A Hauck János Német Nemzetiségi Iskola Iskolaújságja
2015
Iskolánk udvarának felújítása

  Pogácsás Krisztián vagyok, ötödik éve járok a Hauck János Német Nemzetiségi Iskolába. Eddig az udvart nagyon porosnak találtam, a fű is le volt taposva, eső után sárral hordtuk teli az egész iskolát.Pénz hiányában nem tudtuk kedvünkre alakítani, szépíteni az udvart.
    Idén az iskola jelentkezett egy pályázaton a címe „Zöld Suli” program, a nyeremény: 500 000 Ft volt. Mindenki támogatta szavazásokkal az iskolánkat. Végül megnyertük a pályázatot. A kapott pénzösszeget kibővítettük a papírgyűjtésből származó pénzösszeggel, így az iskola vehetett kerti járólapot, hazánkban őshonos növényeket, mulcsot és trágyát. Gyerekek és a tanárok közösen ültették el az új növényeket. Tajti Attila gondnok bácsi a tuja fáknak kerítést készített, hogy ne rúgjuk le a növényeket a focilabdával.
   Az iskolaudvar átadása okt.10-én, a 6. órában volt, ahova vendégként eljöttek a programot támogató bank képviselői, falunk polgármestere, iskolánk fenntartójának képviselői és a szülők.
  Iskolánk tanulói táncoltak és minden osztály egy választott növényt is bemutatott (pl: Fagyal, Vörös Gyűrűsom, Kecskerágó stb.). Igazgató úr beszéde után verssel, énekkel és tánccal zártuk a műsort.
     Iskolánk egy oklevelet kapott, amit a bank képviselője nyújtott át.
     Még sokáig fogunk emlékezni erre a szép ünnepre.


Ilyen volt... Most ilyen szép
vissza