Szerző |
Üzenet |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15432 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
 Re: Filmek
Tony nem vált gengszterré, de megmutatták, honnan is erednek azok a gondjai amik elvezetnek oda, hogy terápiára kell járjon. És ezt nagyon finoman nagyon ízlésesen tette. Ez nekem jobban tetszett, mintha felemelkedés történet lett volna. . Ami picit nem jött be az pont paulie, silvio. Jók voltak, jól hozták az öregeket pont ez nem tetszett. Egy az egyben olyanok voltak, mint majd 20 év múlva öregen. Nem látni, hogy változtak volna. Mintha fiatalon is készek lettek volna, mintha minden öregkori becsipodesuk meglett volna fiatalon is. Példa: ha megmutatták volna paulie miért haklis a kormere az jobban tetszett volna, mint ez, hogy mar apolja.
|
2021.10.31. 14:09 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8745 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: Tony nem vált gengszterré, de megmutatták, honnan is erednek azok a gondjai amik elvezetnek oda, hogy terápiára kell járjon. És ezt nagyon finoman nagyon ízlésesen tette. Ez nekem jobban tetszett, mintha felemelkedés történet lett volna.
Ez igaz, egyetértek. Ezt a részét tényleg megmutatta a film, és felemelkedéstörténetet pedig csinálhatnak még egy következő filmben, ahogy írtam is.  Silvio, Paulie: ők eleve mellékszereplők voltak a sorozatban, a 6 évad alatt se volt különösebb jellemfejlődésük. Közel sem voltak olyan komplex karakterek, mint Tony, Chris, de akár Tony gyerekeit, a feleségét vagy a pszichológusát is mondhatnám. Nem rajtuk volt a fókusz, ők csak azért voltak, hogy színesítsék a történetet, és ebben a filmben se volt több funkciójuk ennél. Ebbe pedig szerintem nem fér bele egy komolyabb jellemfejlődés bemutatása, úgyhogy nekem nem volt bajom azzal, hogy ugyanazt hozták, amiért szeretjük őket.
|
2021.10.31. 14:26 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15432 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Na az, hogy legyen még egy film nem biztos, hogy jó ötlet. Egy film még tisztelgés, egy második már megúszás, ötlettelenségnek tűnne nekem.
|
2021.10.31. 15:37 |
|
 |
doggfather
|
Vértestvérek: Malcolm X és Muhammad Ali (2021) . 2 rendkívüli ember kapcsolatáról, rövid barátságáról szóló netflix dokumentumfilm, amiben ugye ők nem tudtak megszólalni, csak kutatók, családtagok, meg archiv felvételek. érdemes megnézni, mert jól sikerült!
|
2021.10.31. 23:03 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8745 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: Na az, hogy legyen még egy film nem biztos, hogy jó ötlet. Egy film még tisztelgés, egy második már megúszás, ötlettelenségnek tűnne nekem. Az attól függ, van-e ötlet. Ez a film egész jól sikerült, miért ne tudnának egy hasonló színvonalút készíteni arról is, ahogy Tony jobban bekerül a bizniszbe? Ha tudnak, akkor senki se fogja megúszásnak gondolni. Ha nem tudnak, akkor neked lesz igazad...  Ez a Malcolm X - Ali dokumentumfilm is érdekesnek tűnik, köszi a tippet!
|
2021.11.01. 14:25 |
|
 |
doggfather
|
Az utolsó titkos ügynök (2021) . JCVD saját Feláldozhatók filmje sokkal több öniróniával és európai humorral. Élvezhető, de nem árt franciafilm kedvelőnek (mondjuk taxi vonal), és Jean rajongónak lenni hozzá.
|
2021.11.02. 14:53 |
|
 |
doggfather
|
Egy gyilkos visszaemlékezései: A Dennis Nilsen-szalagok (2021) . Egy angol gyilkos visszaemlékezésein alapuló netfliy dokumentumfilm. A témája érdekes, a megvalósítás azonban "sima", átlagos netflix doku lett. Láttam már kb féltucat dokumentumfilmet a metflixen a netflixtől, és nagyon hasonlóak. Most egy darabig biztos nem nézek tőlük ilyet.
|
2021.11.04. 12:53 |
|
 |
doggfather
|
The Forever Purge (2021) . texasi, republikánus disztópia. embervadászos akció/horror volt már korábban is, attól még nem lesz jó, hogy leöntik egy kis aktuálpolitikával és úgy játszódik a jövőben. nincs vele baj igazából, csak egyszerűen nem jobb közepesnél semmiben.
|
2021.11.04. 15:40 |
|
 |
doggfather
|
Prisoners of the Ghostland (2021) . Amcsi manga mad max trashszög Nicolas Cage filmográfiájának koporsójában. Komolyan, nincs az a meta szint ahol ezt a szennyet élvezni lehetne. Mintha direkt minden nézhető filmje mellé (idén ez a Pig) 3-4 vállalhatatlant választana.
|
2021.11.06. 22:36 |
|
 |
doggfather
|
#NoTimeToDie (2021) . Közepes craig bond lett egy nagyon gyenge és nem kellően kihasznált főgonosszal. Mondjuk a film ennél többet nem is igényelt volna a gonoszból, de erre maleket elfecsérelni bűn volt, sőt hiba. A craig bondok maga az élet! Az első filmtől az utolsóig egy ember élete. Bármelyik emberé. Az első film. Fiatal, tetterős, éppen túlélte a kamaszkort, fiatal felnőttként amolyan ide nekem az oroszlánt is. Első szerelem, első csalódás. Aztán jönnek rosszabb, jobb időszakok (filmek), majd az élete egy pontján mindenki megbékél a családjával (származásával) vagy igy vagy úgy. Majd jön a család (sajátja), illetve az életnek a vége, annak természetes körforgása ahogy a hangsúlyok máshova kerülnek, mint korábban voltak. Így nagyon tetszett!
|
2021.11.07. 21:34 |
|
 |
doggfather
|
Addams Family 2. (2021) . Míg az első résznél nem éreztem hogy különösebben rombolta volna a mítoszt, illetve a színvonalat ennél erősen bennemvolt végig, hogy túltolták, de csúnyán. Aranyos mese egyébként, csak nagyons sok az üzenet, és kevés az igazi addmas-ség.
|
2021.11.07. 23:11 |
|
 |
doggfather
|
Az én szerelmem (2015) . Nagyon hosszú film, nagyon érdekes történettel, képekkel, párbeszédekkel aminek az igazi ereje pont abban van amit nem mutat meg, amit a nézőtől vár el, hogy kitöltse a lukakat, hogy a miérteket maga helyezze el benne. Nagyon alakít mindkét főszereplő.
|
2021.11.08. 15:42 |
|
 |
doggfather
|
Az igazság nyomában (2009) . Fényképész/újságíró egy háború frontján, annak is a felcser sarkán, részlegén. Először munka miatt, majd betegként, és innen lesz izgalmas a történet. Egy szófukar főszereplő minimum masszív, és többszörös PTSD-vel visszatér az otthonába és megmutatják, hogy képes(?) működni az átélt borzalmak után. Nagyon feszes, kompakt alkotás. Jó alakítások, minimális zene, és egyszerű, amolyan tv filmesen egyszerű, képek, és mély, elgondolkodtató szövegek. Az kifejezetten félelmetes volt, mikor lőttek ő meg a gépet fogja és szalad odafelé, nem puskával elfelé. A címe a magyar is, meg az eredeti is szar, és le se írja rendesen a filmet.
|
2021.11.09. 16:35 |
|
 |
doggfather
|
Project Power- A por ereje (2020) . A történetet amit a netflix sajátjának akar eladni szerintem olvastam már képregényben, de az is lehet, hogy többen is... Hiába a két híres ember, a film maga egy közepes, szimpla drogosnyomozós, összeesküvéselméletes vacakság.
|
2021.11.10. 15:19 |
|
 |
doggfather
|
A vadnyugat törvényei szerint (2021) . bitang jó western. sőt feka western. vagyis feka western idris elbával, szóval kötelező! A koridegen zenéje, és a jó dumák feledtetik, hogy stúdiósteril még a kinti felvétel is mind, illetve, hogy hosszú, hiába western, akkor is hosszú.
|
2021.11.10. 23:47 |
|
 |
|