grafológus
www.grafologia.atw.hu
  Főoldal Bemutatkozó Grafológia Szolgáltatás Érdekesség Kapcsolat
 "Fontos, hogy mindig tudatosan válogasd meg a gondolataidat. Ez valójában nagyon élvezetes, hiszen magad lehetsz saját életed remekműve! Egy igazi Michelangelo vagy, akinek Dávidja nem más, mint saját magad"

 Idézet: Rhonda Byrne "A titok"
 

Azonban ahhoz, hogy az ember olyan legyen, amilyen lenni szeretne, elérhesse mind azt, amire vágyik, a legelső és legfontosabb lépés, hogy megismerje, elfogadja és szeresse önmagát, hogy mások is szerethessék. Mert ha nem tudjuk szeretni önmagunkat önmagunkért, hogyan várhatjuk ezt el másoktól.

Amikor régi fényképeket nézegetünk, vagy belenézünk a tükörbe, talán sokan és sokszor gondoljuk azt, hogy "én nem ilyen vagyok". Fényképünk és tükörképünk jóllehet csak egy röpke pillanat képét tárja elénk, de ebben a pillanatban benne van egész életünk.
Ilyen a kézírásunk is. Ahogyan, amit, amire és amivel írunk, az a grafológusnak mind-mind egy mozaikkocka eddigi életünkről.

 Ale Ildikó festőművész faliképe

Ennek oka, hogy az írás valójában az agyban történik, ezért nem más, mint agyunk által irányított mozgás. A kéz „csak” egy közvetítő „szerv”, amely végrehajtja az agy utasításait. Ennek a folyamatnak kézírásunk egyfajta lenyomata, verbális megjelenítője.

 Kézírásunk elemzésével a grafológus megmutatja, milyennek látjuk önmagunkat, milyenek vagyunk valójában, és nem utolsó sorban azt, hogy mások hogyan vélekednek rólunk. Ezáltal egy önismereti tükröt kaphatunk.

 
Valójában az élet szerepjátszások sorozata. Időnként gyerekek, szülők, kollegák, főnökök, testvérek, vagy éppen szeretők vagyunk. Persze néha megengedhetjük magunknak, hogy önmagunk lehessünk. A konfliktus többnyire a rögzült, vagy helytelen szerepválasztás eredménye.

 

 

MINDEN JOG FENNTARTVA - 2008 BABE RICK