« Bemutatkozás »Üdvözöljük a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület honlapján! Ma 2019. 3. 23. Szombat, Beáta-Izolda napja van.

polgárőr logó
A Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőrség 1996-an alakult.
Ebben az időben a lakossági igény érezhetően nőtt a közbiztonság javítására, a szubjektív biztonságérzet növelésére. A kezdeti létszám 25 fő volt, ami mára folyamatosan nőtt. Ez a kis csoport folyamatosan képezte magát, így rövid időn belül Gyulán az egyik leghatékonyabban működő polgárőrséggé nőtte ki magát.
Munkánkat Gyula közbiztonsága, közrendje érdekében végezzük, szorosan együttműködve a rendőrséggel, valamint az Önkormányzattal. Tagjaink fáradságot nem kímélve, szabadidejükből hajtják végre önként és ingyenesen vállalt munkájukat.
opsz logó

Az Országos Polgárőr Szövetségnek, valamint a Békés Megyei Polgárőr Szövetségnek megalakulása óta tagja az egyesület. Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a Szövetségekkel. Az országos és a megyei polgárőr napokon minden évben résztveszünk. A kapcsolatot ezáltal más városok illetve más megyék polgárőreivel is fenn tudjuk tartani. Minden hónapban fogadóórát tartunk az irodánkban, hogy a polgárok könnyebben feltehessék a kérdésüket.


Gyula címere
Közösen az önkormányzattal
Kerületünk biztonságáért a rendőrség mellett az Önkormányzat is felelős. Ennek egyik alappillére a Rendőrség, Önkormányzat, Polgárőr egyesület, összehangolt együttműködése.
Költségvetésünk legnagyobb részét a felhasznált üzemanyag teszi ki. Legfőbb támogatónk Gyula város Önkormányzata, mely nem csak anyagilag, de erkölcsileg is támogatja munkánkat, igényt tart rá, irodánkhoz helységet biztosít.rendőrségcímere
Közösen a Rendőrséggel és a Határőrséggel
Munkánkat a gyulai rendőrkapitányság és a gyulai határörség is támogatja illetve szoros együttműködésünkre igényt tartanak. Napi munkánk során folyamatosan együtt dolgozunk mindkét szervvel. A szolgálatainkhoz szükséges információkat a rendőrség biztosítja, összpontosítunk az un., bűnügyi térkép által frekventált területekre. Mind a közrendvédelmi, mind pedig a közlekedési alosztály munkatársaival rendkívül jó a kapcsolat, folyamatosak a közös akciók.
2000. március óta a Polgárőr törvényes szolgálatának teljesítése közben közfeladatot ellátó személynek minősül. A polgárőrség társadalmi elismertsége ugrásszerűen megnőtt, anyagi és erkölcsi támogatottsága fokozottá vált. Minden fórumon, legyen az Rendőri, vagy Önkormányzati a Polgárőrség jelenlétét nélkülözhetetlennek ítélik. A Polgárőrök munkáját a javuló közbiztonság releváns összetevőjének határozzák meg.
A polgárőrök a részt vesznek a bűnmegelőzési felvilágosító munkában, a gyermek és ifjúságvédelemben, jelentős szerepük van a határvédelemben, katasztrófavédelemben, környezetvédelemben. Évente a budapesti Igazságügyi és Rendészeti Minésztérium Oktatási Főigazgatóságán tartott polgárőr vezetői továbbképzésben is részt vesznek azom tagjaink, akik irányító posztot töltenek be az egyesületünkben. Ezzel biztosítva a megfelelő szaktudású hátteret.


Közhasznúsági jelentés
Itt érheti el az Egyesület pénzügyi beszámolóit a linkre kattintva!
2012 Közhasznúsági jelentés
2013 Közhasznúsági jelentés
2014 Közhasznúsági jelentés
2015 Közhasznúsági jelentés
2016 Közhasznúsági jelentés

Eddig counter látogatója volt az oldalnak.
Minden jog fenntartva © 2009 Készítette: BladeWeb