Idézetek

Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogják azokat, akik kimondják azt.

George Orwell

***

Ahhoz, hogy tudjuk, kik vagyunk, tudnunk kell, honnét jövünk. S ha tudjuk, honnét jövünk, már nem csak azt tudjuk, kik vagyunk, de azt is hova tartunk.

***

Nem romlott fa az, a mely jó gyümölcsöt terem. Mert minden fa az ő tulajdon gyümölcséről ismertetik meg.

Lk 6,43-44

***

Igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény.

Deák Ferenc
***

A helyi közösség tagjai a helyi önkormányzás alanyaként kötelesek:

a) öngondoskodással enyhíteni a közösségre háruló terheket, képességeik és lehetőségeik szerint hozzájárulni a közösségi feladatok ellátásához;

b) betartani és betartatni a közösségi együttélés alapvető szabályait.

2011. évi CLXXXIX. törvény

***

Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!

Pio atya

***

Nem számít honnan jöttél, csak az számít, hogy merre mész, és a zászlód mit magasra tart, egy ökölbe szorított kéz.

Kárpátia

***

...ha eldobjátok magatoktól ezt az örökséget, ha magyarságotokból kivetkőztök, akkor senkik se lesztek, csupán egy halom szemét, amit ide oda sodor a szél, míg végül is elmerültök a semmiben.

Wass Albert

Időjárásunk

Közhasznú oldalak

Napi evangélium

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet

"Eljön az óra, amikor a halottak meghallják Isten Fiának szavát, és akik jót cselekedtek feltámadnak és üdvözülnek, akik rosszat tettek, feltámadnak és elkárhoznak" (Ján 5,29)

Megtörtént az első "szemétbizniszes" tárgyalás

HírekKorábban az alfahir.hu adott hírt arról, hogy 2015. év őszén Hejőszalonta Önkormányzatának képviselő-testületi ülésén olyan kijelentések hangzottak el, hogy a hatóságokat, köztük a rendőrséget sem érdekli, ha a közeli hulladéklerakóba járnak a környékről lopni, mert legalább addig sem a településen követnek el bűncselekményeket a kiilleszkedett személyek. Tehát – a híradás alapján – úgy tűnt, hogy az illetékes szervek hallgatólagosan beleegyeznek a szeméttelepről történő lopásba, ezért nem akarnak határozottan fellépni az elkövetőkkel szemben, mivel így kívánják megóvni a település törvénytisztelő polgárait... (Folytatás: borsvezer.info)

A Jobbik 23,5 milliárdot hozott volna Borsodnak

HírekA Magyarország 2017. évi központi költségvetéséhez 1123 módosító javaslatot nyújtottak be a képviselők, ebből több mint 800 a Jobbiké. Csak a kormányzati kommunikációra 15 milliárdot költő, korrupcióban úszó kormány szakmaiatlanságra hivatkozva nem fogadta el az ellenzék javaslatait – kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Lukács Attila, a Jobbik választókerületi elnöke.

A folytatásban elmondta: a Jobbik csak olyan beruházások támogatását kezdeményezte, melyek az emberek mindennapi életét könnyítenék meg. Borsod-Abaúj-Zemplén vonatkozásában a legerősebb ellenzéki párt 31 módosító javaslattal mintegy 23,5 milliárd forintot hozott volna a megyébe, tájékoztatott Lukács.

Hozzátette, olyan infrastrukturális fejlesztéseket szerettek volna, mint a sajószentpéteri elkerülő út megépítése, Ózd, Sajószentpéter, Emőd, Hejőszalonta...

Folytatás: alfahir.hu

Képviselő-testületi ülés (2016.06.24.)

HírekA Hejőszalontai Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. június 24-én délelőtt 10-kor ülést tart a házasságkötő teremben (Rákóczi Ferenc utca 6.).

Tervezett napirend:
1) Hejőszalonta Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2016. (VI.27.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról
2) Felhatalmazás Miskolc Megyei Jogú Város mint gesztor önkormányzat polgármesterének a Miskolc Térségi Konzorcium képviseletében a Mi-Re-Hu-Köz Nonprofit Kft. és a konzorcium között létrejött Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Szerződés megkötésére
3) Tájékoztatás a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kormányhivatal építési tárgyú rendelete felülvizsgálata tárgyában küldött tájékoztató levélről
4) Hejőszalonta Község Önkormányzata és a Hejőszalontai Roma Nemzetiségi Önkormányzat közötti együttműködési megállapodás módosítása
5) Szociális ügyek megtárgyalása

A nyílt ülés bárki által látogatható.

Ma van a Trianoni békediktátum 96. évfordulója

HírekEmlékezzünk a nemzeti gyásznapunkra Wass Albert: Mire a fák megnőnek című művének egy részletével. Ez a részlet talán alkalmas arra, hogy egy sajátos perspektívából közelítse meg az országunk feldarabolását, illetve annak az előzményeit."...Így indult el a gyűlölet a magyarok ellen az alacsony házak szűk ablakaiból, a sirinka földekről, melyek éveken át kenyeret adtak s melyek ezért őket illetnék s nem azt, akinek a dézsmát adják érte, aki idegen és gonosz, nem kenyéradó gazda, hanem rabszolgatartó ellenség.

Így kezdődött. Aztán jöttek másféle idegenek, akik kihasználták a telepek népének ezt az értelmetlen, vak gyűlöletét az őslakó nép ellen. Beszéltek nekik egy Nagy-Oláhországról, amelyik innentől kezdve egészen a hegyeken túl terjed. Elhitették velük..."


(A teljes idézethez katt a Részletekre.)

Képviselő-testületi ülés (2016.05.18.)

HírekA Hejőszalontai Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. május 18-án délelőtt 10-kor ülést tart a házasságkötő teremben (Rákóczi Ferenc utca 6.).

Tervezett napirend:
1) Hejőszalonta Önkormányzat 2015. évi zárszámadásának az elfogadása

A nyílt ülés bárki által látogatható.

Pünkösdre

Ügyészségi disznólkodás

HírekEgy hejőszalontai lakos még 2012 -ben tett feljelentést, amiért feleségét Anderkó József hejőszalontai polgármester két mangalicáért cserébe alkalmazta közmunkásként. Dr. Sztrikinácz Nóra vezető-helyettes ügyész a nyomozást még 2012 decemberében megszüntette, viszont erről a feljelentőt többszöri érdeklődése ellenére sem értesítette. Végül a feljelentő kitartásának köszönhetően a megszüntető határozatot 2016 februárjában, csaknem 4 évvel a nyomozást lezárása után megkapta.

(Folytatáshoz katt a Részletekre)

Újra éled a szemét biznisz

Videók

Képviselő-testületi ülés (2016.04.29.)

HírekA Hejőszalontai Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. április 29-én délelőtt 10-kor ülést tart a házasságkötő teremben (Rákóczi Ferenc utca 6.).

Tervezett napirend:
1) Hejőszalonta Önkormányzat 2015. évi zárszámadásának az elfogadása
2) Hejőszalonta Község Önkormányzata és a Hejőszalontai Roma Nemzetiségi Önkormányzat közötti együttműködési megállapodás felülvizsgálata
3) Helyi Esélyegyenlőségi Program felülvizsgálata
4) Hejőszalonta, Petőfi Sándor utca 13. szám alatti ingatlan megvásárlásának megtárgyalása
5) Szociális ügyek

A nyílt ülés bárki által látogatható.

ÁPRILIS 24. SZENT GYÖRGY NAPJA

VallásAz igazi tavasz kezdetét a néphagyomány e naptól számítja. Róheim Géza történeti és interetnikus összefüggésében vizsgálta a Szent György-napi szokásokat és hiedelmeket. Kutatásai szerint Kelet- és Nyugat-Európa folklórjában vízválasztó, hogy a tavaszi évkezdő szokások Szent György-naphoz vagy május elsejéhez kötődnek-e. Németország keleti részén, a szláv nyelvterületen és Magyarországon ez a határnap Szent György napja. Az ókori Rómában Paliliát ünnepelték, mely pásztorünnep volt. E hagyomány továbbélése mutatható ki a hazai állattartás szokásaiban is (Róheim 1925: 263–280).

Az állatok Szent György-napi első kihajtásához számos hiedelem és szokás fűződött, mellyel az állatok egészségét, szaporaságát, tejhozamát igyekeztek biztosítani.

(Folytatáshoz katt a Részletekre)

Közúti veszélyeztetés kutyával (2016.04.07.)

Videók
Generálási idő: 0.05 másodperc
80,364 egyedi látogató