Föoldal
Jövőre nő a Paksi Atomerőmű teljesítménye Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2006. August 20.
A Paksi Atomerőmű egyes blokkján a jövő év február-márciusában esedékes főjavítás során végzik el a teljesítmény növelését. Ennek köszönhetően jelenlegi 467 megawatt kapacitású blokk teljesítménye 2008-ban 108 százalék lesz - közölte az erőműtársaság szóvivői irodája. A Paksi Atomerőmű négy blokkjának, összesen mintegy ötmilliárd forint ráfordítást igénylő teljesítménynövelését 2009-re fejezik be. A növeléshez szükséges átalakítások versenyképesebbé teszik a termelést is. A projekt befejezése, 2009 után kilowattóránként 0,5 forinttal lesz alacsonyabb a fajlagos termelési költség a múlt évi kilowattóránkénti 8,32 forinthoz képest. A négy blokk teljes villamos kapacitása eléri majd a 2000 megawattot. Kikényszerített növelés Az első, a négyes blokk teljesítménynövelése már megtörtént. A 463 megawatt teljesítményű blokk augusztus eleje óta 104 százalékon üzemel, azaz ezen a teljesítményen folynak a hőteljesítmény-ellenőrző mérései. A sikeres mérések eredményeként legkorábban szeptember végén éri el a végső, 108 százalékos teljesítményt a 4-es blokk. A 2-es és a 3-as blokkon 2008-ban végzik el a szükséges átalakításokat. Az erőműtársaság közlése szerint a hosszú évek óta magas rendelkezésre állás kényszerítette ki a teljesítmény növelését. Ehhez a létesítményszintű elvi engedélyt 2005 novemberében kapta meg a Paksi Atomerőmű az Országos Atomenergia Hivatal Nukleáris Biztonsági Igazgatóságától. Az egyes blokkokra külön engedélyt kell kérni - közölte a társaság.
 
< Előző   Következő >


Ha a reklámokra kattintasz támogatsz minket 3 ft-al!!Nagyon Köszönjük!!
Erdélyi Oldalak My Topsites List Erdélyi Top 10 - web statisztika, látogatottság mérés | relatio.ro Hungarian Web Linkek. Korlátlanul küldhetsz linket, ajánlhatsz kategóriát. Magyar Honlap Linkek szavazok


A honlap szerkeszöi semilyen felelösséget nem vállalnak az oldal tartalmáért!A letöltött tartalmakat 24 orán bellül le kell törölnöd mert jog sértést követsz el!A honlap szerkesztöi nem vonhatoak felelösségre!