Föoldal
MÁV START: tíz milliárd forint hitel az induláshoz Nyomtatás E-mail
Írta: admin   
2007. July 22.
A MÁV START tíz milliárd forint jegyzett tőkéjéből mindössze 200 millió forint készpénz, és mintegy tíz milliárd forint forgóeszköz-hitel biztosítja a MÁV új, személyszállítással foglalkozó társaságának finanszírozását. Az új cég tőkéjének összetételét a cégközlönyben tették közzé egy - névértéken - húszmillió forint tőkeemeléssel kapcsolatban.

A cég pályázaton már négy bankot kiválasztott a hitelek nyújtására - közölte Mosóczi László, a MÁV START vezérigazgatója.

A tíz milliárd forint jegyzett tőkéjű MÁV START tőketartaléka 52,32 milliárd forint. A jegyzett tőkéből 9,8 milliárd forint értékű a tárgyi apport, míg a tőketartalék teljes egészében tárgyi eszközökből áll. A társaságba vitt összesen 801 darab tárgyi eszköz értéke 62,1 milliárd forint - olvasható a cégközlönyben. Mosóczi László azt mondta, hogy ezek döntően motorvonatok és vasúti kocsik.

A MÁV a modellváltásának első nagyobb lépéseként tavaly útjára indította a MÁV Cargot, amely az áruszállítási üzletágból jött lére. Az idén július elsején pedig a személyszállításra alakított MÁV START indult, amely átvette a személyszállítási üzletág 7.200 dolgozóját.

 
< Előző   Következő >


Ha a reklámokra kattintasz támogatsz minket 3 ft-al!!Nagyon Köszönjük!!
Erdélyi Oldalak My Topsites List Erdélyi Top 10 - web statisztika, látogatottság mérés | relatio.ro Hungarian Web Linkek. Korlátlanul küldhetsz linket, ajánlhatsz kategóriát. Magyar Honlap Linkek szavazok


A honlap szerkeszöi semilyen felelösséget nem vállalnak az oldal tartalmáért!A letöltött tartalmakat 24 orán bellül le kell törölnöd mert jog sértést követsz el!A honlap szerkesztöi nem vonhatoak felelösségre!