Föoldal
A határon túli magyarokról nyilatkoztak a Fidesz és az MSZP politikusai Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2007. July 11.
A trianoni békeszerződés után több mint nyolcvan évvel a megoldást nem a sebek felszaggatása, hanem Magyarország schengeni csatlakozása jelenti – mondta Kozma József, az Országgyűlés külügyi bizottságának szocialista alelnöke. A Fidesz szerint viszont ma már világos: semmi jóra, semmilyen segítségre nem számíthat a határon túli magyarság az MSZP és a kormány részéről. „Nagy-Magyarország már nem jön vissza. Nagy-Magyarországba és ezzel a történelembe visszafelé nem vezet már út. Európa van itt, ez a jelen lehetősége, és egy Európába integrálódó magyarság, ez pedig a jövőnek az útja" – jelentette ki sajtótájékoztatóján az országgyűlési képviselő.

Kozma József azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke vasárnap Sátoraljaújhelyen úgy fogalmazott: nem a revizionizmus szándékával, de azt kell mondani, hogy Nagy-Magyarország nem veszett el.

Semmi jóra nem számíthatnak a határon túliak a kormánytól

A szocialisták komoly bajban vannak, ha szóba kerülnek a határon túli magyarok – reagált a Fidesz Kozma szavaira. Ma már világos: semmi jóra, semmilyen segítségre nem számíthat a határon túli magyarság az MSZP és a kormány részéről – jelenti ki az ellenzéki párt közleménye.

A Fidesz szerint elég csak Malina Hedvig ügyére gondolni; a szlovák-magyar kormányfői találkozón Gyurcsány Ferenc nem érezte fontosnak, hogy kiálljon a lány mellett, akit azért vertek meg Szlovákiában, mert magyar származású. A magyar kormánynak az sem tűnt fel, hogy az EU reformszerződésének utolsó munkaanyagából kimaradt a kisebbségek védelmére vonatkozó rész. A Fidesz elnöke – áll a közleményben – azonban kellő időben közbelépett, így a Magyarország és a magyarság szempontjából rendkívül fontos rendelkezés bekerülhetett a dokumentumba.

 
< Előző   Következő >


Ha a reklámokra kattintasz támogatsz minket 3 ft-al!!Nagyon Köszönjük!!
Erdélyi Oldalak My Topsites List Erdélyi Top 10 - web statisztika, látogatottság mérés | relatio.ro Hungarian Web Linkek. Korlátlanul küldhetsz linket, ajánlhatsz kategóriát. Magyar Honlap Linkek szavazok


A honlap szerkeszöi semilyen felelösséget nem vállalnak az oldal tartalmáért!A letöltött tartalmakat 24 orán bellül le kell törölnöd mert jog sértést követsz el!A honlap szerkesztöi nem vonhatoak felelösségre!