Idézetek

Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogják azokat, akik kimondják azt.

George Orwell

***

Ahhoz, hogy tudjuk, kik vagyunk, tudnunk kell, honnét jövünk. S ha tudjuk, honnét jövünk, már nem csak azt tudjuk, kik vagyunk, de azt is hova tartunk.

***

Nem romlott fa az, a mely jó gyümölcsöt terem. Mert minden fa az ő tulajdon gyümölcséről ismertetik meg.

Lk 6,43-44

***

Igaz ügyért küzdeni még akkor is kötelesség, midőn már sikerhez nincsen remény.

Deák Ferenc
***

A helyi közösség tagjai a helyi önkormányzás alanyaként kötelesek:

a) öngondoskodással enyhíteni a közösségre háruló terheket, képességeik és lehetőségeik szerint hozzájárulni a közösségi feladatok ellátásához;

b) betartani és betartatni a közösségi együttélés alapvető szabályait.

2011. évi CLXXXIX. törvény

***

Magyarország egy olyan kalitka, amelyből egyszer még egy gyönyörű madár fog kirepülni. Sok szenvedés vár még rájuk, de egész Európában páratlan dicsőségben lesz részük. Irigylem a magyarokat, mert általuk nagy boldogság árad majd az emberiségre. Kevés nemzetnek van olyan nagyhatalmú őrangyala, mint a magyaroknak és bizony helyes lenne erősebben kérniük hathatós oltalmát országukra!

Pio atya

***

Nem számít honnan jöttél, csak az számít, hogy merre mész, és a zászlód mit magasra tart, egy ökölbe szorított kéz.

Kárpátia

***

...ha eldobjátok magatoktól ezt az örökséget, ha magyarságotokból kivetkőztök, akkor senkik se lesztek, csupán egy halom szemét, amit ide oda sodor a szél, míg végül is elmerültök a semmiben.

Wass Albert

Időjárásunk

Közhasznú oldalak

Napi evangélium

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóMég nem regisztráltál?
Regisztráció

Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Közös képviselő-testületi ülés (2016.04.06.)

HírekNemesbikk, Hejőszalonta, Szakáld Községek képviselő-testületei 2016. április 06-án 17 órakor, a szakáldi kultúrházban nyílt ülést tartanak.

Tervezett napirendi pont:
1) A Közös Önkormányzati Hivatal 2015. évi pénzügyi beszámolójának elfogadása

A nyílt ülés bárki által látogatható.

A királycsinálók önfeledt lopkodása

HírekA megyei napilap negatív hírei között újra szerepel Hejőszalonta: a hulladéklerakó prostituáltjai gondoskodnak a friss bűnügyi hírekről.

Közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése és veszélyeztetés kutyával

Videók

Ebzárlat 2016 tavaszán

Hírek2016 tavaszán Magyarországon a 2015. őszi kampánnyal megegyező, 66.884 km2-es területen zajlik a vadon élő vörös rókák vakcinázása. Az érintett területeken a járási főállatorvos a vakcinázás első napjától számított 21 napra ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el. Hejőszalontán április 6-tól 26-ig.(Folytatáshoz katt a Részletekre)

Áldott húsvéti ünnepet!

Vallás
Jézust az Atya küldte hozzánk, hogy életét adja értünk. Hősies vállalkozása a szenvedés és a halál elfogadásában mutatkozott meg a legteljesebben.
Ő maga így beszélt erről:
"Az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és váltságul adja oda életét sokakért." (Mt 20,28)
"Azért szeret engem az Atya, mert odaadom életemet, hogy aztán vissza is vegyem. Senki sem veszi el tőlem: önként adom oda. Hatalmam van arra, hogy odaadjam, és hatalmam van arra, hogy visszavegyem. Ezt a föladatot kaptam Atyámtól." (Jn 10, 17-18.)
"Izraelita férfiak, hallgassátok meg ezt az állításomat: a názáreti Jézust Isten igazolta előttetek azokkal a hatalmas csodákkal és jelekkel, amelyeket – mint ti is tudjátok – ő általa művelt köztetek. Ezt a férfit Isten elhatározott rendelése és előretudása kiszolgáltatta nektek, s ti istentelenek keze által keresztre feszítettétek és meggyilkoltátok. Isten azonban föloldozta a halál bilincseit és föltámasztotta őt. Lehetetlen is volt, hogy a halál fogva tartsa" (ApCsel 2, 22-24.)

Egy romfalu... Egy szebb napokat látott falu pusztulása

Videók
Így ragyog Barbária! A falucsonkítók sokat tesznek azért, hogy Hejőszalonta egy - két emberöltő múltával megszűnjön élhető település lenni. A falu vezetőinek lenne dolga, de úgy tudni a gondolkodástól fáj a fejük.
Vandálok, csalók, tolvajok, karrier patkányok örökre elrendezték Hejőszalonta sorsát.

KÖZLEMÉNY: A rendőrség nem tűri a kritikát, inkább perel

HírekAz alfahir.hu hírportálon megjelent "Szemétbiznisz hatósági közreműködéssel Hejőszalontán" című cikk miatt a Megyei Rendőr-főkapitányság jó hírnév megsértése miatt pert kezdeményezett ellenem, mivel szerintük azt a látszatot keltettem, mintha a tiszaújvárosi rendőrkapitány nem rendőrszakmai, hanem adott esetben „kényelmi szempontok” alapján a lehetséges kibúvókat keresve döntene a jogellenes cselekmények elleni rendőri fellépésekről.

(Folytatáshoz katt a Részletekre)

Képviselő-testületi ülés (2016.02.16.)

HírekA Hejőszalontai Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. február 16-én délelőtt 10-kor ülést tart a házasságkötő teremben (Rákóczi Ferenc utca 6.).

Tervezett napirend:
1) Polgármesteri tájékoztató
2) Az önkormányzat 2016. évi költségvetésének elfogadása
3) A 2016. évi munkaterv elfogadása

A nyílt ülés bárki által látogatható.

Közös képviselő-testületi ülés (2016.02.15.)

HírekNemesbikk, Hejőszalonta, Szakáld Községek képviselő-testületei 2016. február 15-én 17 órakor, a nemesbikki óvoda éttermében nyílt ülést tartanak.

Tervezett napirendi pont:
1) A Közös Önkormányzati Hivatal 2016. évi költségvetésének elfogadása
2) Tájékoztató a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat indulásáról

A nyílt ülés bárki által látogatható.

Elkezdődött a Nagyböjt!

Vallás"Az éhség meglágyítja a szívet. A szívnek több előnye és öröme származik a böjtből. Tele gyomorral a szív kemény és könyörtelen. A tele gyomrú ember arrogáns és büszke."
- Túl vagyunk a Nagyböjt első részén. Néhány gondolat azoknak, akikben ernyed az erőfeszítés és növekszik az éhség.

A böjtölés célja az alsóbb én megfékezése is. Ha meg akarjuk kapni a böjtölés összes jutalmát, akkor tudatosan kell böjtölni: tudatában kell lenni annak, hogy ezzel istenszolgálatot végzünk. Mert a böjtölés által dicséretes tulajdonságokra tehetünk szert, mint a türelem, akaraterő, az alsóbb én vágyaitól való eltávolodás. A böjt pajzsként védi a hivő becsületét azzal, hogy megszabadítja őt a végtelen vágyaktól, hogy folyton egyen és igyon, mint az állatok.

(Folytatáshoz katt a Részletekre)

Rögtönzött üvegfalnak ütközött a gyanútlan autós

Hírek2016. január 19-én az esti órákban feltehetően három kísérletező kedvű helyi fiatal leszerelte Hejőszalontánál a Nyékládháza-Mezőcsát közötti út melletti buszmegálló üveglapját, amit aztán kitámasztva az úttestre helyeztek.

A kísérlet eredményére nem kellett sokat várni. Az üveglapnak egy gyanútlan autós nekiütközött. Személyi sérülés szerencsére nem történt, de az autóban kár keletkezett. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett bűncselekmény gyanúja miatt büntetőeljárást indított.
Generálási idő: 0.27 másodperc
107,316 egyedi látogató