Föoldal
Megkezdődtek az 1956-os ünnepségek Amerikában Nyomtatás E-mail
Írta: IstiR   
2006. September 06.
Az Egyesült Államokban már megkezdődtek az 1956-os magyarországi forradalomhoz kapcsolódó ünnepségek.

Washingtonban kedden délelőtt 1956-ról szóló fotókiállítás nyílt meg az Amerikai Egyetem egyik művészeti központjában. A tárlatot az Amerikai Egyetem és a Magyar Fotográfusok Szövetsége rendezte közösen, és hazánk washingtoni nagykövete, Simonyi András nyitotta meg. Ezzel a szép fotókiállítással tulajdonképpen megkezdődött az '56-os forradalomra emlékező amerikai rendezvények őszi szezonja is.

Washingtonban szeptember 28-án magyar estet rendeznek a washingtoni Nemzeti Operaházban (a Kennedy Centerben), ahol Bartók A kékszakállú herceg vára című darabját mutatják be. Szintén szeptember végén Charles Gati '56-ról szóló könyvének bemutatója lesz.

New Yorkban már a hétvége óta a Times Square-en látható az a két nagy plakát, amelyen a New York-i Magyar Kulturális Központ az 1956-os forradalmat reklámozza. De szerte Amerikában, az itteni magyarság körében is kezdődnek az ünnepségek és megemlékezések. A New York-i Magyar Házban például most csütörtökön azt a 73 perces dokumentumfilmet mutatják be, amelyet a BBC készített az '56-os forradalom 30. évfordulójára, a filmvetítés után pedig beszélgetés lesz a film egyik szereplőjével, Lipták Bélával.

A floridai Sarasota Kossuth Klubjában szeptember 28-án '56-os filmeket vetítenek, és egy másodgenerációs clevelandi fiatalember, ifj. Buda László máris kerekezik azon a biciklitúrán, amelynek keretében 1956 mérföldet biciklizik - a magyar forradalom tiszteletére.

 
< Előző   Következő >


Ha a reklámokra kattintasz támogatsz minket 3 ft-al!!Nagyon Köszönjük!!
Erdélyi Oldalak My Topsites List Erdélyi Top 10 - web statisztika, látogatottság mérés | relatio.ro Hungarian Web Linkek. Korlátlanul küldhetsz linket, ajánlhatsz kategóriát. Magyar Honlap Linkek szavazok


A honlap szerkeszöi semilyen felelösséget nem vállalnak az oldal tartalmáért!A letöltött tartalmakat 24 orán bellül le kell törölnöd mert jog sértést követsz el!A honlap szerkesztöi nem vonhatoak felelösségre!