AREC száraz sóterápián résztvett személyek tapasztalatai

C. Judit - allergia

"Tavasztól őszig nagyon sok bosszúságot okoz az allergiám. Orrfolyás, tüsszögés, szemviszketés. Már a mogyoró virágzása után tapasztaltam az allergiás tüneteket. Tavaly nyáron részt vettem a sóterápián próbaképpen és meglepődve tapasztaltam, hogy már néhány kezelés után kitisztult az orrom, jobban tudtam éjjel aludni. Végigjártam a terápiát és azt tapasztaltam, hogy az egész nyarat sokkal "könnyebben viseltem", szinte gyógyszert is alig kellett szednem és minimálisak  voltak a tünetek. Idén már áprilisban elkezdtem a kezelést, hogy nyugodt legyen az idei nyaram is."

 

 

K. Eszter - allergia

"Lányomnál az allergiás tünetek 4-5 éve jelentkeztek. Minden tavaszi szezon orrfújással, orrmandula duzzanattal kezdődött, ami orrdugulást eredményezett. Az orrcseppek sem segítettek, gyógyszerek sem voltak hatásosak. Ekkor határoztam el, hogy másfajta megoldást keresek. Így találtam rá a sóterápiára. A kúra közben fokozatosan csökkentek a panaszai. Először csak egy 10 alkalmas bérletet vettem, aztán meghosszabbítottam a nyár folyamán. A parlagfüves időszakot is símán viselte, pedig augusztusban már alig láttott az orrfolyástól. Nekem nagyon bevált a terápia, javaslom mindenkinek."

 

 

Újvári Botond - légcsőhurut

"Két gyermekünk van, mindkettő asztmás, állandó gyógyszeres kezelésre szorulnak. A gyógyszerek mellett teljesen tünetmentesek, ha egészségesek. Számunkra az őszi/téli időszak jelenti a nagyobb megpróbáltatást, mert bármilyen kis felső légúti fertőzés esetén felerősödnek a tüneteik, ami különösen 2 éves lányunknál jelent problémát, hiszen még nem képes tökéletesen belélegezni a gyógyszereit, ezért 1-1 ilyen megfázás 2-3 éjszakás köhögési rohamokat és persze állandó felügyeletet igényel. Egy szórólapon olvastunk először erről a sóterápiás lehetőségről, és úgy döntöttünk „benevezünk” egy 20 alkalmas kúrára. Nem bántuk meg! Azóta volt már  egy kisebb náthánk és csak egy fél éjszakát kellett ébren töltenünk. A gyerekek szívesen jártak/járnak ide, mindig örömmel jönnek, ami nagyon fontos, hiszen a kellemes és baráti légkör nélkül a gyógyulásuk nem lehetne teljes. A 20 alkalom letelte után is folytatjuk a kezelést, heti egy alkalommal. Bízunk benne, hogy a sóterápia előbb-utóbb véget vet a 'köhögős megfázásoknak' és az állandó gyógyszerezésnek is."

 

 

Keresztesi Laura– asztma

„Kislányom Laura másfél éves, 10 hónapos korában kezdődtek vírusinfectio során az asztmás befulladások. 2008. júniusáig 15 hónapos koráig négyszer befulladt, kétszer kórházi kezelésre is szorult, előfordult, hogy oxigént is kapott. Nagyon rémisztő volt számomra a gyermekemet ilyen betegnek látni! Szeptemberben tüdőgyógyász orvosunktól hallottam először a száraz sóterápiáról. A 20 alkalom után túl vagyunk egy vírusfertőzésen úgy, hogy a kislányom nem fulladt be. Ez nagyon pozitív változás számunkra, ezért a továbbiakban is folytatni fogjuk a sóterápiát.”

 

 

Bognár Bence – bronchitis

„6 éves fiamat azért hoztam el a kúrára, mert késő ősztől, tavaszig folyamatosan bronchitisszel és arcüreggyulladással küzdött. Jelenleg asztma gyanús a gyerek, vizsgálatra várunk. Úgy gondoltam, hogy a beteges időszak előtt végigcsinálunk egy 20 alkalmas kúrát, hátha jobb lesz a helyzet.

A kúra elején ismét egy kezdődő bronchitisze volt, nem szedtünk be gyógyszert, minden nap jártunk a kúrára és elmúlt a köhögése. Bízom benne, hogy az idei évet minden komolyabb betegség nélkül megússzuk. Köszönjük!”

 

 

Fodor A. - hörghurut

„Barátnőm ajánlotta a sóterápiát, mivel kislányával korábban ő is ide járt. 4 éves kisfiam születése óta hörghurutra hajlamos. Évek óta visszatérőben október végén az allergiája miatt komoly hörghurutban szenved, fullad. Idén az első tüneteknél elkezdtük a 10 alkalmas kúrát. Már az első éjszakát végigaludtuk köhögés nélkül és elkerültük a fulladást és a kórházba kerülést. A kedvező hatások miatt meghosszabbítottuk a kezelést még 10 alkalommal. Köszönjük szépen és mindenkinek ajánlani fogjuk!” 

 

 

K. Martin – asztma

„4 éves fiammal rendszeresen járok tüdőgyógyászhoz, mert sokszor fullad. Az orvosom ajánlotta a sóterápiát. 20 alkalmas bérletet vettünk, már a 2. alkalommal éreztem, hogy kevesebbet sípol és jól alszik éjjel. Barátokat is találtunk a sószobában, szívesen jött, jól eljátszott. Ajánlom a sóterápiát, mert gyógyszermentes, nincsenek káros mellékhatásai és nekem is kitisztította a tüdőmet.”

 

 

P- Gábor – parlagfű  allergia

„Belvárosban dolgozom, de mégis a parlagfű allergia hozott ide a sószobába. A 3. alkalom után kitisztult az orrom, jobban alszom éjjel és reggel sincs bedugulva az orrom. A szomszédom ajánlotta a sóterápiát, mert ő is járt ide. Jövőre júliusban jövök, hogy megelőzzem az augusztusi őrületet.”

 

 

K. Gábor - asztma

„22 éves vagyok, asztmás beteg 6 éves korom óta. Az interneten keresztül találtam a sóterápiára. Napi 2x szedtem steroid tartalmú asztmás gyógyszereket. 20 alkalmas kúrát vettem, a terápia során először a reggeli gyógyszereket tudtam elhagyni, majd a végére az estit is csökkenthettem. Jókat olvastam, beszélgettem a sószobában, és jól érzem magam. Mostantól csak hetente 1x járok, hogy fenntartsam az állapotot.”

 

 

S. Laura – allergia

„Nyári időszakban egyre erősebb a parlagfű allergiám, évről-évre egyre rosszabbul vagyok. 10 alkalmas bérletet vettem, a 3. alkalommal már éreztem, hogy gyengébb volt az esti fulladás. 6-7 alkalom után jobban folyt az orrom, de utána ez elmaradt. Ezután meghosszabítottam a kezelést. A 20 alkalom után elmondhatom, hogy sokkal jobb lett idén a nyaram, ezért mindenkinek ajánlom, aki hasonló problémával küszködik.”

 

 

V. László - allergia

„5 éve vagyok allergiás, a tv-ben látott interjú után jöttem el a sóterápiára. Először 10 alkalmas bérletet vettem, mert nem voltam biztos a hatásában. 5-6 alkalom után már éreztem, hogy jobb az allergiám. Ezután meghosszabbítottam és a 20. alkalom után sokkal tisztábban lélegzek, nem gyötör az allergiám. Jókat olvastam és relaxáltam a sószobában.”

Pécs

 

B. Márta – allergia

„Fiaim 10 és 12 évesek. Mindketten hajlamosak az allergiára. Az újsághirdetésben találtam a sóterápiára. Korábban voltunk már sóbarlangban, fényterápián, biorezonancián, tartós eredményt nem tapasztaltam. Allergia szezon előtt jártunk egy 20 alkalmas kúrára, ajánljuk mindenkinek.”

 

 

R. Marci – bronchitis

„4 éves unokám bronchitises köhögéssel küszködött. Este nehéz légzése is volt, éjjel többször felébredt, ezért örültünk a sóterápiának. Egyeztettem az orvosommal is, aki szintén ajánlotta a 20 alkalmas kúrát. Marci nagyokat játszott a sószobában, sokat színezett, jól érezte magát itt. Köszönjük!”

 

 

Királyi Bence – asztma, allergia

„Bence 6 éves, asztmás és allergiás, 2 éve erős gyógyszereket szed, melyek idegrendszeri problémákat okoztak, a sok szteroidtól hiperaktív lett, viszont állapota nem javult, egyre többet volt beteg, már óvodába sem tudott járni. 20 alkalmas kúrát vettünk, melynek kezdetén erősen köhögött még, majd ez fokozatosan megszűnt. A 10. alkalom után elhagytam az asztmás gyógyszerek adását. Remélem jelenlegi tünetmentes állapota a kúra után is fennmarad és légúti panaszai nem kezdődnek újra, ősszel pedig bírni fogja a közösséget, nem lesz állandóan beteg. Nagy öröm, hogy elhagyhattuk a gyógyszereket, nyugodtabb is lett a viselkedése. Köszönjük!”

 

 

Regdon Tibor és Sára – allergia

„Kislányom Sára 5 éves és kb. 3 hónapja folyamatosan „krákog”. Kivizsgáltattuk és kiderült, hogy allergiás. A sószoba megnyitása óta folyamatosan járunk minden délelőtt, aminek következtében a krákogása már szinte teljesen elmúlt. Szívesen jövünk, mert Sára a kezelés közben sokat játszik, rajzolgat, így gyorsan megy az idő és közben gyógyul is.”

 

 

Nagy Árpád – arc- és fülgyulladás

„Rendszeresen visszatérő fül- és arcüreggyulladással küszködtem. Orrom sokat eldugult és a fülemben állandó „pattogást” éreztem. Most a 15. kezelésen vagyok túl, légútaim kitisztultak, a lerakódott váladék a 6. 7. kezelés után felszakadt. Végre szabadon lélegezhetek!”

 

 

Pogány Márta – erős asztma

„Hat éve szenvedek súlyos asztmában, rendszeresen fulladok. A gyógyszerek mellett rengeteg alternatív terápiát kipróbáltam. Jártam már sóbarlangban, sokáig használtam sópipát, de eredménytelenül.  Még sehol nem találkoztam ilyen nagy mennyiségű sókoncentrációval a levegőben, mint itt a sószobában. Most a 10 alkalmas kúra végén járok, állapotom sokat javult, nyaralás után folytatom a kezelést.”

 

 

Nagy Judit - légcsőhurut

„Gyermekkorom óta allergiás vagyok, ami átváltozott asztmára. Kisfiam születésénél kissé féltem, hogy ő is örökölheti. A légcsőhurutjából igen nehezen gyógyult meg, így  a védőnőm ajánlására jöttünk ide. 20 alkalom alatt egyszer sem volt nehéz légzése, köszönettel a sónak. Októberben biztos, hogy jövünk újra, megismételjük a kúrát, mert nekünk nagyon jót tett!”

 

 

A. Gábor - allergia

„6 éves kisfiamat hoztam el a sóterápiára, homeopátiás orvosunk tanácsára. A hurut már a fülére húzódott, a hallása is romlott. 20 alkalmas kúra első felében megindult a váladék oldódása és a végére a problémánk teljesen elmúlt. Ráadásul a legjobb helyen töltöttük estéinket itt, amikor a város levegőszennyezettsége az egészségre ártalmas értékeket mutatta. Tavasszal biztos visszajövünk, hogy az allergia szezont is könnyebben átvészeljük. Köszönjük!”

 

 

Tóth A. - allergia

„Pici fiamnak Gergőnek az elmúlt évben több hónapig folyt az orra és köhögött. Elvittem több orvoshoz, szedtünk antibiotikumot, kipróbáltuk a homeopátiát. Sajnos eredménytelenül. Ezek miatt kezdtük el a sóterápiát. Már a 2. alkalom után elkezdett tisztulni, majd az 5-6. alkalom után a tünetei enyhébbek lettek. Végigjártuk a 20 alkalmat és minden tünet elmúlt. Mindenkinek javaslom a sóterápiát, a hagyományos orvoslás nem segített.”