Idézetek

Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogják azokat, akik kimondják azt.

George Orwell

***

Ahhoz, hogy tudjuk, kik vagyunk, tudnunk kell, honnét jövünk. S ha tudjuk, honnét jövünk, már nem csak azt tudjuk, kik vagyunk, de azt is hova tartunk.

***

Nem romlott fa az, a mely jó gyümölcsöt terem. Mert minden fa az ő tulajdon gyümölcséről ismertetik meg.

Lk 6,43-44

***

Igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény.

Deák Ferenc
***

A helyi közösség tagjai a helyi önkormányzás alanyaként kötelesek:

a) öngondoskodással enyhíteni a közösségre háruló terheket, képességeik és lehetőségeik szerint hozzájárulni a közösségi feladatok ellátásához;

b) betartani és betartatni a közösségi együttélés alapvető szabályait.

2011. évi CLXXXIX. törvény

***

Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!

Pio atya

***

Nem számít honnan jöttél, csak az számít, hogy merre mész, és a zászlód mit magasra tart, egy ökölbe szorított kéz.

Kárpátia

***

...ha eldobjátok magatoktól ezt az örökséget, ha magyarságotokból kivetkőztök, akkor senkik se lesztek, csupán egy halom szemét, amit ide oda sodor a szél, míg végül is elmerültök a semmiben.

Wass Albert

Időjárásunk

Közhasznú oldalak

Napi evangélium

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet

"Eljön az óra, amikor a halottak meghallják Isten Fiának szavát, és akik jót cselekedtek feltámadnak és üdvözülnek, akik rosszat tettek, feltámadnak és elkárhoznak" (Ján 5,29)

Javaslat, tájékoztatáskérés és hozzászólás a 2016.09.27-én tartandó képviselő-testületi üléshez

Rendkívüli képviselő-testületi ülés (2016.09.27.)

HírekA Hejőszalontai Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. szeptember 27-én délelőtt 10-kor rendkívüli ülést tart a házasságkötő teremben (Rákóczi Ferenc utca 6.).

Tervezett napirend:
1) 2017-2031. évekre vonatkozó ivóvízellátással kapcsolatos gördülő fejlesztési terv elfogadása
2) Szociális tűzifa pályázat

A nyílt ülés bárki által látogatható.

Rendkívüli képviselő-testületi ülés (2016.09.15.)

HírekA Hejőszalontai Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. szeptember 15-én délelőtt 10-kor rendkívüli ülést tart a házasságkötő teremben (Rákóczi Ferenc utca 6.).

Tervezett napirend:
1) Szennyvíz beruházási szerződéskötés

A nyílt ülés bárki által látogatható.

Szemét, szemét, szemét...

Videók

Megtörtént az első "szemétbizniszes" tárgyalás

HírekKorábban az alfahir.hu adott hírt arról, hogy 2015. év őszén Hejőszalonta Önkormányzatának képviselő-testületi ülésén olyan kijelentések hangzottak el, hogy a hatóságokat, köztük a rendőrséget sem érdekli, ha a közeli hulladéklerakóba járnak a környékről lopni, mert legalább addig sem a településen követnek el bűncselekményeket a kiilleszkedett személyek. Tehát – a híradás alapján – úgy tűnt, hogy az illetékes szervek hallgatólagosan beleegyeznek a szeméttelepről történő lopásba, ezért nem akarnak határozottan fellépni az elkövetőkkel szemben, mivel így kívánják megóvni a település törvénytisztelő polgárait... (Folytatás: borsvezer.info)

A Jobbik 23,5 milliárdot hozott volna Borsodnak

HírekA Magyarország 2017. évi központi költségvetéséhez 1123 módosító javaslatot nyújtottak be a képviselők, ebből több mint 800 a Jobbiké. Csak a kormányzati kommunikációra 15 milliárdot költő, korrupcióban úszó kormány szakmaiatlanságra hivatkozva nem fogadta el az ellenzék javaslatait – kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Lukács Attila, a Jobbik választókerületi elnöke.

A folytatásban elmondta: a Jobbik csak olyan beruházások támogatását kezdeményezte, melyek az emberek mindennapi életét könnyítenék meg. Borsod-Abaúj-Zemplén vonatkozásában a legerősebb ellenzéki párt 31 módosító javaslattal mintegy 23,5 milliárd forintot hozott volna a megyébe, tájékoztatott Lukács.

Hozzátette, olyan infrastrukturális fejlesztéseket szerettek volna, mint a sajószentpéteri elkerülő út megépítése, Ózd, Sajószentpéter, Emőd, Hejőszalonta...

Folytatás: alfahir.hu

Képviselő-testületi ülés (2016.06.24.)

HírekA Hejőszalontai Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. június 24-én délelőtt 10-kor ülést tart a házasságkötő teremben (Rákóczi Ferenc utca 6.).

Tervezett napirend:
1) Hejőszalonta Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2016. (VI.27.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról
2) Felhatalmazás Miskolc Megyei Jogú Város mint gesztor önkormányzat polgármesterének a Miskolc Térségi Konzorcium képviseletében a Mi-Re-Hu-Köz Nonprofit Kft. és a konzorcium között létrejött Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Szerződés megkötésére
3) Tájékoztatás a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kormányhivatal építési tárgyú rendelete felülvizsgálata tárgyában küldött tájékoztató levélről
4) Hejőszalonta Község Önkormányzata és a Hejőszalontai Roma Nemzetiségi Önkormányzat közötti együttműködési megállapodás módosítása
5) Szociális ügyek megtárgyalása

A nyílt ülés bárki által látogatható.

Ma van a Trianoni békediktátum 96. évfordulója

HírekEmlékezzünk a nemzeti gyásznapunkra Wass Albert: Mire a fák megnőnek című művének egy részletével. Ez a részlet talán alkalmas arra, hogy egy sajátos perspektívából közelítse meg az országunk feldarabolását, illetve annak az előzményeit."...Így indult el a gyűlölet a magyarok ellen az alacsony házak szűk ablakaiból, a sirinka földekről, melyek éveken át kenyeret adtak s melyek ezért őket illetnék s nem azt, akinek a dézsmát adják érte, aki idegen és gonosz, nem kenyéradó gazda, hanem rabszolgatartó ellenség.

Így kezdődött. Aztán jöttek másféle idegenek, akik kihasználták a telepek népének ezt az értelmetlen, vak gyűlöletét az őslakó nép ellen. Beszéltek nekik egy Nagy-Oláhországról, amelyik innentől kezdve egészen a hegyeken túl terjed. Elhitették velük..."


(A teljes idézethez katt a Részletekre.)

Képviselő-testületi ülés (2016.05.18.)

HírekA Hejőszalontai Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. május 18-án délelőtt 10-kor ülést tart a házasságkötő teremben (Rákóczi Ferenc utca 6.).

Tervezett napirend:
1) Hejőszalonta Önkormányzat 2015. évi zárszámadásának az elfogadása

A nyílt ülés bárki által látogatható.

Pünkösdre

Ügyészségi disznólkodás

HírekEgy hejőszalontai lakos még 2012 -ben tett feljelentést, amiért feleségét Anderkó József hejőszalontai polgármester két mangalicáért cserébe alkalmazta közmunkásként. Dr. Sztrikinácz Nóra vezető-helyettes ügyész a nyomozást még 2012 decemberében megszüntette, viszont erről a feljelentőt többszöri érdeklődése ellenére sem értesítette. Végül a feljelentő kitartásának köszönhetően a megszüntető határozatot 2016 februárjában, csaknem 4 évvel a nyomozást lezárása után megkapta.

(Folytatáshoz katt a Részletekre)
Generálási idő: 0.08 másodperc
82,889 egyedi látogató