Miért jobb a száraz sóterápia?

Magyarországon a legelterjedtebb sóterápiás eljárásoknál a só vízhez kötött, vízben oldott állapotban található és azt elpárologtatva inhalálnak a betegek. Így a hatóanyag páratartalma 95%-nál is magasabb és emiatt a sós vízmolekulák kitapadnak a légutak falára, így a hatóanyag nem jut le a tüdő mélyére.

Az AREC sóterápia során az előzőleg szárított sót aerosol-ként porlasztjuk a levegőben, ami egy ún. sóködöt eredményez. A belélegzés után - mivel a só kisebb átmérőjű, mint a legkisebb hörgőcskék átmérője - garantáltan lejut a tüdő valamennyi hörgőcskéjébe, oda ahol az egészségre káros mikroorganizmusok gyulladt, görcsös állapotot okoznak. Az ionizáció, pedig tovább növeli a terápia hatékonyságát, mivel a sószemcsék rátapadva a hörgőkre, azonnal kifejtik gyógyító hatásukat.

A kúra során a sószemcsék először dehidratálják, majd rongálják a káros mikrobiológiai sejtek fehérjeszerkezetét, elpusztítva ezzel azokat. Ezt követően a nyálkahártya viszkozitása (sűrűsége) csökken, a pangó lerakódások, melyek beszűkítették a hörgőcskéket, a légutakból köhögéssel távoznak.

A gyulladást nem csökkentő hörgőtágítók, valamint a komoly mellékhatásokat okozó szteroid tartalmú gyulladáscsökkentő gyógyszerek helyett, a száraz sóterápia egy természetes forrásból származó, mellékhatás és kockázatmentes alternatív gyógymód.

Alkalmazható gyógyítás, megelőzés és általános közérzetjavítás céljából.