Föoldal
Idegenben győzött a magyar válogatott Nyomtatás E-mail
2006. September 07.
A norvégok elleni kudarc után összeszedte magát csapatunk, és idegenben győzte le a vártnál gyengébben teljesítő bosnyák válogatottat.

A mieink valamivel aktívabban kezdték a találkozót, mint szombaton a norvégok ellen, igaz, gyorsan kiderült, hogy Bosznia válogatottja jóval gyengébb játékerőt képvisel a skandinávoknál.

Harcosságának köszönhetően Torghelle már a félidő felére több hasznot hozott a csapatnak, mint Sowunmi a teljes szombati meccsen, de a legfontosabb pozitívum az volt, hogy a védelem jóval magabiztosabban látta el feladatát, mint a norvégok ellen.

A két hasonló erősségű csapat mérkőzésén a játékvezető lépett elő főszereplővé, előbb nagy jóindulattal büntetőhöz juttatta együttesünket (Huszti magabiztos ítéletvégrehajtónak bizonyult), majd kiállította a bosnyákok egyik védőjét. Az emberhátrány ellenére a hazaiaknak akadt egy-két lehetőségük a szünetig, de gólt nem tudtak szerezni, így Bozsik Péter gárdája gól- és emberelőnyben várta a folytatást.

A második félidőt álomszerűen kezdte csapatunk, a 47. percben Tóth Balázs szöglete után Gera mellel juttatta a hálóba a labdát, majd 3 perccel később az összezavarodott hazai védők hibájából labdát szerző Dárdai talált a kapuba.

A bosnyákok a háromgólos hátrány ellenére nem adták fel a harcot, mindent egy lapra feltéve támadtak, és a 63. percben Molnár Balázs kezezése után büntetőből meg is szerezték a szépítő találatot. A mieink visszaálltak, és kontralehetőségekben reménykedve őrizték az előnyt, várták, hogy a hazaiak elfáradjanak, és végre feladják a küzdelmet.

Az utolsó negyedórában alábbhagytak a hazai rohamok, sikerült megtartani a kétgólos előnyt, így válogatottunk megszerezte első pontjait a selejtezősorozatban.

Bosznia-Magyarország 1-3 (0-1)
G.: Misimovic (11-esből, 63.), ill. Huszti (11-esből, 35.), Gera (47.), Dárdai (50.)

 
< Előző   Következő >


Ha a reklámokra kattintasz támogatsz minket 3 ft-al!!Nagyon Köszönjük!!
Erdélyi Oldalak My Topsites List Erdélyi Top 10 - web statisztika, látogatottság mérés | relatio.ro Hungarian Web Linkek. Korlátlanul küldhetsz linket, ajánlhatsz kategóriát. Magyar Honlap Linkek szavazok


A honlap szerkeszöi semilyen felelösséget nem vállalnak az oldal tartalmáért!A letöltött tartalmakat 24 orán bellül le kell törölnöd mert jog sértést követsz el!A honlap szerkesztöi nem vonhatoak felelösségre!