Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
Aláírásgyűjtés nemzeti kisebbségvédelmi kezdeményezésért


Tisztelt Olvasó!
Tisztelt Hazai és Határon Túli Partnereink!


A nemzeti kisebbségek jogainak védelme Európában különösen időszerű. Napjainkban is küzdünk azért, hogy mindenki szabadon használhassa anyanyelvét, szabadon rendelkezhessen arról, hol taníttatja gyermekeit.

Az Európai Unióban 50 millió olyan személy él, aki valamely őshonos nemzeti kisebbséghez tartozik. Közéjük tartozik a magyar nemzeti közösség is. Míg egyes uniós tagállamokban ezeknek a közösségeknek a nyelvét és kultúráját az országot erősítő értékként kezelik, másutt – kimondva vagy kimondatlanul – a kisebbségek mielőbbi beolvasztásában érdekeltek. Jelenleg nincs jogi norma arra, hogyan kívánja az Európai Unió megállítani a nemzeti közösségek asszimilációját.

Egy európai szintű, az uniós tagállamokra nézve kötelező kisebbségvédelmi rendszer egységesítené a jogvédelmet és javítana a nemzeti kisebbségek helyzetén. Ennek megvalósulásához 2018. március végéig egymillió aláírás összegyűjtésére van szükség. Amennyiben egymillió uniós polgár összefog, és aláírásával támogatja az európai polgári kezdeményezést, az Európai Bizottságnak napirendre kell tűznie a kezdeményezés beterjesztői által javasoltakat.


Az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) elnevezésű kisebbségvédelmi szervezet ezt a lehetőséget kihasználva dolgozta ki a Minority SafePack nevű európai polgári kezdeményezést, amely hatalmas lehetőség az őshonos nemzeti kisebbségek számára. Ez történelmi jelentőségű esély, hogy a nemzeti kisebbségek védelme a jelenleginél jóval nagyobb hangsúlyt kapjon az Európai Unióban.

A magyar identitás megőrzése közös célunk. Nyelvünk és kultúránk olyan értékek, amelyek európai védelmet érdemelnek. Ehhez azonban mindenkinek hallatnia kell a hangját, aki a célokkal egyetért.

Ezúton kérem, hogy elektronikus aláírásával támogassa Ön is a magyar nemzet összetartozását segítő nemzeti kisebbségvédelmi kezdeményezést az alábbi online űrlap segítségével:

ONLINE ŰRLAP (kitöltése kb. 1 perc)

Amennyiben egyetért a kezdeményezéssel, arra kérem, hogy népszerűsítse közösségei körében a petíciót, hogy az Európai Bizottsághoz is elérjen a hangunk.

Kuruc Hagyományőrző EgyesületÚtvonalak 1.
Nagykunsági barangolások
Útvonalak 2.
Erdély I. - Szatmárnémeti
Útvonalak 3.
Erdély II. - Szatmárnémeti
Útvonalak 4.
Felvidék - Nyitra és környéke
Kiadvány 1.
Hagyományok Útja - 2009. január
Kiadvány 2.
Hagyományok Útja - 2009. április
Kiadvány 3.
Hagyományok Útja - 2010. február
Kiadvány 4.
Hagyományok Útja - 2010. március
Kiadvány 5.
Hagyományok Útja - 2010. április
Kiadvány 6.
Hagyományok Útja - 2010. május
Kiadvány 7.
Hagyományok Útja - 2010. június
Kampány
Új Néplap hirdetések
Kampány
Programok
Kiadvány
Hagyományok útja az iskolákban
Szakmai kiadvány
Kuruc kori hagyományok az iskolákban
Ez az oldal a Kuruc Hagyományőrző Egyesület tulajdomát képezi.