessa A. Pellax Professzor)


A Tananyagokat kéthetente feltöltve a Nagyteremben a "Tanórák" menüpontban olvashatod évfolyamod topikjában


Választható fakultációk harmadévtől:


* Bűbájtan (Mike Halsey Professzor)

* Vámpírtan (Vanessa A. Pellax Professzor)

* Mágiatörténet (Amy Professzor)


A fakultáció (3. évfolyamtól lehet választani)felvétele nem kötelező, ám pontot ér: minden fakultációra elkészített házi feladatot pontozunk és beleszámít a házpontokba valamint az egyénileg gyűjtött pontba is. Egy diák korlátlan számú fakultációt választhat.


Ügyelj a házi feladatok leadási határidejére, ami a tananyagok végén mindig olvasható! A késve, hiányosan elküldött házi feladatokért pontlevonás jár. A házi feladat beküldésének elmulasztása a tanév végi vizsgáidat hátráltatják!

Osztályzatok a tanév alatt


Kiváló: 5 (10 pont)

Várakozáson Felüli: 4 (8 pont)

Elfogadható: 3 (6 pont)

Hitvány: 2 (4 pont)

Borzalmas: 1 (2 pont)

Troll: 0 (0 pont)

Osztályzatok a vizsgán

Kiváló: 5 (91-100 pont)

Várakozáson Felüli VF: 4 (81-90 pont)

Elfogadható: 3 (61-80 pont)

Hitvány: 2 (40-60 pont)

Borzalmas: 1 (40 pont alatt)

Troll: 0 (0 pont)


A tanév végi eredmény számítása: A hetek során beküldött leckékre kapott jegyek + a tantárgy év végi vizsgáján szerzett jegy átlaga. A vizsgajegy dupla pontot ér.

A tantárgy teljesítésének a K, VF és E végső minősítés számít


Bukásnak a H, B, T végső minősítés számít


Nagy vizsgák


4. év végén: RBF

6. év végén: RAVASZ

7. év : próba tanítás a válaszott tantárgyban


Leckék beküldési helye: graciaroxfort@gmail.com

Leckék beküldésekor SZIGORÚAN megadandó! Hiányzó adattal leadott leckéért pontlevonás jár


A Levél TÁRGYA: Tantárgy (amire a házi feladatot beküldöd / évfolyam (a Te évfolyamod)/ óraszám (amelyik óra házi feladatát beküldöd)

A levél SZÖVEGE:

- Iskolai neved, évfolyamod, iskolai házad neve

- Házi feladat szövege


Professzorok


Iskolánk Professzorai


Feltöltés alatt

Időnyerő


Tanórák


A következő tanév 2019. január 6.-án kezdődik.

Trófea Terem

Naprakész pontállás a virtuális naplóban.