Négy személyre 50-60 dkg nyers szejtán massza,
olaj a sütéshez,
só,
őrölt paprika,
a karaj hosszával megegyező kolbász.
A főzővízbe:
Vöröshagyma,
fokhagyma,
vega-mix,
köménymag,
bors,
paradicsom,
paprika,
zeller,
só.
(Nagyon tömény legyen.)
Az előkészített karajt (karajalakúra formázott, kifőzött) ugyanúgy felszúrjuk, mint az igazit, belehúzzuk a több helyen megszurkált kolbászt. Kívülről megkenjük paprikás, fokhagymás olajjal, majd ropogós pirosra sütjük. Langyosan már kitűnően szeletelhető, büfé asztalon is nagyon mutatós. Hűtve sokáig eláll.
Tipp: A tepsiben vele együtt készítheted a köretet is, legyen az burgonya, vagy gabona. A nyers gabonára a főzővízből öntsél, s ebben, együtt párolódjanak meg. Olajos káposztával, párolt káposztával, vagy csak sok zöld salátával tálald!
Olajos káposzta:
Ha a könyvben található recept szerint készítetted el a hordós káposztát, arra nem kell más, mint paprikás olaj, s díszítésnek egy kis metélt zöld fűszer.
A készen vásárolt savanyított káposztára szelj hagymát, s kóstolás után ízlés szerint fűszerezd, majd a legvégén keverd össze a paprikás olajjal!