Idézetek

Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogják azokat, akik kimondják azt.

George Orwell

***

Ahhoz, hogy tudjuk, kik vagyunk, tudnunk kell, honnét jövünk. S ha tudjuk, honnét jövünk, már nem csak azt tudjuk, kik vagyunk, de azt is hova tartunk.

***

Nem romlott fa az, a mely jó gyümölcsöt terem. Mert minden fa az ő tulajdon gyümölcséről ismertetik meg.

Lk 6,43-44

***

Igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény.

Deák Ferenc
***

A helyi közösség tagjai a helyi önkormányzás alanyaként kötelesek:

a) öngondoskodással enyhíteni a közösségre háruló terheket, képességeik és lehetőségeik szerint hozzájárulni a közösségi feladatok ellátásához;

b) betartani és betartatni a közösségi együttélés alapvető szabályait.

2011. évi CLXXXIX. törvény

***

Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!

Pio atya

***

Nem számít honnan jöttél, csak az számít, hogy merre mész, és a zászlód mit magasra tart, egy ökölbe szorított kéz.

Kárpátia

***

...ha eldobjátok magatoktól ezt az örökséget, ha magyarságotokból kivetkőztök, akkor senkik se lesztek, csupán egy halom szemét, amit ide oda sodor a szél, míg végül is elmerültök a semmiben.

Wass Albert

Időjárásunk

Közhasznú oldalak

Napi evangélium

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A Jobbik 23,5 milliárdot hozott volna Borsodnak

HírekA Magyarország 2017. évi központi költségvetéséhez 1123 módosító javaslatot nyújtottak be a képviselők, ebből több mint 800 a Jobbiké. Csak a kormányzati kommunikációra 15 milliárdot költő, korrupcióban úszó kormány szakmaiatlanságra hivatkozva nem fogadta el az ellenzék javaslatait – kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Lukács Attila, a Jobbik választókerületi elnöke.

A folytatásban elmondta: a Jobbik csak olyan beruházások támogatását kezdeményezte, melyek az emberek mindennapi életét könnyítenék meg. Borsod-Abaúj-Zemplén vonatkozásában a legerősebb ellenzéki párt 31 módosító javaslattal mintegy 23,5 milliárd forintot hozott volna a megyébe, tájékoztatott Lukács.

Hozzátette, olyan infrastrukturális fejlesztéseket szerettek volna, mint a sajószentpéteri elkerülő út megépítése, Ózd, Sajószentpéter, Emőd, Hejőszalonta...

Folytatás: alfahir.hu

Képviselő-testületi ülés (2016.06.24.)

HírekA Hejőszalontai Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. június 24-én délelőtt 10-kor ülést tart a házasságkötő teremben (Rákóczi Ferenc utca 6.).

Tervezett napirend:
1) Hejőszalonta Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2016. (VI.27.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról
2) Felhatalmazás Miskolc Megyei Jogú Város mint gesztor önkormányzat polgármesterének a Miskolc Térségi Konzorcium képviseletében a Mi-Re-Hu-Köz Nonprofit Kft. és a konzorcium között létrejött Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Szerződés megkötésére
3) Tájékoztatás a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kormányhivatal építési tárgyú rendelete felülvizsgálata tárgyában küldött tájékoztató levélről
4) Hejőszalonta Község Önkormányzata és a Hejőszalontai Roma Nemzetiségi Önkormányzat közötti együttműködési megállapodás módosítása
5) Szociális ügyek megtárgyalása

A nyílt ülés bárki által látogatható.

Ma van a Trianoni békediktátum 96. évfordulója

HírekEmlékezzünk a nemzeti gyásznapunkra Wass Albert: Mire a fák megnőnek című művének egy részletével. Ez a részlet talán alkalmas arra, hogy egy sajátos perspektívából közelítse meg az országunk feldarabolását, illetve annak az előzményeit."...Így indult el a gyűlölet a magyarok ellen az alacsony házak szűk ablakaiból, a sirinka földekről, melyek éveken át kenyeret adtak s melyek ezért őket illetnék s nem azt, akinek a dézsmát adják érte, aki idegen és gonosz, nem kenyéradó gazda, hanem rabszolgatartó ellenség.

Így kezdődött. Aztán jöttek másféle idegenek, akik kihasználták a telepek népének ezt az értelmetlen, vak gyűlöletét az őslakó nép ellen. Beszéltek nekik egy Nagy-Oláhországról, amelyik innentől kezdve egészen a hegyeken túl terjed. Elhitették velük..."


(A teljes idézethez katt a Részletekre.)

Képviselő-testületi ülés (2016.05.18.)

HírekA Hejőszalontai Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. május 18-án délelőtt 10-kor ülést tart a házasságkötő teremben (Rákóczi Ferenc utca 6.).

Tervezett napirend:
1) Hejőszalonta Önkormányzat 2015. évi zárszámadásának az elfogadása

A nyílt ülés bárki által látogatható.

Pünkösdre

Ügyészségi disznólkodás

HírekEgy hejőszalontai lakos még 2012 -ben tett feljelentést, amiért feleségét Anderkó József hejőszalontai polgármester két mangalicáért cserébe alkalmazta közmunkásként. Dr. Sztrikinácz Nóra vezető-helyettes ügyész a nyomozást még 2012 decemberében megszüntette, viszont erről a feljelentőt többszöri érdeklődése ellenére sem értesítette. Végül a feljelentő kitartásának köszönhetően a megszüntető határozatot 2016 februárjában, csaknem 4 évvel a nyomozást lezárása után megkapta.

(Folytatáshoz katt a Részletekre)

Újra éled a szemét biznisz

Videók

Képviselő-testületi ülés (2016.04.29.)

HírekA Hejőszalontai Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. április 29-én délelőtt 10-kor ülést tart a házasságkötő teremben (Rákóczi Ferenc utca 6.).

Tervezett napirend:
1) Hejőszalonta Önkormányzat 2015. évi zárszámadásának az elfogadása
2) Hejőszalonta Község Önkormányzata és a Hejőszalontai Roma Nemzetiségi Önkormányzat közötti együttműködési megállapodás felülvizsgálata
3) Helyi Esélyegyenlőségi Program felülvizsgálata
4) Hejőszalonta, Petőfi Sándor utca 13. szám alatti ingatlan megvásárlásának megtárgyalása
5) Szociális ügyek

A nyílt ülés bárki által látogatható.

ÁPRILIS 24. SZENT GYÖRGY NAPJA

VallásAz igazi tavasz kezdetét a néphagyomány e naptól számítja. Róheim Géza történeti és interetnikus összefüggésében vizsgálta a Szent György-napi szokásokat és hiedelmeket. Kutatásai szerint Kelet- és Nyugat-Európa folklórjában vízválasztó, hogy a tavaszi évkezdő szokások Szent György-naphoz vagy május elsejéhez kötődnek-e. Németország keleti részén, a szláv nyelvterületen és Magyarországon ez a határnap Szent György napja. Az ókori Rómában Paliliát ünnepelték, mely pásztorünnep volt. E hagyomány továbbélése mutatható ki a hazai állattartás szokásaiban is (Róheim 1925: 263–280).

Az állatok Szent György-napi első kihajtásához számos hiedelem és szokás fűződött, mellyel az állatok egészségét, szaporaságát, tejhozamát igyekeztek biztosítani.

(Folytatáshoz katt a Részletekre)

Közúti veszélyeztetés kutyával (2016.04.07.)

Videók

Polgármesteri üzenet a közmunkásoknak: mind alkalmatlanok vagytok!

HírekEz a véleménye Hejőszalonta első emberének. Anderkó József egy tavaly decemberi képviselő-testületi ülésen azt mondta, ha saját vállalkozása lenne, a településen foglalkoztatott 97 közmunkásból – ez a szavazóképes lakosság 17 százaléka – nem alkalmazna egyet sem, mert vagy alkoholista, vagy buta, vagy lusta.

Generálási idő: 0.14 másodperc
107,329 egyedi látogató