Föoldal
Fico: rasszizmus-ellenes fogadkozás a NATO felé Nyomtatás E-mail
Írta: Kinga   
2006. September 07.
Minden szélsőséges cselekedetet és jogsértést vizsgálni fog a szlovák kormány, és meg is bünteti a felelősöket - jelentette ki Robert Fico miniszterelnök csütörtökön Jaap de Hoop Scheffer NATO-főtitkárral Brüsszelben tartott sajtótájékoztatóján.

A szlovák kormányfő, aki ebben a minőségében bemutatkozó látogatást tett az észak-atlanti szövetség központjában, egy brit újságíró kérdésére válaszolva hangoztatta, hogy hazáját "tipikus szociáldemokrata kormány" irányítja, amely kiáll az európai szociáldemokrata értékek mellett. Leszögezte, hogy a kabinet minden cselekedetéért egy személyben vállalja és a jövőben is vállalni fogja a felelősséget.

Nagyra értékelte a "jó párbeszédet" a szlovák és a magyar külügyminiszter között, és úgy vélte, ez az egyetlen út, amelyen kezelni lehet az etnikai kérdések és a szélsőséges megnyilvánulások témáját.

De Hoop Scheffer főtitkár üdvözölte, hogy Fico megerősítette országa elkötelezettségét az euroatlanti közösség iránt, és azt, hogy továbbra is erős tagja kíván maradni a NATO-nak.

Fico azt is hangoztatta, hogy kormányát széles körű konszenzus jellemzi a külpolitikai kérdésekben, így folytatni kívánja és "probléma nélkül" folytatni is tudja az előző kormányok tevékenységét ezen a területen.

A főtitkár méltatta Pozsony részvételét a szövetség több missziójában, köztük Irakban és Afganisztánban. Fico emlékeztetett arra, hogy a pozsonyi kormány úgy határozott, kivonja a szlovák katonákat Irakból, de tanácsadókkal továbbra is jelen lesz, és aktívan támogatja a NATO programját az országban. Afganisztánban Pozsony ugyancsak folytatja a szerepvállalást - tette hozzá.

A szlovák miniszterelnök - akinek brüsszeli napirendjén José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnökkel is találkozó szerepelt - állást foglalt egy minél szélesebb körű NATO-Európai Unió együttműködés mellett.

 
< Előző   Következő >


Ha a reklámokra kattintasz támogatsz minket 3 ft-al!!Nagyon Köszönjük!!
Erdélyi Oldalak My Topsites List Erdélyi Top 10 - web statisztika, látogatottság mérés | relatio.ro Hungarian Web Linkek. Korlátlanul küldhetsz linket, ajánlhatsz kategóriát. Magyar Honlap Linkek szavazok


A honlap szerkeszöi semilyen felelösséget nem vállalnak az oldal tartalmáért!A letöltött tartalmakat 24 orán bellül le kell törölnöd mert jog sértést követsz el!A honlap szerkesztöi nem vonhatoak felelösségre!