Hári's lakásétterem


Európai Unió - pályázat 2020

                                                                BemutatkozásCsaládtörténetHírek

Facebook - Hári's lakásétteremInstagram - Hári's lakásétterem      

Hári's lakásétterem

 

Európai Unió pályázat - 2020Pályázatom bemutatása

A Hári’s Lakásétterem

Bízom benne, hogy a Covid járvány ellenére az élet nem áll meg és nekünk fiataloknak lesz lehetőségünk továbbvinni a hagyományokat. A Hári’s elnevezésű mikrovállalkozásomat úgy fogom fel, hogy összeköti a múltat a jelennel és a jövőbe mutat, hiszen hosszabbtávú célom, hogy összefogással családi vállalkozást alapítok, amit majd az én utódaim is tovább vihetnek. Önfenntartóvá válni sok munkával jár, de összehozza a családtagokat, barátokat. Nagyon küzdeni fogok azért, hogy a legjobbat nyújthassam a vendégeimnek.

Célom, Zala megyében egy új kulináris hely létrehozása, a kor igényeinek megfelelő, egyedi, de a hagyományokra épülő ételek készítése. Koromnál fogva egy kisebb vendéglátó egységgel kezdek, amely lakásétteremként működne. A későbbiekben ez egy aprócska étteremmé változna, amely a régió, Göcsej alapanyagait használja fel. A helyi összefogást erősítendő felkeresem az őstermelőket és megmutatom, hogy mit lehet elkészíteni a termékükből. A jó alapanyag nem olcsó, de az ételeim minőségét befolyásolja, ezen spórolni nem szabad.  Egy ilyen profilú céggel nemcsak az idelátogató embereknek mutathatnám meg a környék csodás alapanyagait, de a kis- és őstermelőknek is segíthetnék. Együttműködést építek ki a helyi vendéglátóipari szakközépiskolával, A Zalaegerszegi SZC Báthory István Technikumával.

Elsősorban degusztációs menüket szeretnék adni. A kevés vendégszám lehetőséget ad arra, hogy biztosítsam a minőséget nemcsak az ízvilág, hanem a tálalás területén is. Emellett délben leegyszerűsített üzleti ebédeket fogok nyújtani tárgyalásokhoz. Havi egy alkalommal tematikus estekkel készülök , egy idő után pedig vasárnaponként gourmet brunch-ot fogok rendezni. A célközönségem elsősorban a gasztronómiát kedvelők, akik nemcsak egy gyors ebédet vagy vacsorát szeretnének elfogyasztani, hanem egy élménnyel gazdagodnának. A lakásétterem lehetőséget ad a közös főzésekre is, így ebben is gondolkodom, hiszen sokan kíváncsiak azokra a fogásokra, amivel felgyorsíthatják a főzési folyamatokat, és sok fiatal meg szeretne tanulni főzni, sokan pedig szeretnék megőrizni a környék specialitásait, mint a kőtt (kelt)rétes, babos káposzta, amiket én is apai nagymamámtól tanultam. Ugyanakkor egy ilyen program jó lehetőséget ad a barátságok elmélyítésére, ismerkedésre, pályaválasztásra. Ezek az ízek igenis fontosak egy fine dining étteremben is, egy picit átalakítva, megfelelő zöldségkörettel, most egy kicsit másképpen. A fantázia végtelen, az ízek kavalkádja felemelő, a színek szinte beszélnek. A ételek minden érzékszervet megszólítják, ezért művészet. A főzés küldetés és alázat, egy kiaknázhatatlan csoda. Ezért szeretem. Pop Up esteket szerveznék egy év múlva: más étterembe vagy esetleg beszállítóhoz, termelőhöz megyek menüsorokat készíteni. Ez számomra, de a másik hely számára is előnyös, hiszen olyan vendégkörhöz is elérek, akik az én környezetemben nem megtalálhatóak. A másik hely vendégei pedig örülnek egy vendégséfnek és marketing szempontból is jelentős.

A veszélyhelyzetben egyelőre csak elvitelre készíthetek ételeket, de még így is örülök, hogy megkaphattam a lehetőséget a bemutatkozásra.

 

Hári Dániel