Szerző |
Üzenet |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15401 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
 Re: Könyvek
nem filozófia, de az írás is művészet, nem?
olyasmi, mint a rapben a ghostwriting. azok se igaziak nem?
mmint akik használják, és előadják.
|
2020.11.22. 22:56 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Hát, _szerintem_ nem. Attól lesz művészet, hogy mit ír. Én is szoktam készíteni bevásárlólistát, mégsem vagyok művész A rapper szóra az én fejemben megjelenő figura író és művész. A ghostwriting meg inkább olyasmi nekem, mint amikor egy költő versét valaki felolvassa, előadja... Nem kell egyetérteni.
_________________ I'm the freaker, the one who freaks the funk!
|
2020.11.23. 05:52 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15401 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
ez az.
Egy ilyen "bérírás"ban minden gondolat, történet a sajátja, éppcsak a figurák nem.
|
2020.11.23. 11:42 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
Csatlakozott: 2012.07.13. 21:05 Hozzászólások: 1307 Tartózkodási hely: Puro Losz Ánhelesz
|
Hát meg regénynél ugye az univerzum, korszak(bár ez váltható pl WH-WH40K), illetve a karakterek járulékos "hozott anyagai"... De lehet egyedül az első ami tényleg kötött. Nem kéne egy Stephen King feldolgozásba beleírni pikacsut pl. Amúgy ott van Alan Dean Foster, mennyi mindent írt már, sőt bevallom, babakoromban azt hittem, hogy ő könyvei alapján készültek az Alien filmek.  Ott nemhogy karakterek adottakl, de egyenesen egy konkrét filmet ír meg, nyilván extra "jelenetekkel". Illetve többször is írt ezeknek a filmes átiratoknak előzményt is. Nem mondanám semmirekellőnek a munkásságát, teljesen jól ír.
|
2020.11.23. 16:26 |
|
 |
doggfather
|
Karen Traviss: Jacinto romjai . Az alien apokalipszis után a túlélők lesznek egymás farkasai. Ami érdekes,a különböző háborúkban szerzett ptsd-k egymás mellett élése, bemutatása. Nem rossz ez a gears of war cucc se, de nem az én világom igazából. Két regény elég volt belőle.
|
2020.11.29. 19:00 |
|
 |
doggfather
|
Rejtő Jenő: a nápolyi király . Elveszettnek hitt művek sorozatának 3. kötete. Az elsőt (tatjana) olvastam, és attól se voltam elajulva. Ez a sorozat inkább irodalomtörténeti anyag, gyűjtés semmint szépirodalom. Ha Rejtő fan valaki akkor érdemes, de ha nem akkor inkább hagyja. Komoly munka azt látni, de mikor a különböző kéziratok, illetve verziók vannak egymás után az inkább phd hallgatónak való, semmint szórakoztató irodalom. A középső kötetet is meg fogom venni biztosan egyébként.
|
2020.11.30. 22:00 |
|
 |
doggfather
|
Jonathan Swift: Gulliver utazása lilliputban . Hát a szerző utálta a kor politikusait, és politikai berendezkedését az tuti. A történet egyébként jó, de láttam gyerekként láttam belőle egy jól sikerült rajzfilmet ez közben ugrott be.
|
2020.12.06. 19:07 |
|
 |
doggfather
|
doggfather írta: Rejtő Jenő: a nápolyi király . Elveszettnek hitt művek sorozatának 3. kötete. Az elsőt (tatjana) olvastam, és attól se voltam elajulva. Ez a sorozat inkább irodalomtörténeti anyag, gyűjtés semmint szépirodalom. Ha Rejtő fan valaki akkor érdemes, de ha nem akkor inkább hagyja. Komoly munka azt látni, de mikor a különböző kéziratok, illetve verziók vannak egymás után az inkább phd hallgatónak való, semmint szórakoztató irodalom. A középső kötetet is meg fogom venni biztosan egyébként. A tatjana nem ebbe a sorozatba tartozik. Ez egy 4 kötetes mű. Most karácsonyra megkaptam a másik hármat. Légió mindhalálig a kezdő elvileg. Van benne színmű, novella. Ismét érdekességek, semmint kimunkált, kiforrott művek, de nekem tetszett, de nekem Rejtő Jenő a #1
|
2020.12.26. 17:07 |
|
 |
doggfather
|
Shaun Attwood: Pablo Escobar drogháború . egy trilógia első kötete, melyet a narcos sorozattal igyekeznek eladni. párszor, igen rosszindulatúan kijavítja az ott bemutatott dolgokat, illetve a CIA, és Bush nagyobb felelősségét emeli ki pablo karrierjében, működésében. Nem rossz könyv, de nem fogom folytatni, mert annyira nem is jó.
|
2020.12.27. 18:06 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
doggfather írta: Shaun Attwood: Pablo Escobar drogháború . egy trilógia első kötete, melyet a narcos sorozattal igyekeznek eladni. párszor, igen rosszindulatúan kijavítja az ott bemutatott dolgokat, illetve a CIA, és Bush nagyobb felelősségét emeli ki pablo karrierjében, működésében. Nem rossz könyv, de nem fogom folytatni, mert annyira nem is jó. Pont ezt olvasom én is. Az elején járok még, nem annyira olvasmányos, inkább tényszerű összefoglaló. Akit érdekel a téma az olvassa el, de aki csak egy jó olvasnivalót keres annak nem ajánlom.
|
2020.12.27. 18:12 |
|
 |
Zoli, MP
|
2084 by Mason Engel Fiatal irotol egy konyv amit bevallottan az 1984 es a brave new word inspiralt. Nem annyira kidolgozott vilag, a tortenet sem nyugozott le a vegen vagyis a "megoldas" Viszont ha kivegeztel minden utopisztikus konyvet es akarsz meg akkor ezt is megeri elolvasni.konnyen fogyaszthato, olvasmanyos kiadvany.
|
2020.12.27. 22:58 |
|
 |
doggfather
|
dub7 írta: doggfather írta: Shaun Attwood: Pablo Escobar drogháború . egy trilógia első kötete, melyet a narcos sorozattal igyekeznek eladni. párszor, igen rosszindulatúan kijavítja az ott bemutatott dolgokat, illetve a CIA, és Bush nagyobb felelősségét emeli ki pablo karrierjében, működésében. Nem rossz könyv, de nem fogom folytatni, mert annyira nem is jó. Pont ezt olvasom én is. Az elején járok még, nem annyira olvasmányos, inkább tényszerű összefoglaló. Akit érdekel a téma az olvassa el, de aki csak egy jó olvasnivalót keres annak nem ajánlom. szintén karácsonyi ajándék? 
|
2020.12.27. 23:08 |
|
 |
[n/a]k!ngp1n
|
Zoli, MP írta: 2084 by Mason Engel Fiatal irotol egy konyv amit bevallottan az 1984 es a brave new word inspiralt. Nem annyira kidolgozott vilag, a tortenet sem nyugozott le a vegen vagyis a "megoldas" Viszont ha kivegeztel minden utopisztikus konyvet es akarsz meg akkor ezt is megeri elolvasni.konnyen fogyaszthato, olvasmanyos kiadvany. Én meg az 1984-et olvastam el pár hete. Milyen egy húron pendülő romantikus kis fórum vagyunk 
|
2020.12.27. 23:27 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
doggfather írta: dub7 írta: doggfather írta: Shaun Attwood: Pablo Escobar drogháború . egy trilógia első kötete, melyet a narcos sorozattal igyekeznek eladni. párszor, igen rosszindulatúan kijavítja az ott bemutatott dolgokat, illetve a CIA, és Bush nagyobb felelősségét emeli ki pablo karrierjében, működésében. Nem rossz könyv, de nem fogom folytatni, mert annyira nem is jó. Pont ezt olvasom én is. Az elején járok még, nem annyira olvasmányos, inkább tényszerű összefoglaló. Akit érdekel a téma az olvassa el, de aki csak egy jó olvasnivalót keres annak nem ajánlom. szintén karácsonyi ajándék?  Igen 
|
2020.12.28. 08:57 |
|
 |
Zoli, MP
|
[n/a]k!ngp1n írta: Zoli, MP írta: 2084 by Mason Engel Fiatal irotol egy konyv amit bevallottan az 1984 es a brave new word inspiralt. Nem annyira kidolgozott vilag, a tortenet sem nyugozott le a vegen vagyis a "megoldas" Viszont ha kivegeztel minden utopisztikus konyvet es akarsz meg akkor ezt is megeri elolvasni.konnyen fogyaszthato, olvasmanyos kiadvany. Én meg az 1984-et olvastam el pár hete. Milyen egy húron pendülő romantikus kis fórum vagyunk  Az evek osszehoztak minket .. a kollektiv tudat. 
|
2020.12.28. 09:42 |
|
 |
|