His Master's Voice

A ház dísze lehet.

Englishdeutschпо-русски
Orosz fordítás, tolmácsolás

Féleredeti réztölcséres gramofon

Miért kiváló?

!!! ELKELT !!!   0 Ft   € 0


Nagyítás: kattintson a képre! Utána f betű: teljes méretű kép. (Nyílbillentyűvel térhet vissza.)
His Master's Voice gramofon állványon Féleredeti His Master's Voice gramofon Féleredeti His Master's Voice gramofon Féleredeti His Master's Voice gramofon Féleredeti His Master's Voice gramofon Féleredeti His Master's Voice gramofon Féleredeti His Master's Voice gramofon Féleredeti His Master's Voice gramofon

 • Féleredeti ("hibrid") tölcséres gramofon: szerkezete orosz táskagramofonból származik, külseje új kézimunka. Igényesen kialakított külsejével a ház dísze lehet, s kiváló motorjával és hangszedőjével jó minőségben, nagy hangerőn kápráztathatja el vendégeit.
 • Egészben: 72.5×35.5×37 cm, 6.6 kg
  Doboz: 27×35.5×37 cm, 5.6 kg
  Tölcsér: 53×48×48 cm, 1 kg
 • Felirata: "His Master's Voice. Victor" (A gazdája hangja. Győző)
 • Eredeti: acél rugós-röpsúlyos motor, bársonyhuzatos lemeztányér, nikkelezett hangkar, bordázott/forrasztott fémhártyás nikkelezett hangszedő, sebességszabályzó, fék, felhúzókar.
 • Új (2000-ben készült) kézimunka: faragott bükkfa doboz, öntött tölcsértartó, dombornyomott réz tölcsér.
 • Féleredeti gramofonokkal talán találkozott már máshol is. Azonban azok vagy gyenge minőségű eredeti alkatrészek felhasználásával készültek (a jó állapotú táskagramofonoktól már rég megszabadítottam Oroszországot…), jobb esetben legalább valamennyire kijavítva; vagy (pl. indiai gyártmányok - de hazaiak is) teljesen újonnan gyártottak, tehát nem tartalmaznak eredeti alkatrészt. Ráadásul az új motorok is általában gyengék (hibásan tervezték meg az egyik fogaskereket az indiaiak). Ezt a His Master's Voice gramofont saját részemre gyártattam. Motorja több száz közül lett kiválasztva: kicsi, hogy ne legyen ormótlanul nagy a doboz, mégis középre kerüljön a tányér; de erős, egy felhúzásra két lemezoldalt is lejátszik. A hangszedő szép hangú. A méretes tölcsér pedig meglepően nagy hangerőt eredményez. (Szükség esetén úgy halkíthatja le, hogy beletöm valamit. Az eredeti gramofonoknál is ez volt a gyári megoldás!)
 • Nagyon jól mutat a faragott asztalkán.

Tartozék


 • Gramofontű 1 doboz (200 db)
 • Gramofonlemez 1 db