Főoldal     Hírek     Múltunk     Intézmények     Hírmondó     Album     Testvérfalu     Büszkeségeink     Hasznos

   
   

| Vissza | Frissítés | Nyomtatás |

 
   

Hasznos dolgok

2008. harmadik negyedévétől a honlap 3 részre lett bontva.

1. A korábbi www.hetvehely.atw.hu (továbbra is főoldal) a falu történelmi eseményeit és aktuális önkormányzati és közösségi elérhetőségeit tartalmazza.

2. Újdonság a blog oldal. A blogot annak érdekében hoztuk létre, hogy egyrészt minél gyorsabban, könnyebben és átláthatóbban kerüljenek fel a község hírei. Másrészt szerettük volna részben interaktívvá tenni az oldalt, hogy visszajelzést kaphassunk a hírek utáni érdeklődésről, a honlap létének igényéről, továbbá lehetőséget szerettünk volna biztosítani saját vélemények leírását a hírekhez.

3. Tárhely szűkösségéből adódóan a képek külön helyre kerültek.

A változtatás okai:

   - könnyebben és gyorsabban tudom szerkeszteni a híreket

   - az új design megjelenés már méltó egy községhez

   - bővültek a lehetőségek az olvasók számára is

   - ismételten nem lesz gondunk egy ideig a tárhellyel

 

A blog használata

A kezdő képernyőn a bal oszlopban a blogon szereplő összes cikk megjelenik, oldalanként 10 darab. Az oldal alján lévő "Régebbiek" feliratra kattintva olvashatjuk az eggyel korábbi oldalt, a "Végére" feliratra kattintva mehetünk a blog legelső bejegyzésére.

A jobb oszlopban több rész látható. Először a kategóriák című rész. Ezek közül lehet kiválasztani azt a ő kategóriát, amelynek a cikkeit szeretnénk olvasni. Tehát ha az iskola híreit olvasnánk, akkor az Általános iskola kategóriára kattintva bal oldalt csak az iskola hírei jelennek meg, önkormányzatnál csak az önkormányzaté, stb. Felhívnánk azonban a figyelmet, hogy a különböző kategóriákat nem az illetékesek írják, hanem a hírmondó számaiból származó hírek vannak kategorizálva. Azonban ha az illetékesek közül valaki kellő ambícióval rendelkezik, szívesen biztosítunk számára hozzáférést a blog írásához bizonyos korlátozásokkal. Ezt a szándékot vagy a blogon, vagy az oldal alján szereplő e-mail címemre írva jelezheti. A blog használatához leírást is mellékelek a felhasználóknak, így nem kell tartani a használattól, ha valaki kevésbé, vagy egyáltalán nem ért az ilyesmihez (én sem értettem), 10 perc alatt bárki számára könnyen elsajátítható a blogrendszer kezelése.

Minden cikknél lehetőség van komment írására. Ez azt jelenti, akinek hozzá fűzni valója van valamely cikkhez, az most nyugodtan leírhatja, természetesen szigorúan csak kultúrált hangnemben és szavakkal, diszkriminációt, vallási és politikai nézeteket, továbbá jogsértő magatartást mellőzve! Aki ezen dolgokat megsérti, azok kommentjét töröljük az oldalról. Amennyiben jelentős moderálást kell végrehajtani, abban az esetben a kommenteket csak moderálást követően fogjuk engedni megjelenni, azaz ha valaki kommentet ír, az nem fog rögtön megjelenni, hanem csak miután elolvastam és engedélyeztem a megjelenését. Ha még ezek után is rendszeres lesz a moderálandó hozzászólás, akkor csak regisztrált tagok vehetnek majd részt a kommentezésben. Ha ez sem gátolná meg a moderálatlan hozzászólásokat, a tagokat külön-külön blokkolni tudom IP-cím alapján (IP cím az internet - mondhatjuk - "irányítószáma". Saját IP címét, operációs rendszerét, országát, amelyből éppen internetezik, illetve böngészőjének típusát az alábbi képen láthatja).

IP

Ezúton kérnék minden kedves felhasználót, aki kommenteket fog írni, hogy a felsorolt kéréseknek tegyenek eleget, és ne okozzanak számomra plusz munkát. Továbbá kérnék mindenkit, hogy a kommenteket ne címezzék illetékeseknek, mert csekély a valószínűsége, hogy arról értesülni fog, hacsak nem olvassa ő is a blogot. Tehát például a Doktornőnek, Polgármester Úrnak, a Közjegyző Asszonynak ne az orvosi hírek, önkormányzati hírek, közjegyző hírek kommentjeinél várjanak válaszra az adott illetékstől. A publikus elérhetőségeik megtalálhatóak a honlapon. Természetesen ha bármely illetékes a későbbiekben részt fog venni a blog működésében, abban az esetben elérhető lesz itt is, de a blog kezdeti működésében erre senki se számítson.

Komment írás menete: a kívánt cikknél kattintson a címre. Ezek után csak az az egy cikk lesz látható. A cikk legvégén adjon meg egy felhasználó nevet, egy létező e-mail címet, majd a fehér mezőbe írja le a kívánt hozzászólást. Ha mindezekkel végzett, az alsó képen látható kódot írja be "kód" mezőbe, végül nyomja le az "ezt mondom" gombot.

 

Mozilla Firefox - az ajánlott böngésző

A honlap Mozilla Firefox böngészőhöz lett kialakítva. Ez azt jelenti, hogy egyes dizájnelemek, tartalmi információk vagy képek például internet explorerben nem működtek megfelelően, vagy egyáltalán meg sem jelentek. Jelentős előnye a más böngészőkkel szemben a gyorsasága, megbízhatósága, teljesítménye a felugró ablakok blokkolása terén. Kiemelt kényelmi funkció: "ctrl" és "+" vagy "-" gombok együttes lenyomásával a honlapok szövege nagyobbítható (+) vagy csökkenthető (-), így a látási problémákkal küszködő látogatóink is könnyedén a számukra megfelelő méretűre igazíthatják a betűtípusok méretét..

Link firefox.hu

Az új design bevezetésénél igyekeztem lehetőleg minél több korábbi hibát kijavítani, ha valaki a honlap vagy a blog működésében hibát észlel, kérem jelezze felém a már korábban említett elérhetőségek egyikén.

A honlap szerkesztője

 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
   

| Vissza | Frissítés | Nyomtatás |