Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
Programtervezet - Hagyút


„Hagyományok útja” a határon túli magyarokért
2018 - 2019. évi programok


Toborzó körút magyar hagyományainkkal Erdélyben és Délvidéken a „Hagyományok útja” című programunkkal.
Főbb célok: a közös érdekekért, szakmai célokért tevékenykedő határon túli magyar szervezetek és intézmények tartós, széleskörű összekapcsolás egymással és magyarországi szervezetekkel. Ezáltal a magyar nemzeti azonosságtudat erősítése, Magyarország határain kívül élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának elősegítése, az anyaországgal való kapcsolataik ápolása és fejlesztése, továbbá kulturális és turisztikai útvonalak kialakításával egyúttal, egyfajta turisztikai vonzerő létrehozása is.

A projekt helyszínein:
- kerekasztal tárgyalások erdélyi és délvidéki magyar szervezetek és intézmények képviselőivel a „Hagyományok útja” program bemutatása a projekthez való csatlakozás céljából,
- kuruc kori, I. világháborús és 1956-os jelenetek előadása, kiállítás bemutatása számukra,
- egyúttal jelmezes felvonulás, magyar emlékhelyek látogatása, koszorúzása korhű viseletben a felkeresett településeken,
- az egyes települések magyar iskoláiban kuruc kori, I. világháborús és 1956-os jelenetek előadása, kiállítás bemutatása a tanulók számára.

Az események alatt a "Hagyományok útja" projekt további konkrét kidolgozása közös megbeszélés keretében valósul meg az egyes helyi igényekhez igazodva. Ennek érdekében partnereinkkel közösen folytatjuk programunkat, melyben a természeti és kulturális értékeinket őrző és ápoló külhoni magyar civil szervezeteket, önkormányzatokat, intézményeket és vállalkozókat kapcsoljuk össze bizonyos szempontrendszer szerint hazai társakkal is. Hagyományaink sokszínűségéből az egymáshoz illő kulturális és turisztikai programok, látványosságok és attrakciók összeillesztésével az idegenforgalmi kínálat is erőteljesebb, vonzóbb és eredményesebb lesz. Konkrét eredményként kulturális és turisztikai útvonalak kialakítása és kínálata valósul meg határon túli partnereinkkel együttműködve.

A programban résztvevő partnerek egymást erősítik a közös kulturális és turisztikai kínálattal. A projekt kidolgozásában részt vesz kommunikációs és turisztikai szakember, valamint grafikus is a színvonalas megjelenés biztosítása érdekében.

A programot és a kialakított útvonalkínálatokat - fotókkal, leírással és grafikákkal - interneten és a határon túli magyar médiában tesszük elérhetővé az érdeklődők számára.

Útvonalak 1.
Nagykunsági barangolások
Útvonalak 2.
Erdély I. - Szatmárnémeti
Útvonalak 3.
Erdély II. - Szatmárnémeti
Útvonalak 4.
Felvidék - Nyitra és környéke
Kiadvány 1.
Hagyományok Útja - 2009. január
Kiadvány 2.
Hagyományok Útja - 2009. április
Kiadvány 3.
Hagyományok Útja - 2010. február
Kiadvány 4.
Hagyományok Útja - 2010. március
Kiadvány 5.
Hagyományok Útja - 2010. április
Kiadvány 6.
Hagyományok Útja - 2010. május
Kiadvány 7.
Hagyományok Útja - 2010. június
Kampány
Új Néplap hirdetések
Kampány
Programok
Kiadvány
Hagyományok útja az iskolákban
Szakmai kiadvány
Kuruc kori hagyományok az iskolákban
Ez az oldal a Kuruc Hagyományőrző Egyesület tulajdomát képezi.