AREC terápia

A mai Ukrajna területén 1968-ban nyitotta meg kapuit az aknaszlatinai sóbánya-klinika, ahol légúti betegségben szenvedőket kezeltek, rendkívül eredményesen.

Tapasztalták, hogy a bányában dolgozók soha nem szenvednek asztmától, allergiától és a sóbányaklinika betegeinek megszűnnek a légúti problémái. Alekszandr és Mihajl Torokhtin orvos professzorok 1982-ben dolgozták ki azt kezelési módot, amit ma AREC terápia néven ismerünk és 1992 óta Magyarországon is alkalmazunk.

A terápia lényege, hogy a sószobában egy mikroklíma generátorral reprodukáljuk a sóbányák levegőjét, nagy diszpenziójú, stabil paraméterekkel rendelkező aerosol-gyógyközeget hozva létre, amelynek aktív komponensei a felszínükön meghatározott töltésű Nátrium-clorid (só) részecskék (lásd. Mikroklíma). A felaprított  és ionizált sószemcsék légbefúvás útján porlasztva kerülnek a szoba légterébe, ahol a cigarettafüsthöz hasonló ködöt hoznak létre. A parányi (0,5-3 mikron nagyságú) száraz sószemcsék akadálytalanul lejutnak a tüdő legmélyére, aminek következtében a hörgők állapota gyógyul, légzésfunkció javul. A só megszünteti az alsó-felső légutak fertőzéseit, allergia, asztma és légcsőhurut tüneteit, elpusztítja a vírusokat és baktériumokat és helyreállítja az egészséges állapotot.

Az AREC sóterápia egyedülálló, szabadalommal védett eljárás, különbözik más egyéb sóterápiás kezeléstől. Az AREC- terápiát elsőként az országban Hajdúszoboszlón alkalmazták 17 évvel ezelőtt, ahol több ezer magyar és külföldi beteg nyerte vissza egészségét. Hitelességét alátámasztja Dr. Szilasi Mária professzor asszony (Tüdőklinika Debrecen) és Dr. Gönczy Ferenc főorvos (Hajdú-Bihar megyei gyermek pulmonológus), valamint a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Regionális Tudományos és Kutatásetikai Bizottságának szakvéleménye.

Az országban már 11 városban működik AREC központ.

Pécsett is elérhető az AREC - száraz sóterápia, ami a fulladásos betegségek kezelésének leghatásosabb eljárása!

Próbálja ki!