Föoldal
A nyugdíjasok csatlakoznak a Jó reggelt, Magyarország! című kiáltványához Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2006. August 19.
A kormány szerint a nyugdíjasoknak is kijár a megszorítás, mert "túlfogyasztottak". A nyugdíjasok most csatlakoznak a korány hazugságai és megszorító csomagja ellen tiltakozó kiáltványhoz. A nyugdíjasok csatlakoznak a Fidesz Jó reggelt Magyarország című kiadványához - mondta Aszódi Pál, a Fidesz országgyűlési képviselője, az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület vezetője szombaton Budapesten. A politikus a Fidesz nyugdíjas tagozatairól szólva sajtótájékoztatóján közölte, hogy annak tagjai "ott vannak a tereken", aktívan kiveszik részüket az aláírás-gyűjtésből. A csatlakozást azzal indokolta: a nyugdíjasok "nagyon megtapasztalták", hogy az országgyűlési választási kampányban "szervezett, nyílt politikai hazugság" hangzott el. A július 22-én Tusnádfürdőn nyilvánosságra hozott Jó reggelt Magyarország című kiáltvány céljaként Orbán Viktor pártelnök azt jelölte meg, hogy megbuktassák a Gyurcsány-csomagot, amely nem megoldja, hanem tovább súlyosbítja a meglévő gondokat. A kiáltványhoz kapcsolóan a Fidesz aláírásgyűjtést kezdett. Aszódi Pál elmondta, hogy a Fidesz helyi nyugdíjas tagozatainak összesen 6.000 tagja van, vagyis a párt tagságának 20 százaléka. Rámutatott arra is, hogy felmérések szerint a nyugdíjas-társadalom 18 százaléka ábrándult ki a kormánykoalíció pártjaiból. Idézte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Kóka János gazdasági miniszter kijelentéseit, hogy "dübörög a gazdaság", valamint, hogy "több európai ország irigyel minket". Azt javasolta a miniszterelnöknek, hogy hívja meg a bennünket irigylő miniszterelnököket, és mutassa meg nekik a konvergenciapogramot, "hadd egye a sárga irigység őket". A képviselő bírálta a "kormánypárti kampánylapot", illetve kormány közeli nyugdíjas vezetőket, akik arról beszélnek, hogy a nyugdíjasok is "túlfogyasztottak", ezért nekik is kell terheket viselniük. Feltette a kérdést: miként fogyaszthatott túl a nyugdíjas-társadalom 67,3 százaléka, azok, akiknek 65.000 forint alatti a nyugdíjuk, illetve az a 900 ezer ember, akiknek nyugdíja nem éri el az 50.000 forintot? Aszódi Pál kifogásolta azokat a módosításokat is, amelyek szerint a nyugdíj mellett vállalkozó, illetve munkát vállaló nyugdíjasok az eddigi 5 százalékos baleseti járadék helyett ősztől 15 százalékos, majd 2007-től 16 százalékos egészségügyi hozzájárulást fizetnek, valamint jövedelmüket a nyugdíjjal együtt adóztatják. Mint mondta, nem felelnek meg a valóságnak azokat a kormánypárti kijelentések, melyek szerint elsősorban a gazdagokat terheli az áfakulcs 20 százalékra történő emelése. Aszódi Pál kérdéseket is intézett Gyurcsány Ferenchez: a gazdasági, költségvetési adatok tükrében mi lesz a nyugdíjkorrekcióval, milyen nyugdíjemelés várható 2007-től, illetve lesz-e október elseje után gáz- és más közüzemiár-emelés, amiről még a parlamenti választások előtt Gyurcsány Ferenc és Kóka János mondta, hogy nem lesz, holott immár közel 30 százalékkal emelkedtek ezek a költségek.
 
< Előző   Következő >


Ha a reklámokra kattintasz támogatsz minket 3 ft-al!!Nagyon Köszönjük!!
Erdélyi Oldalak My Topsites List Erdélyi Top 10 - web statisztika, látogatottság mérés | relatio.ro Hungarian Web Linkek. Korlátlanul küldhetsz linket, ajánlhatsz kategóriát. Magyar Honlap Linkek szavazok


A honlap szerkeszöi semilyen felelösséget nem vállalnak az oldal tartalmáért!A letöltött tartalmakat 24 orán bellül le kell törölnöd mert jog sértést követsz el!A honlap szerkesztöi nem vonhatoak felelösségre!