Fotópályázat

A Gyöngyösi Református Gyülekezet 2009-re meghirdeti digitális fotópályázatát gyülekezetünk fiataljai IFIsek, konfirmandusok, gyülekezetünk diákjai számára.

A pályázat célja, hogy a gyülekezeti- és hitéletben szerzett vizuális élményeket minél többen megörökítsék és egy fotókiállítás keretében másoknak is bemutathassák.

Részvételi feltételek

1. A fotópályázaton gyülekezetünk amatõr fotósainak részvételét várjuk 10 és 30 év között, foglalkozástól és lakóhelytõl függetlenül. Részvételre biztatjuk azon fiataljainkat is, akik bármilyen alkalmunk során sokat fényképeztek, de még sohasem jutott eszükbe nyilvánosság elõtt szerepeltetni fényképeiket.

2. A pályázat témái:
- Miben láttad meg Isten dicsõségét?
- Gyülekezetünk életébõl.
- Kapcsolatok.
Lehet egyszerre több témában is beadni képet.
Lehetnek: Mûemlékfotók, portrék, eseményfotók, tájképek, természet- és állatfotók, makro-felvételek, hangulatképek, stb. egyaránt beküldhetõk, függetlenül attól, hogy az ország mely pontján készültek.

3. Szerzõnként beküldhetõ maximum 10 digitális felvétel JPG/JPEG, színes vagy szürkeárnyalatos formátumban. A felvételek készíthetõek bármilyen digitális fényképezõgéppel vagy mobiltelefonnal. Minden felvétel file-neve a pályázó CsaládneveKeresztneve egybeírva, majd a kép rövid (egy-két szavas) címe. A kép utómunkálata csak az eredeti élmény vizuális hangsúlyát emelheti ki (színkorrekció, kontraszt, fényerõ, kivágás), de nem változtathat tartalmán. Fantáziakép vagy bármilyen manipulált kép nem pályázhat. Az ilyen képeket a zsûri kizárja.

4. A pályamûveket emailben lehet beküldeni a gyonref@citromail.hu vagy nagy.r@citromail.hu vagy az ifj_szabojanos@yahoo.com címre. Akinek egyszerûbb, vagy nem tud internet közelébe jutni személyesen a Parókiára hozza el valamilyen szabványos adathordozón, pl. CD vagy Pendrive, és a képekt a parókia gépére lementjük. Egy küldemény terjedelme ne legyen nagyobb, mint 3 Mb. Ha szükséges, akkor a képek több levél mellékleteként küldendõk. A tárgy részben szerepeljen, a pályázó neve és a „fotópályázati képek” szavak.

5. A pályázóknak nevezési lapot kell kitölteniük, amelyet a szervezõk bocsátanak az érdeklõdõk rendelkezésére. A nevezési lapon szereplõ információk egyezzenek a fényképek címében feltüntetett leírással.

6. Díjazás:
Minden kategóriában I-II-III. helyezett. Természetesen jutalmakkal.

7. Pályázati naptár:
A fotók beküldésének határideje: 2009. augusztus. 31.
Zsûrizés: Zsûri bírálja el a képeket: Kéri Tamás, Benedek Aliz, Nagy Róbert, Szabó János.

A zsûri tagjai nem pályázhatnak!

Értesítés a zsûrizés eredményérõl, a kiállítás helyszínérõl és megnyitójának idopontjáról:

További információ kérhetõ a zsûri tagjaitól a fent megadott e-mail címeken, vagy a Gyöngyösi Református Parókián: 3200 Gyöngyös,Arany J. utca 2

Fotópályázat kiírás letölthetõ ide kattintva.

Nevezési lap pedig itt tölthetõ le.