Szerző |
Üzenet |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15403 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
 Re: Képregények
Most egyébként van akkora aranykor, hogy arra szavak nincsenek. Rengeteg cucc magyarul, nem csak amcsi, nem csak szuperhősök. Annyi a megjelenés, hogy pénzzel nem is lehet bírni.
Ez jó hír mondjuk, nem úgy, mint régen az a pár füzet.
|
2021.08.19. 16:21 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15403 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
hétvégén volt 7 éves a nagylányom. ilyen volt a tortája! ő kérte, hogy ilyen legyen! 
|
2021.08.23. 07:38 |
|
 |
doggfather
|
Gyenge voltam és megvettem az új marvel gyűjteményes sorozat első számát... Hosszú négy év áll előttünk...
|
2021.09.10. 22:33 |
|
 |
doggfather
|
AMLHKGY 1. Kötet: a bosszú angyalai . Sorozatindítónak tökéletes. Majdnem az #Mcu felállás,a történet közel a második, ultronos filmhez, pluszban a legelső füzet ami meg az első filmhez van közel.A rajzok jók, a végén lévő oktató anyag se rossz! Lehet ez jó sorozat még ez alapján.
|
2021.09.12. 18:19 |
|
 |
doggfather
|
Denis Villeneuve (és sokak) után szabadon... https://hu.ign.com/marvel-moziverzum/70 ... lt-az-orok#MCU SZERINTEM. Stan Lee egy zseni volt, mint író. Kitalált egy rakás különbözően ugyanolyan karaktert, csereszavatos ellenfelekkel, képességekkel, sokszor jelmezekkel, és ezt ő sem tagadta sose egy percig sem. Írt sok ugyanolyan történetet, sokszor csupán határidős, nyomdai nyomásra. Szerepeltek egymás füzeteiben, cseréltek ellenfeleket, volt, hogy véglegesen is. Stan Lee (és sok más marveles főszerkesztő) egy zseni volt, mint kiadó, ugyanis az elmúlt 60 év alatt ezt a sok ugyanolyan figurát különböző zseniális íroknak adták hosszabb rövidebb időre (Claremont, Miller, Bendis, stb, STB!!!) És így az évek alatt ezek az egyenkarakterek végre egyéniségek lettek, és egymástól függetlenek. Kevin Fiege egy zseni, mert felismerte a Stan Lee-i receptet, és bátran merte, meri alkalmazni 10+ év, és 20+ film után. Ő NEM a kiforrott figurákat viszi vászonra, mint a 90-es évek képregényfilmjei próbálták, nem ő a 60-as 70-es évek gyermeki, sablonos figuráit, történeteit filmesíti meg, és ez nekünk JÓ! Húzhatjuk a szánkat, attól még tény, hogy egykaptafák a filmek, sótlanok az ellenfelek, és minden negyedik, ötödik ér valamit kb az egészből. lehet rámjönni. 
|
2021.09.18. 18:38 |
|
 |
doggfather
|
AMLHKGY 2. Kötet: Pókember . Na ez tényleg egy ismerkedős kötet, évszámokkal, visszatekintőkkel, összefoglalókkal. Az egyetlen baj vele, hogy a (számomra) nagyon rondán, szarul rajzoló john romita jr rajzolta a kötet nagyobbik felét. Simán kihagyható kötet. Kár érte. Ha csak egy átlagos filmes ismerete van valakinek az is több, mint amit ez a kötet ad. Még szerencse, hogy olcsobb volt, nem a rendes sorozatáron kapható még.
|
2021.09.19. 13:55 |
|
 |
doggfather
|
AMLHKGY 3. kötet: Rozsomák . Első történet a klasszikus hulkos bemutatkozása, a második egy Rejtélyes közös sztori, ami az x filmek után készült, ugye singer előtt nem nagyon volt kapcsolat köztük, utána kellett valahogy összekapcsolni őket. Nem lett rossz, akciódús, kb egyenlőek benne.
|
2021.10.03. 18:39 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
doggfather írta: AMLHKGY 2. Kötet: Pókember . Na ez tényleg egy ismerkedős kötet, évszámokkal, visszatekintőkkel, összefoglalókkal. Az egyetlen baj vele, hogy a (számomra) nagyon rondán, szarul rajzoló john romita jr rajzolta a kötet nagyobbik felét. Simán kihagyható kötet. Kár érte. Ha csak egy átlagos filmes ismerete van valakinek az is több, mint amit ez a kötet ad. Még szerencse, hogy olcsobb volt, nem a rendes sorozatáron kapható még. Érdekes ez a John Romita Jr. dolog. Én se szeretem a mostani rajzait, viszont a régebbi munkái teljesen jók. A '92-es Punisher War Zone például teljesen rendben van, ott is felismerhető már a jellegzetes stílusa, de ott még a realisztikus ábrázolás a hangsúlyos. 
|
2021.10.22. 23:41 |
|
 |
doggfather
|
Már itt is látni, hogy nem sokára eljön ez a majdnem Minecraft kocka emberek stílusa. Egyszerűen csúnya nem tudok mást mondani rá. Mintha nem tudna rajzolni. Aztán lehet pont ezért csinálja, ezzel mutatja, hogy mennyire tud.
|
2021.10.23. 15:22 |
|
 |
doggfather
|
doggfather írta: West Coast Avengers v 2. 17-24 (lost in space-time "saga") . #Loki után olvasni kiváló egy időutazós történet, de még messze az #mcu előttről... Akkora volt már a rotáció, a fluktuáció a Bosszúállóknál, hogy a Marvel kitalálta, hogy a csapat egy része átköltözik nyugatra, és megalakítanak egy másik csapatot Sólyomszem vezetésével, és Vasember csak egy sima, átlagos csapattag. Nem mai történet, azóta régen megszűnt a sorozat, meg a csapat is. 7 szám + bevezetés és kivezetés, elég szép hosszú történet lett. Előszedtek egy régen, bevezetett, de elfeledett ellenfelet, aki a még formálódó csapatot csapdába ejti a múltban, és próbálnak visszatalálni, majd legyőzni őt, mert neki ugye a világ kell. Ennek közvetlen folytatása a #25-30, amiben olyan androidok az ellenfelek akik az asztrológiai jegyek alapján kapták a neveiket és képességeiket is. Továbbra is fun, és nagyon jó ez a sorozat. Minden füzet magában is élvezhető, a történet is alakul, és minden tag kap saját szálat Folytatják a korábban elindított történeteket, és jönnek újak is. Holdlovag egész jól megy a csapathoz, de kedvencem nem lesz. Vasembert érdekes olvasni sima csapattagnak, sokszor másodhegedűsnek így #Mcu után, de ezt korábban is írtam már. Külön tetszik, hogy vissza visszatérnek tony ivására, vagy hank pym öngyilkosságára. Nem csak ott volt és lapozzunk, hamne folyamatos démon mind a kettőnek a korábbi tette.
|
2021.10.23. 18:09 |
|
 |
doggfather
|
AMLHKGY 4. Fekete Özvegy . Az eddigi legjobb kötet. Jó a bemutatkozó történet, az átszabó is, illetve a fő sztori is amiből a filmje is merített rendesen. A történet kb annak a felnőtt verziója. A rajzok jók, a történetvezetés is érdekes, izgalmas és nem #Mcu grandiózus szerencsére.
|
2021.10.23. 20:17 |
|
 |
doggfather
|
AMLHKGY 5. Hulk . Változtattak az eddigi legelső megjelenés+ egy hosszabb történet recepten,és ebben csak egy hosszabb történet van, igaz az 9 füzetnyi. Nem is rossz egyébként, a rajzok is jók, de Hulk fanoknak való igazából (ami én sose voltam), ők tudják értékelni igazán.
|
2021.11.01. 19:10 |
|
 |
dub7
Adminisztrátor
|
100 Bullets
Most olvastam végig teljesen először. Egyszer már nekimentem csak akkor még nem volt meg a teljes. A világ egyik legjobb, hanem a legjobb képregénye. Titkos szervezet, ügynökök, gyilkosok, ki-kivel van játszmák... szóval minden, ami kell egy modern felnőtt képregényhez, mindez nagyon profin elmesélve és stílusosan illusztrálva.
|
2021.11.05. 18:22 |
|
 |
doggfather
|
nekem az kimaradt eddig. tudom i az, ismerem, de sose olvastam. AMLHKGY 6. A tél katonája . Ebből is látszik, hogy Mcu alapú ez a sorozat, hiszen saját kötetet kapott egy 15 éves figura, mikor sok 60+os még nem kapott. Egyébként jó történet, mint a fekete özvegyes, kémes, hidegháborús, felnőttes sztori, és jó véres is.
|
2021.11.14. 19:14 |
|
 |
doggfather
|
Jó volt a hungarocomix 2021! Szereztünk képregényt, kitűzőt, kaptunk posztert, matricát. A szervezés nagyon profi volt, a hely is megfelelő. Volt tér, távolság, érdekes beszélgetések, találkozások.    Kovács Viktória: sora puff ide 1-2 . Nagyon aranyos történet, és szép rajzok egy kölyökkutya kalandjairól. Szerzői képregény, de olyan igényes a kiadása is, hogy le a kalappal. Meg fogjuk venni a harmadik részt is!
|
2021.11.28. 22:55 |
|
 |
|