Kaposújlak- Györkevölgyi horgásztó

Nemrégiben nyitotta meg kapuit a horgászok előtt ez a kb. 1 hektárnyi horgásztó. 2009 08.21.-én barátaimmal meglátogattuk a vizet. Itt is teszteltem az általam gyártott bojlikat. A merenyei túráimról jól kiolvasható hogy ott hogyan működik a csali. Egy új víz, egy igazi kihívás a bojliknak.

Reggel 9 óra körül érkeztem a tóhoz és egy kagylós valamint egy kolbászos bojlit kínáltam fel. A kolbászost dippeltem SBS malayspice dippel a kagylós natúr volt. Az etetést mindössze horgonként 10 szem bojli jelentette, PVA zsinórra fűzve. A délelőtt csendben telt. Délután 15:10 kor a kagylós szerelésen kapás jelentkezett. Rövid fárasztás után  szákoltuk meg az 5,98 kg-os tőpontyot. Ezek után már nem volt több jelentkező. Számomra sikert jelentett, mert aznap csak elvétve fogtak halat  még hagyományos fenekezős módszerrel, de azok nem érték el ezt a súlyt.

   


További sikereim a tavon:

2009. 09.12.-én több kapás is volt, elsősorban a májas bojlira jöttek. Sajnos egy kivételével mindegyik lemaradt. Az az egy, egy 3,5 kg-os ponty volt.
Aztán a nap végére este 11 óra körül jelentkezett egy gyönyörű 7,2 kg-os tükörponty.