HentaiSlayers
HentaiSlayers Tagfelvétel

Üdvözlet Fanok!
Ismét eljött az idő, hogy egy kicsit felhívjuk magunkra a figyelmet és nyomatékosítsuk továbbra is azt a tényt, hogy új tagokra van szükségünk! Ezáltal a mai témánk a Tagfelvétel! Nyilván az, hogy kik vagyunk, mivel foglalkozunk, mi a múltunk, ezt már a többség tudja, ezért most inkább arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy milyen valójában feliratot készíteni, mi kell hozzá és milyen posztokra szeretnénk új embereket találni. Tehát leendő új tagok figyelem!

Jelenleg a HentaiSlayers csapatában háromféle főbb munkakör van, név szerint: Fordító, Lektor, Formázó. Egy felirat elkészítéséhez mindhárom alapvető ismerete szükséges, hiszen egy feliratot először le kell fordítani, majd a szövegnek, értelmesnek és lehetőleg nyelvtanilag helyesnek kell lennie és végül a feliratot illik a hozzátartozó videóhoz igazítani. Nem is tűnik bonyolult feladatnak igaz? Sokan gondolják azt, hogy feliratot készíteni az valami elképesztően nehéz dolog, ami persze néhol igaz, de többnyire nem. Bárki bármit készít, az időigényes és többnyire a minőség és a végeredmény az adott munkába fektetett idő és kitartás eredménye. Ezért is ahogy sok más helyen itt is a lelkesedés és a tenni akarás a legfontosabb nem pedig az, hogy valaki mennyire gyorsan tud gépelni... Ahogy a zene, videó és kép készítés is némi tanulást és rengeteg gyakorlást igényel, úgy a felirat készítés is. De mielőtt bárki megijedne megválaszolunk pár kérdést.

Mi is kell ahhoz, hogy fordító légy?
Elsősorban jó szövegalkotási készség, magyarán képes legyél normálisan mondatokat formálni, átlásd, és értsd, miről van szó egy adott párbeszédben és meg is tudd érthetően fogalmazni. Nyilván mivel fordításról van szó így az idegen nyelvi tudás sem elhanyagolható! Viszont már régen nem azt a kort éljük, hogy nyelvvizsga kelljen egy felirat lefordításához. Sőt a többség meg lenne lepődve, ha tudná, hogy mennyire elhanyagolható dolog a normális idegen nyelvi tudás egy felirat fordításának során. Nagyot téved az, aki azt hiszi, hogy egy felirat elkészítésének a legnehezebb pontja a fordítás! Rengetegen fordítanak, számtalan stílusban és szóhasználattal, tehát mindenkinek megvan a maga stílusa. Egy jó fordításban egyáltalán nem az a fontos, hogy szó szerint leírjunk valamit, hanem, hogy az aki elolvassa, megértse miről van szó, miről beszélnek az adott karakterek és a végén egy kerek értelmes történetet kapjon.

Mi is kell ahhoz, hogy lektor légy?
Elsősorban remek szövegértés és jó szövegalkotási készség, illetve nyelvhelyesség. Azaz, hogy megértsd a fordító mit handabandázott össze és tudd ellenőrizni, javítani a munkáját. Bár ma már ott tartunk, hogy a nyelvtan és a nyelvhelyesség bele van verve a programokba így helyesen írni nem annyira nehéz, de ettől még egy lektornak illik kiszúrnia az elírásokat és helyesírási hibákat. Úgy tűnhet, hogy a lektor nem csinál sok mindent, hiszen csak átolvassa a fordítást, és ha kell, itt-ott javít, de mégis nagyon fontos szerepkör, hiszen a minőség ellenőrzés és annak javítása a feladata, ami nagyban befolyásolja az elkészült feliratot.

Mi is kell ahhoz, hogy valaki formázó legyen?
A feliratkészítés legnehezebb és legidőigényesebb munkaköre. Aki azt hiszi, hogy lefordítani és átnézni valamit nehéz az még nem formázott. A formázás a felirat szövegstílusának a kialakítása a feliratban lévő sorok időzítésének ellenőrzése és módosítása, a mozgó, elforgatott vagy egyéb különleges feliratsorok megszerkesztése. A formázás művészet, pont mint egy képet szerkeszteni vagy videót, zenét vágni. Nyilván ehhez a munkakörhöz kell a legtöbb program ismeret és persze türelem, kitartás és tanulni akarás. Nyilván sokan azt mondják egy sima fehér szöveg, alap betűtípussal elég, minek vesződni vele... Azoknak üzennénk, nyugodtan nézhetnek fekete fehér videót pálcika emberkékkel is. Ha már valaki dolgozik valamin, ne az legyen már a célja, hogy a végeredmény igénytelen legyen.

Persze nyilván gyakorlat teszi a mestert és lehet, hogy az első felirat kínszenvedés és rengeteg idő, de a 10. már könnyebb a 100. pedig már fel sem tűnik. Sokan gondolják azt, hogy ők ezt meg azt nem tudnák megcsinálni és persze a többségnek kényelmesebb kivárni azt, míg valamit más megcsinál... Viszont mindig megvan az az 1% aki képes fenntartani a többséget és tenni akar valamit, tanulni és új dolgokat megismerni, vagy csak bővíteni a tudását. Nos, mi azokat az embereket keressük, akik ebbe az 1%-ba tartoznak és akarnak tenni valamit, vagy segítenének abban, hogy a Magyar Feliratos Hentai-k száma ne csökkenjen, hanem bővüljön.

Végezetül köszönjük mindazoknak, akik végigolvasták ezt a hírt és persze azok, akik szeretnének csatlakozni a mi kis csapatunkhoz, ne habozzanak, jelentkezzenek! Mi mindenben segíteni fogunk amiben csak tudunk!

Jelentkezni itt lehet: [KATT]

Köszöntük a figyelmet!
HentaiSlayers Team
HentaiSlayers Elkészült Feliratok

Üdvözlet Fanok!
Először is tisztázzunk pár alapdolgot, hogyan is működik a felirataink gyártása és kiadása. Mindenki ismeri a jól bevált módszert miszerint amint elkészül egy Hentai felirat, egyből fel kell tenni indára és kész. A többség sajna így áll hozzá... Mi viszont a kezdetektől fogva arra törekszünk, hogy folytonosságot teremtsünk. Tehát alkotunk amikor csak tudunk, ami elkészül az pedig a privát raktárunkban landol, majd a naptárat felcsapva szétosztjuk a feliratokat. Azonban többször kérték már tőlünk, hogy adjuk meg milyen címeken dolgozunk vagy dolgoztunk, viszont ez az információ csak a csapatunkra tartozik, hiszen közel 50-es listával dolgozunk, ami folyamatosan változik.

Semmi értelmét nem látjuk annak, hogy bármilyen címet kiadjunk, mivel az is megeshet, hogy az adott címet mégsem készítjük el, vagy csak félrerakjuk. Ebből adódóan, mivel nem adunk ki leendő projekt címeket és nem is kérünk senkitől, ezért ahogy haladunk előre, elkerülhetetlen, hogy belefussunk olyanba, hogy egy már elkészített projektünket, ami még a raktárunkban várakozik, más is elkészíti és még előttünk kiadja. Az ilyen esetekkel mi egyáltalán nem fogunk foglalkozni, mivel egy valamihez fogjuk tartani magunkat, mégpedig:
Ami elkészült és a raktárunkban van, azt idővel ki is fogjuk adni!

Köszöntük a figyelmet!
HentaiSlayers Team
HentaiSlayers MEGA Upload

Üdvözlet Fanok!
A mai hírünkben egy kis technikai változtatásról fogunk szót ejteni, hiszen a fejlődés és fejlesztés sosem állhat le. Így van ez a mi kis csapatunknál is és bár bőven elmaradunk a nagyobb portáloktól és a profi csapatoktól, mégis a mi szintünkhöz képest próbálunk haladni előre és fejlődni. Itt mi mind csupán tanulgatjuk a programokat, folyamatokat és rengeteget tesztelgetünk, ötletelgetünk, míg el nem jön a pillanat amikor rájövünk, hogy is lesz a legjobb nekünk.

Rengeteget próbálkoztunk, tesztelgettünk, különböző programokkal, égetési technikákkal, fájl típusokkal. Eddig mindig ugyanaz az égetett videó ment fel Indára is mint Megára, azonban egy ideje változtattunk. Indával nem foglalkozunk, mert az oldaluk alkalmatlan a minőség javítására, tehát a Megára fókuszáltunk. Eddig ugyebár MP4-ben égettünk, viszont az égetés során ahogy a képkockákba beleég a felirat egy minőségromlást kapunk a feliratban. (homályosabb lesz, rosszabb a stílus, a szín...) Ezért döntöttünk úgy, hogy véglegesen MKV-re váltunk ami a MEGA feltöltéseket illeti. Mivel MKV-ben nincs semmiféle minőség romlás, a feliratok tökéletesen élesek és a betűstílusokat is kezeli! Nyilván ha van rá igény apránként visszamenőleg is cserélni tudjuk a videókat. Szóval így végre ti is azt látjátok amit mi (^_^)

Köszöntük a figyelmet!
HentaiSlayers Team
HentaiSlayers
Felhasználónév

JelszóRegisztráció | Új jelszó

Oboro 00:17:40
maxer 00:36:08
Makarov 00:47:51
Kerpi88 01:05:55
Almadir 01:21:34
Greg 02:25:59
gallius 02:26:27
Bence012 02:45:42
Radox 02:51:58
dragnesz 04:10:32

Ma eddig itt járt 25 tagunk.

(Összes tagunk 3%-a)
Legtöbb: 69
Dátum: 2020.05.03
Online Statisztika
Regisztrált tagok: 892
Legújabb tag: Oboro

Látogatók ma: 58
Napi rekord: 171
Látogatók tegnap: 131
Havi látogatók: 1327

Összes látogató: 45266
Tagfelvétel
Kövess minketPartnereink


Generálási idő: 0.41 másodperc 19,000 egyedi látogató