Merjünk e használt számítógépet venni?

Pár szó a használt számítógépekről!

használt számítógép

Mai világban sok ember számára szinte követelmény, hogy legyen saját számítógépe. Tanulás, munka, kutatás vagy csak egyszerűen szórakoztatás, kikapcsolódás céljából. Nagyon sokat vannak és lesznek, akik nem tudják nélkülözni. Nem mindenki engedhet meg magának megengedni egy tetemes összegű számítógépet. Ezért mindenki számára elérhető a használt számítógép, hisz sokkal olcsóbban hozzá juthatunk, és jól működnek.

használt számítógép

Ilyenkor felmerül a kérdés azokban akik használt számítógép
vásárlásra adták a fejüket, hogy hol és mennyibe is kerül vagy éppen hogy fog működni? Miután meghatároztunk egy összeget, amit használt számítógép vásárlásra szeretnénk fordítani, jöhet a keresgélés. Használt számítógép hirdetések szinte mindenhol vannak, interneten, újságban. Mind a két keresési lehetőség igen jó (mindig a magánhirdetéseket keressük, mert a bolti használt számítógépeknél rá van téve az ő hasznuk, így megtakaríthatjuk a bolti hasznot).

használt számítógép

A használt számítógépek olcsóak és általában megbízhatóak. Viszont figyelembe kell venni, hogy ezek a használt számítógépek már pár évet lehúztak és nem olyan teljesítménnyel rendelkeznek, mint az újjak. Igaz, hogy pénzt takarítunk meg, de egy bizonyos idő után költeni kell rá.

Döntsük el milyen célra szeretnénk használni...játék,film vagy éppen a gyorsaság a fontos? Ha irodai munkára,célra szeretnénk a használt számítógépet azok a legkisebb erőforrást igénylik.

Filmezésre, szórakoztatásra, kikapcsolódásra megfelel egy közepes erősségű használt számítógép is.

 Ám, ha modern számítógépes játékok futtatására szeretnénk alkalmazni, akkor már költeni kell a használt számítógépre, mivel már nagy memória kell, egy jobb sík monitor és jó minőségű akusztikus rendszer vagy grafikus kártya.

Ha megtaláltuk a nekünk megfelelő használt számítógépet, vásárláskor szakértővel menjünk, aki szakmai jellegű kérdéseket tud feltenni az eladónak.

 

Néhány tipp, mire figyeljünk oda és mit tartsunk be használt számítógép vásárlásakor:

- Ne vegyük meg úgy, hogy nem próbáltuk ki.

- Nincs rá garancia, ezért nem tudjuk vissza cserélni

- Szakemberrel menjünk vásárolni

- Több helyen érdeklődjünk, hol milyen a kínálat

- Legalább a szükséges meghajtó programok legyenek rajta

- Döntsük el mire szeretnénk használni a számítógépet

- Kérjük el a géphez szükséges leírásokat, szoftvereket

- Kössünk adás-vételi szerződést!!

 

 

 Az is elképzelhető, hogy jobban járunk egy olyan használt számítógéppel ami két-három évvel ezelőtt gyártott minőségi típusú számítógéppel, mintha egy mai olcsó kategóriából vásároltunk volna.

 Ám a kedvező árért fel kell áldozni a sebességet, másodkézből beszerzett használt számítógép akár jó üzlet is lehet.

 

írta: Bika Líviahasznált számítógép