Szerző |
Üzenet |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8726 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
 Re: Filmek
Bemutatták a DOC-ről készült filmet egy filmfesztiválon. Itt van egy video a premierről: https://www.wfmz.com/entertainment/hip- ... 6a9a2.htmlOtt volt többek közt a Dogg Pound és Xzibit. A filmben megszólal Dr. Dre, Snoop Dogg és Eminem is. Szívesen megnézném, ha majd elérhető lesz.
|
2022.06.15. 21:39 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15415 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Miénk a város első évad . Nagyon aktuális, nagyon ríl, nagyon sztrít, és nagyon nem az én sorim. A drót nagy kedvenc, de ebben nem fogott meg az idősíkok közti ugrálás, illetve nem volt egy szerepő sem, főbb vagy mellék sem aki kicsit is érdekelt volna igazából. A Megtorló durván csak egy figurát képes eljátszani, vagy mindig ugyanazt kéri tőle minden rendező. 
|
2022.06.20. 22:22 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15415 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
#ObiWan első évad . Sokkal jobb lett, mint vártam, igaz én nagyon szart vártam, attól féltem majd 6 részen kersztül ül a sivatagban és meditál, de a végére egész jó ptsd/kiégés/gyászfeldolgozós történet lett pár SW pillanattal, és kánon/legendák közepes minőséggel. Láttunk már sokkal aljább SW cuccot is na, legyünk őszinték. Folytatni viszont nem kellene.
|
2022.06.22. 19:23 |
|
 |
doggfather
|
Frankenstein átka (1957) . A sok Universal szörnyfilm után most láttam egy Hammert. Lee (Dooku gróf a fiataloknak, vagy Sarumán na) első horrorja a sok közül. Modern film, színes, sok szereplővel, külső, belső jelenetekkel, helyekkel. Ugyanekkor a jelmezek szintjén, mint egy kosztumös film, hatalmas a kontraszt az universal sítlusával. Ezen felül a film egésze is más, nem ijesztgetni akar, nem in medias res kezdésű, hanem lassan építi fel a sztorit, ahogy a báró a szörnyét kb.
|
2022.06.23. 14:09 |
|
 |
doggfather
|
Frankenstein bosszúja (1958) . A F átka folytatása. Míg az szörnyhorror volt, ez egyértelműen orvos horror. Nem az élet megalkotása, hanem a test, az ember tökéletesítése a doki célja, a film témája. Nem erőltetett folytatás, leszámítva az elejét ugye.
|
2022.06.24. 13:38 |
|
 |
doggfather
|
#BORGEN negyedik évad . Nagyon jó húzás volt a nemzetközire váltás, a külügyminiszterkedés, ahogy az előző évadban a pártalapítás. Frissíti a sorozatot, nem fullad unalomba, és önismétlésbe. Hogy az eddig sikeres két főszereplő ebben az évadban finoman szólva se szárnyallt szintén jó húzás, és tetszett!
|
2022.06.24. 21:48 |
|
 |
doggfather
|
The Return of Doctor X (1939) . Misztikus horror krimi eltűnő feltűnő hullákkal, gyilkosságokkal. A Doctor X folytatása, de azt a filmet nem láttam, illetve nem is kell hozzá, nélküle is érthető. Nem csak a témája, de a megvalósítása sem nélkülözi a burleszk elemeket.
|
2022.06.27. 14:46 |
|
 |
doggfather
|
Drakula gróf (1970) . Lee ismét a gróf szerepében, de nem Hammer filmben ezúttal hanem egy spanyol alkotásban. Annyira amatőr, zs katnak tűnik (barna németjuhászok a farkasok, könyörgöm!), hogy nem is értem, hogy Dooku hogy vállalhatta?! Igyekszik követni Stoker regényét, de mintha valami középsulis filmklubbos banda csinálta volna. Van, hogy látszik az operatőr árnyéka ahogy mozgatja a kamerát... Ordít, hogy Spanyolban forgatták, semmi erdélyit nem látni benne. Londonig el se akar jutni, csak Budapestre költözne.
|
2022.06.30. 13:32 |
|
 |
doggfather
|
Marvel's Hit-Monkey első évad . Végre! 10+ év után végre egy marvel cucc ami nem a Nagy Terv része, ami nem szakad meg, hogy az #mcu része lehessen ahhoz kapcsolódjon, hanem szimplán fun for action, vagy fordítva! Az alapötlet is kellően elborult, de a megvalósítása is az lett!
|
2022.06.30. 21:48 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8726 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: Legendás állatok és megfigyelésük - Dumbledore titkai (2022) . A film eleji összefoglaló, hogy mi történt eddig a szereplőkkel nagyon jó volt, kellett az ilyeneknek, mint én akik elfelejtették már a korábbi részeket. Mikkelsen nagyon jó volt, a sztori se rossz, de egy vágót elbírt volna, mert azé hosszú volt. Ennek látszólag ellentmond, hogy próbáltak mindenkire időt szánni, cserébe (pl.) a boszi nővérek simán elsikkadtak (egyiküket ki is írták ugye kvázi). Engem marhára zavart, hogy Eddie Redmayne szerepben maradt, csak sajnos a A mindenség elmélete Stephen Hawking szerepében és ez ebben a filmben nagyon kiütközött. Jó nagy késéssel reagálok erre a postra, de sajnos ez volt az első Harry Potter vonatkozású film, amit nem tudtam moziban megnézni. Szerettem volna, de annyira elfoglalt volt az április-májusom, hogy nem volt időm eljutni egy moziba.  Úgyhogy tegnap jobb híján itthon néztem. Én továbbra is odavagyok a szériáért, és továbbra is ámulok-bámulok J.K. Rowlingon, hogy hogy tud még mindig ilyen jó történeteket kitalálni. Sok olyan filmes univerzum van, ami 10 film után már kifulladt volna, de itt nem érzem, engem újra és újra el tud varázsolni Rowling. És azzal együtt mondom ezt, hogy a Fantastic Beasts sorozatnak szerintem ez volt a leggyengébb része, de még így is nagyon tetszett. Két okból érzem a leggyengébbnek: egyrészt itt volt a legkiszámíthatóbb a történet, másrészt nem örülök, hogy a kötelező meleg-szál itt is megjelent. (A kötelező fekete szereplőhöz már rég hozzászoktam.) Abban az esetben egyébként nem lenne semmi bajom vele, ha lenne funkciója a történet szempontjából, de ugyanezt a történetet pontosan ugyanilyen jól el lehetett volna mesélni akkor is, ha Dumbledore és Grindelwald nem egy meleg párt alkottak volna, hanem egyszerűen nagyon jó barátok lettek volna. Akkor meg minek behozni ezt a sztoriba, amikor Dumbledore szexuális beállítottsága teljesen irreleváns kérdés volt a teljes Harry Potter szériában? Ráadásul Dumbledore egyáltalán nem tűnik melegnek: se a kinézete, se a gesztusai, se semmi alapján. Ez még hitelteleníti is a történetszálat. Az pedig külön meglepett, hogy pont az a J.K. Rowling szolgálja ki Hollywood elvárásait, aki szabályos boszorkányüldözés áldozata lett az LMBTQ mozgalom részéről azért, mert azt találta állítani, hogy a "menstruáló személy" az szerinte nő. Szerencsére ez nem zavarta jelentősen a filmélményemet: kicsit úgy voltam vele, mint a Star Wars 2-ben az Anakin-Padmé szerelmi szállal - szar volt, nyálas volt, erőltetett volt, de minden más nagyon jó volt a filmben, ezért összességében tetszett. Itt is ez volt a helyzet. Az szintén egy vitatható dolog, hogy Johnny Deppet kirúgták a csapatból: főleg a bírósági ítélet fényében tűnik ez rossz döntésnek, de ha már így alakult, akkor ez van. Mads Mikkelsen teljesen más Grindelwald karaktert hozott, mint Johnny Depp: szerintem mindkettő jó volt, de ha választani kéne, akkor Depp szerintem ijesztőbb, fajsúlyosabb főgonosz volt. Mikkelsen játéka viszont jobban hasonlított arra a Grindelwaldra, akit én a saját fejemben elképzeltem, mikor olvastam a Harry Potter könyveket. A Mikkelsen-féle Grindelwald inkább egy alattomos, hazudozó típusú főgonosz, a Depp-féle viszont inkább egy kegyetlen, őrült típusú. Nem tudom, hogy ezt mennyire a forgatókönyv és mennyire a színészi játék determinálta. dogg is említette a boszi nővérek közül az egyiket kvázi kiírták: én is furcsálltam, hogy Tina miért ilyen kevés szerepet kapott a filmben, azt gondolom, hogy a fekete Hicks professzor szerepe eredetileg rá lett írva. Azt különösen furcsálltam, hogy egyáltalán szerepelt Tina. Ha egy ilyen fontos karaktert parkolópályára tesznek, akkor jellemzően teljesen ki szokták írni a sztoriból, de itt azért egy pici szerepe volt neki. Állítólag olyasmi van a háttérben, hogy a Tinát játszó színész is beállt a Rowling elleni boszorkányüldözésbe, tweetelt valamit ellene. Ha így van, az nagyon gáz, de akkor se értem, hogy miért szerepelt egyáltalán bármennyit is, ha már félre akarták rakni...? Na, mindegy. Kiemelném még, hogy egy olyan korszakban játszódik a teljes sorozat, amikor mind a muglivilágban, mind a varázsvilágban egy bizonyos népcsoportok szélsőséges diszkriminációjára építő diktatúra volt kibontakozóban. Ezt egyébként Rowling ellőtte már a HP7-ben is, de azért bőven lehet még újat mondani a diktatúrák természetrajzáról a HP7-hez képest, és ez a film szerintem tudott is újat mondani, ami különösen a fiatalabb nézők szemléletformálása miatt értékes. Hasonló pozitívumként emelném ki, hogy most is elhangzott egy-két nagy erkölcsi tanulság, ami mindig is fémjelenzte a Harry Potter történeteket, és amik miatt mindig is úgy véltem, hogy a fiatalság nevelése szempontjából is értékes történetekről van szó. Ilyen volt pl. az, amikor Göthe azt mondta a saját múltbeli hibáin tépelődő Dumbledore-nak, hogy mindannyian tökéletlenek vagyunk, és nem attól leszünk jobb emberek, hogy tökéletesebbé válunk, hanem attól, hogy igyekszünk azzá válni. Remélem, a következő részre kicsit kevesebbet kell várni, mint erre.  Annak örülök, hogy Credence sztoriját nagyjából lezárták, az kicsit elfáradt. Illetve Dumbledore-nak is most már szabad a pálya Grindelwald kinyírására. Hozzáteszem, kicsit túl könnyen oldódott meg ez a vérszerződés probléma, én itt valami nagyobb megfejtésre számítottam. De most már legalább szabad a pálya. Nem tudom, hogy továbbra is 5 részt terveznek-e, vagy leviszik 4-re, de nekem olyan érzésem van, hogy 1 film elég ahhoz, hogy le lehessen zárni ezt a történetet. Persze ha 2 lesz, és nem csökken a minőség, én csak örülni fogok.  dogg, azt hogy érted, hogy "marhára zavart, hogy Eddie Redmayne szerepben maradt"? Le kellett volna cserélni másik színészre? Nekem semmi bajom nincs vele, nagyon jól játszik szerintem.
|
2022.07.02. 12:41 |
|
 |
doggfather
|
Ahogy írtam is, nem.simán egy furcsát, egy magányos figurát hoz, hanem majdnem downszindrómás, vagy valami más nem egészséges embert. Túltolta. Lehet csak számomra, de zavaróan flepnis, hulye, sérült volt a figurája. A hawking filmben ez okés volt, de itt nekem sok.
Mikkelsen nálam a #1, de igazad van, depp jobb volt az előző filmben.
Fontos, én egy konyvet se olvastam, csak a filmeket láttam sokszor, mert a nejem nagy rajongó.
|
2022.07.02. 13:09 |
|
 |
Yodaragorn
|
doggfather írta: Ahogy írtam is, nem.simán egy furcsát, egy magányos figurát hoz, hanem majdnem downszindrómás, vagy valami más nem egészséges embert. Túltolta. Lehet csak számomra, de zavaróan flepnis, hulye, sérült volt a figurája. A hawking filmben ez okés volt, de itt nekem sok.
Értem. Nekem nem volt sok, de meg tudlak érteni. Ugye a karakter eleve ilyen: egy szórakozott, introvertált tudósembert kell alakítania, aki a maga kis világában zseniális, de minden más társadalmi helyzetben szorong. Ezt szerintem jól hozza. Könyvben szerintem sokkal jobb (mármint a Harry Potter, a Fantastic Beats-ből ugyebár csak filmek vannak), de hozzá kell tenni, hogy én már azelőtt olvastam az első 4 könyvet kb. 10 évesen, mielőtt kijött volna az első film. Szóval az alapélményem a könyvekhez kötődik, és a filmek azt nem tudták visszaadni. Kivéve talán az utolsó, 7. részt, de ahhoz kellett az, hogy 2 filmben csinálják meg a könyvet, így nem kellett kihagyni belőle szinte semmit. (Bár Dumbledore múltjának a részletei azt hiszem, pont kimaradtak az utolsó két Harry Potter filmből, a könyvben viszont múltidézésként előkerült már Grindelwald is. Ebbe az új Fantastic Beasts filmbe sok minden bekerült, amiről az utolsó HP könyvben már szó volt Dumbledore fiatalkora kapcsán.)
|
2022.07.02. 14:08 |
|
 |
doggfather
|
Minyonok: Gru színre lép (2022) . A Gru sagaban az első film amit láttam, és nagyon tetszett! A disco korszakban játszódik a zenéje marha jó, az eleje indiana jones-ra, bondra van véve, középen a bruce lee hommage kung fu cuccok! Nagyon jó film az egész családnak!
|
2022.07.03. 18:50 |
|
 |
doggfather
|
Y: The Last Man első évad . hát ezt jól elszúrták. nem csoda, hogy kaszát kapott. Az eredeti nagyon fasza képregényből csináltak egy gyenge legyek ura/twd csak zombik helyett nőkkel kombinációt amit teleraktak hapsival (transznemű férfiak, flesbekkek) holott elvileg csak egy maradt ugye.
|
2022.07.04. 19:22 |
|
 |
rapguruz88
|
doggfather írta: Y: The Last Man első évad . hát ezt jól elszúrták. nem csoda, hogy kaszát kapott. Az eredeti nagyon fasza képregényből csináltak egy gyenge legyek ura/twd csak zombik helyett nőkkel kombinációt amit teleraktak hapsival (transznemű férfiak, flesbekkek) holott elvileg csak egy maradt ugye. ListáMon volt de a kasza hírere el se kezdtem... Pedig jó lett volna ha olyan lesz amilyennek elkepzeltem... 
|
2022.07.05. 14:52 |
|
 |
|