Házirend

 

Kedves erre járó varázsló, boszorkány!

Alant láthatod azokat az alapköveket, melyeket iskolánkra építettük. Fontos, hogy ismerd őket ahhoz, hogy iskolánkban boldogulni tudjál. Ezen sorokat azért tettük közzé, hogy segítsünk, hogy el tudj igazodni az iskola zeg-zugaiban.

Bátran böngészd ezt a részleget gyakran, amikor kedved tartja. Nem kell betéve tudni, és kezdésnek minden szót befalni. Elég, ha kézikönyvként használni tudod, ha segítségre szorulsz, ide jöhess, és itt megtaláld a tudást és információt, amit éppen keresel.

Segítségképp pontokba szedtük a fontos részeket, és az új tagok által hozzánk gyakran beérkezett kérdéseket.

 

Az iskoláról

A Grácia Roxfort 2005 októberében alakult, azóta folyamatosan változik, frissül és szorgos kezek igyekeznek, hogy a varázslat minél csodásabb élmény legyen a saját magunk, valamint a hozzánk csatlakozók számára. Kastélyunk a mágia kuckója, benne egy közösséggel, mely fő összekötő ereje a varázslat és a kreatív szórakozás. Iskolánk a Rowling által megalkotott alapokkal épült fel, a bensőjét pedig a saját képünkre formáljuk nap mint nap.

Csatlakozásoddal részt vehetsz a kalandokban, megoszthatod a misztikus tudás iránti érdeklődést társaiddal, vetélkedhetsz, játszhatsz és megvalósíthatod Önmagadat. Mintezt játékos pályázatokkal, virtuális párbajokkal és versenyekkel, valamint falaink közt játszódó izgalmas szerepjátékkal teheted meg, mely Roxfortunk része, egy izgalmas lehetőség, mellyel szórakozva ismerheted meg a közösség tagjait, és ismertetheted meg magadat is a többiekkel.
 
Amit jó ha tudsz, mielőtt jelentkezel

Tartsd fejben, hogy ez egy mágikus kastély, ahol diákként szeretnél tanulni. Mivel Rowling regénye a mi iskolánk alapja, így fontosnak tartjuk az iskolai név választását. Szeretnénk, ha neved méltó lenne mind iskolánkba, mind arra, hogy Te viseld. Ezért az alábbiakra figyelj:

 • Egy keresztnévből és egy vezetéknévből álljon a neved.
  Utóneved lehet, de a fontos, hogy legalább két részből álljon.
  Ez akkor is megfontolandó szempont, ha olyan keresztnevet választanál, amivel már rendelkezik egy tagunk, könnyebb megjegyezni, ha van vezetékneved is. A nevek lehetnek idegen nyelvűek is.Iskolánk működéséről

Betekintést nyújtunk abba, valójában mit is lehet kastélyunkban csinálni.
Pontokba szedve a következő lehetőségek adottak:

  Töltsd ki a Teszlek Süveget, mely beoszt a három házunk valamelyikébe, erről egy "Felvételt Nyert" levélben értesítünk.
 • Miután a süveg beosztott, bagolypostán keresztül írd meg nekünk a választott neved és a házad nevét, így felkerülsz a diákok listájába.
 • Ezután már magadnak is és házadnak is gyűjtheted a pontokat.
 • A Nagyteremben tartjuk a tanórákat, melyek kötelezőek.
 • Érdekes vetélkedőkben, játékokban vehetsz részt, melyekért pontot, elismerést kapsz professzorainktól.
 • Egyszerű és kihívást jelentő pályázatokkal mozgathatod meg agytekervényeidet azon a mágikus területen, mely téged érdekel.
 • Híreket kereshetsz és írhatsz diákújságainkba, vagy csak egyszerűen rendszeres olvasóvá válhatsz.

Az alapvető elvárás csupán annyi, hogy érezd jól magad, szerezz pontot magadnak, valamint házadnak, hogy megnyerjétek a házkupát, valamint dicsőséged szerezz magadnak és társaidnak, s tedd mindezt szórakozva.

Arról, hogyan is működik, miből is tevődik össze iskolánk, bárkitől kérhetsz információt. Miután a süvegünk beoszt a 3 ház egyikébe, házvezető professzorod, valamint lelkes prefektusaink segítenek eligazodni eme összetett világban. Fordulj bátran hozzájuk!


A tanév menete

Roxfortunk számos változáson esett át a kezdetek óta. A tanév menete 10 hét, ezalatt járják ki diákjaink az egyes évfolyamokat, s év végén a játékos megmérettetések és végeredmények alapján lép új évfolyamba, hogy még több érdekességgel ismerkedjen meg.

A diákévek hét évfolyamon át tartanak, azalatt cseperedik fel a kis nebuló érett varázslóvá, boszorkánnyá.
Játszva lehet pontokat szerezni, melyek szükségesek az új évfolyamba lépéshez.

Az új évfolyamba lépéshez a következő pontmennyiségek szükségesek évfolyamonként: 500 pont minden tanév végén

A negyedik év végén RBF tesztet tehetnek a diákok, melyek sikeres elvégzése után tovább kerülnek az ötödik évfolyamba:

A hetedik év végén RAVASZ tesztet tehetnek a diákok, mely sikeres megválaszolása után beléphetnek a Professzori karba, ahol egy új világból tekinthetnek a mágia világába.
Amennyiben egy diák nem vizsgázik az év végén, azzal sincs baj, a következő tanévben ott folytathatja az iskolát, ahol abbahagyta.

 

Pontrendszer

Ahogy azt már fentebb említettük, minden aktív tevékenységet ponttal jutalmazunk. Elsősorban tesztekkel és pályázatokkal szerezhetsz minél több pontot magadnak és házadnak.

Új évfolyamba lépéshez meghatározott számú ponttal kell rendelkezned. Amennyiben nem sikerül annyit elérni, úgy ugyanabban az évfolyamban folytatod majd következő tanévben tanulmányaidat. Megválni emiatt nem fogunk tőled, csupán később válsz hivatásos varázslóvá, boszorkánnyá.


 

Most pedig látogasd meg a Teszlek Süveget!

(Ha nem jelenik meg a süveg, írj ide: graciaroxfort@gmail.com)

Ha eltévedtél ebben az útvesztőben, fordulj bizalommal az Igazgatónőhöz. Elérhetőségét a bagolypostában találod.

Kellemes tanévet kíván a Grácia Roxfort összes Professzora.