Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 12:56

Hozzászólás a témához  [ 335 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  Következő
 minden ami SPORT 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: minden ami SPORT
Zoli, MP írta:
eddig meg nem lattam vegig nba meccset.
mindig ha belekapcsolok csak "lotyogest" latok...na majd az alapszakasz vege lesz izgi,mikor rajonnek, hogy jajj kene megy nyerni.

doc rivers kinevezese amugy vicc.

Hát, arra is kíváncsi leszek, hogy Rivers-szel előrébb lesz-e a Bucks... Én se tartom sokra, de Griffin-nél még lehet, hogy ő is jobb.
Visszaütött a túlzott játékosuralom: nyáron vihették volna Nick Nurse-t, de Giannis a Griffint akarta. Ez lett belőle...

2024.02.05. 14:57

semmi rekaciora hamiltonra?

na ma lesz az elso nba meccsem amit iden nezek.
mavs - okc

:D

2024.02.10. 18:25

Zoli, MP írta:

Nincs itt sok Forma-1 fan rajtam kívül, ezért nem írtam magamtól. :)

Minden idők egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb átigazolása. Szubjektíve természetesen nem örülök Ferrari fanként, hiszen mégiscsak az ősellenséggel paktálunk le, illetve én ettől függetlenül se kedveltem soha Hamiltont. Elismerem, hogy minden idők egyik legjobb versenyzője, és a pályán is alapvetően sportszerű, de a pályán kívüli személyisége a sztárallűrjeivel és néhány további megnyilvánulásával együtt sose volt szimpatikus.

A szubjektív ellenérzéseim mellett először objektíve is azt gondoltam, hogy nem volt jó ötlet az átigazolás:
1. Bár az F1-ben is egyre inkább kitolódik a versenyképes életkor (lásd Alonso), azért mégiscsak egy 39 éves versenyzőről van szó, akire hosszú távon nem lehet már építeni.
2. Kis esélyt látok rá, hogy Leclerc-rel jól fognak kijönni. Ő a saját nevelésük, és bár Leclerc-nek is most adtak egy nagy szerződéshosszabbítás, önmagában az, hogy idehoznak mellé egy 7-szeres világbajnokot, azt üzenheti Leclerc-nek, hogy nem bíznak eléggé benne. Ha pedig Hamilton meg is veri, akkor pláne sértve fogja érezni magát azok után, hogy évekig úgy tűnt, rá fogja építeni a csapat a jövőjét. Ha ő veri meg a Hamilton, akkor meg azért lesz balhé. Ha pedig egálban lesznek, és még esetleg versenyben is lesznek a VB címért, akkor meg azért lesz beef köztük. Nem tudnak jól kijönni a dologból.
3. A tifosit is rosszul érintheti, ha esetleg pont a Ferrari segíti hozzá az ősellenség Hamilton ahhoz, hogy megdöntse a Ferrari legenda Michael Schumacher VB cím rekordját... (Persze sokan azt mondják, hogy pont a Ferrarihoz igazolás biztosítja, hogy sose dönthesse meg... :D )

Egy hét távlatából kicsit több rációt látok a dologban:
1. Marketing szempontból ez egy főnyeremény a Ferrari-nak, mert most annyit nőtt a részvényárfolyamuk a bejelentés óta, amivel annyi pénzt kerestek, hogy tulajdonképpen mindegy is, hogy sportszakmailag jó döntés volt-e...
2. Hamilton részéről kezdettől fogva érthető volt a dolog: a klasszis versenyzők jellemzően nem akarnak úgy visszavonulni az F1-ből, hogy nem versenyeztek egy évet se Ferrarival. A Mercedes pillanatnyilag egy szinten van a Ferrarival, és Hamilton valószínűleg nincs is meggyőződve a kedvező fejlődési perspektíváikról. A Ferrariban talán több a potenciál, mióta Frederic Vasseur átvette a csapat vezetését. Ha nem jön neki össze egy futamgyőzelem se, az se lesz neki nagy arcvesztés, hiszen a Mercedesnél se állt jobban a szénája az elmúlt 2 szezonban. De ha csak egy futamot nyer Ferrarival, az rögtön szenzáció lesz, ha pedig VB címért is fog harcolni, az még nagyobb.
3. A tifosi és az olasz közvélemény meglepően jól fogadta a hírt, közel se hallani olyan ellenérzésekről, mint amilyenekre számítottam.

Összegezve: most már meg tudom érteni, miért volt ez jó mind a Ferrarinak, mind Hamiltonnak, de vannak azért kétségeim, és szubjektíve nem örülök. Maradok Leclerc szurkoló. :)

2024.02.10. 22:02

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Minden idők egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb átigazolása. Szubjektíve természetesen nem örülök Ferrari fanként, hiszen mégiscsak az ősellenséggel paktálunk le, illetve én ettől függetlenül se kedveltem soha Hamiltont. Elismerem, hogy minden idők egyik legjobb versenyzője, és a pályán is alapvetően sportszerű, de a pályán kívüli személyisége a sztárallűrjeivel és néhány további megnyilvánulásával együtt sose volt szimpatikus.

A szubjektív ellenérzéseim mellett először objektíve is azt gondoltam, hogy nem volt jó ötlet az átigazolás:
1. Bár az F1-ben is egyre inkább kitolódik a versenyképes életkor (lásd Alonso), azért mégiscsak egy 39 éves versenyzőről van szó, akire hosszú távon nem lehet már építeni.
2. Kis esélyt látok rá, hogy Leclerc-rel jól fognak kijönni. Ő a saját nevelésük, és bár Leclerc-nek is most adtak egy nagy szerződéshosszabbítás, önmagában az, hogy idehoznak mellé egy 7-szeres világbajnokot, azt üzenheti Leclerc-nek, hogy nem bíznak eléggé benne. Ha pedig Hamilton meg is veri, akkor pláne sértve fogja érezni magát azok után, hogy évekig úgy tűnt, rá fogja építeni a csapat a jövőjét. Ha ő veri meg a Hamilton, akkor meg azért lesz balhé. Ha pedig egálban lesznek, és még esetleg versenyben is lesznek a VB címért, akkor meg azért lesz beef köztük. Nem tudnak jól kijönni a dologból.
3. A tifosit is rosszul érintheti, ha esetleg pont a Ferrari segíti hozzá az ősellenség Hamilton ahhoz, hogy megdöntse a Ferrari legenda Michael Schumacher VB cím rekordját... (Persze sokan azt mondják, hogy pont a Ferrarihoz igazolás biztosítja, hogy sose dönthesse meg... :D )

1. Marketing szempontból ez egy főnyeremény a Ferrari-nak, mert most annyit nőtt a részvényárfolyamuk a bejelentés óta, amivel annyi pénzt kerestek, hogy tulajdonképpen mindegy is, hogy sportszakmailag jó döntés volt-e...
2. Hamilton részéről kezdettől fogva érthető volt a dolog: a klasszis versenyzők jellemzően nem akarnak úgy visszavonulni az F1-ből, hogy nem versenyeztek egy évet se Ferrarival. A Mercedes pillanatnyilag egy szinten van a Ferrarival, és Hamilton valószínűleg nincs is meggyőződve a kedvező fejlődési perspektíváikról. A Ferrariban talán több a potenciál, mióta Frederic Vasseur átvette a csapat vezetését. Ha nem jön neki össze egy futamgyőzelem se, az se lesz neki nagy arcvesztés, hiszen a Mercedesnél se állt jobban a szénája az elmúlt 2 szezonban. De ha csak egy futamot nyer Ferrarival, az rögtön szenzáció lesz, ha pedig VB címért is fog harcolni, az még nagyobb.
3. A tifosi és az olasz közvélemény meglepően jól fogadta a hírt, közel se hallani olyan ellenérzésekről, mint amilyenekre számítottam.

Összegezve: most már meg tudom érteni, miért volt ez jó mind a Ferrarinak, mind Hamiltonnak, de vannak azért kétségeim, és szubjektíve nem örülök. Maradok Leclerc szurkoló. :)

koszi igy osszeszedve, durva h egy 39 evesre igy megugrottak a reszvenyek, tudom, hogy vilagbajnok stb de nem a jovo.

holnap szuber bovli...
remelem a frisco fog nyerni :)
csak az ismetlesre gyurok...addig kb kerulom a netet

2024.02.10. 23:13

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

koszi igy osszeszedve, durva h egy 39 evesre igy megugrottak a reszvenyek, tudom, hogy vilagbajnok stb de nem a jovo.

Ekkora a marketingértéke, ez nem a sportról szól. Egy olasz újságíró írta, hogy olyan ez, mint mikor Cristiano Ronaldo a Juventus-hoz igazolt: az se volt siker sportszakmai szempontból, de annyi bevételt hozott a Juve-nek egy ekkora sztár leigazolása, hogy gazdaságilag megérte. Szerintem ez tükröződik itt is a Ferrari részvényárfolyamában - függetlenül attól, hogy sporteredmények szempontjából hasonló lesz-e a kimenetel, mint a Juve-nak Ronaldo-val, vagy annál jobb.
(Én egyébként több sportértéket látok még Hamilton-ban, mint amennyi Ronaldo-ban volt a juventusos időszakában.)

A Superbowl-t én leginkább a Dr. Dre és Snoop Dogg által hostolt afterparty miatt várom, ahol bemutathatják az új, Dre által producerált Snoop lemez első single-jét. :) (Csak legyen így tényleg...)

2024.02.10. 23:41

Nem mutattak be.. :(

Drake végre nyert a fogadasaval (majdnem 2millio dollárt)

F1: kíváncsi vagyok mi lesz a Christian Horneres üggyel.. (lehetséges hogy lemond-lemondatjak , azzal pedig atrendezod(het)ne az egész F1)..

2024.02.14. 01:34

rapguruz88 írta:
Nem mutattak be.. :(

Nem... De ahogy írtam is a DPGC topikba: nem is baj, mert annyi minden volt egyszerre itt a Super Bowl kapcsán (Usher, Beyoncé), hogy nem hárult volna rájuk elég figyelem. Remélem, néhány héten belül azért meglesz, mert ez a Gin & Juice reklám folytatásért kiált. :)

Horner: nehéz bármit mondani róla, mert nem tudunk gyakorlatilag semmit. Csak annyit, hogy egy belsős feljelentés érkezett vele szemben, ami a szexuális zaklatástól a pénzügyi sikkasztásig bármi miatt lehet. És azt se tudjuk, hogy jogos-e. Várjuk meg a vizsgálat eredményét. Én személy szerint meg lennék lepve, ha tényleg valami gázságot csinált volna, mert amilyen színvonalon vezeti a csapatot 20 éve, és amilyen korrektnek tűnt eddig emberileg, abból semmi se utal arra, hogy hajlamos lenne súlyosan elítélendő cselekedetekre. Miért pont most, a csapat történetének legsikeresebb időszakában vetemedne valami hülyeségre, amikor 20 évig nem csinált semmi kifogásolhatót?

2024.02.14. 21:21

Yoda

stadion series nhl?
https://www.youtube.com/watch?v=gUOGe-mx0l4
metlifeban voltak meccsek. itt semmit nem lattak a nezok az egeszbol....de voltak 70+ ezren

az nba all star meg egy kalap kaki volt :D

2024.02.25. 11:53

Zoli, MP írta:
Yoda

stadion series nhl?
https://www.youtube.com/watch?v=gUOGe-mx0l4
metlifeban voltak meccsek. itt semmit nem lattak a nezok az egeszbol....de voltak 70+ ezren

az nba all star meg egy kalap kaki volt :D

Ja, ezek ilyen presztízs események: mostanában egyre több sportág próbál minél nagyobb nézőszámot összehozni egy-egy meccs erejéig, de nem hinném, hogy ezek élvezhetők lennének a helyszínen.
Hokival ambivalens vagyok: tök jó, pörgős sport, csak sose látom, hol a korong a pályán... :) Ezért nem is kattantam rá soha.

NBA All Star: sajnos már megszokott, hogy kaki... Pedig mindent megpróbált már az NBA, de egyszerűen nem sikerül elérni, hogy legalább olyan szinten komolyan vegyék a játékosok, mint a '90-es években és a 2000-es évek elején. Akkoriban azért voltak jó all star meccsek.
Szerintem ez összefügg a sok sérüléssel: minél több lett a sérülés, annál inkább elkezdték félteni magukat az all star gálákon. Végső soron ezen is az alapszakasz-meccsszám csökkentése tudna segítene, de már megbeszéltük, hogy az nem reális.

Ami viszont stabilan jó az all star gálán, az a tripladobó verseny. Az évtizedek óta jól működik, idén is nagy nevek voltak, jól ki van találva a verseny, és eszméletlen izgalmas is volt: négyes holtverseny az első körben! :o
A Steph Curry - Sabrina Ionescu tripladobó gála is nagyon jól sült el. Eszméletlen, hogy ez a Sabrina olyan jól dobott (NBA triplavonalról!), hogy a rendes tripladobó versenyt is megnyerhette volna a férfiak között! :) Curry-nek fel kellett kötni a gatyát, de azért megmutatta, hogy még mindig a ő triplakirály az NBA-ben.

Illetve zsákolóversenyből is szoktak azért jók lenni, bár mostanában ehhez fel kell hozni Mac McClung-ot a G-League-ből. :) De ő eszméletlen, mit produkált idén is! Pozitív volt, hogy végre egy nagyobb sztár, Jaylen Brown is bevállalta a zsákoló versenyt, bár én nem nyomtam volna őt be a döntőbe, valószínűleg csak a neve miatt került be. Az ifjabbik Toppin jobbakat zsákolt szerintem az első körben.

2024.02.25. 21:38

YODAAA
az elso forma1es futam utan dobd azt a szart :lol: :D
gyere lassan bezboz szezon, europai idoben nezhetsz elomeccseket :D

2024.03.04. 22:22

Zoli, MP írta:
YODAAA

:lol:
Hűséges típus vagyok: 27 éve nézem az F1-et, rengeteg unalmas szar szezont néztem végig, nem ez lesz az, amelyik eltántorít. :D
Egyébként ezekben is lehet érdekességeket találni: pl. tavaly is érdekes volt, hogy mi történik Verstappen mögött. A Ferrari, a Mercedes, a McLaren és az Aston Martin közti versengés dinamikája engem lekötött. Az időmérő edzések is jók voltak, sőt, az idei első időmérő is izgalmas volt. Egy körön korántsincs olyan határozott előnye a Red Bullnak, mint versenytempóban.

Persze most mondhatod, hogy csak mentegetem itt a szart, és bizonyos szemszögből igazad is van... :) Nyilván én is jobban örülnék, ha az izgalmas dolgok az élen történnének. Csak azt akarom mondani, hogy a hardcore fanok ilyen időszakokban is meg tudják találni a szépséget az F1-ben. :)
Hamilton egy kivétellel minden szezont megnyert 2014-2020 között: ehhez képest ez a 2022 közepe óta tartó Verstappen-dominancia még meg se kottyan!

2024.03.05. 22:00

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
YODAAA

Hűséges típus vagyok: 27 éve nézem az F1-et, rengeteg unalmas szar szezont néztem végig, nem ez lesz az, amelyik eltántorít. :D
Egyébként ezekben is lehet érdekességeket találni: pl. tavaly is érdekes volt, hogy mi történik Verstappen mögött. A Ferrari, a Mercedes, a McLaren és az Aston Martin közti versengés dinamikája engem lekötött. Az időmérő edzések is jók voltak, sőt, az idei első időmérő is izgalmas volt. Egy körön korántsincs olyan határozott előnye a Red Bullnak, mint versenytempóban.

Persze most mondhatod, hogy csak mentegetem itt a szart, és bizonyos szemszögből igazad is van... :) Nyilván én is jobban örülnék, ha az izgalmas dolgok az élen történnének. Csak azt akarom mondani, hogy a hardcore fanok ilyen időszakokban is meg tudják találni a szépséget az F1-ben. :)
Hamilton egy kivétellel minden szezont megnyert 2014-2020 között: ehhez képest ez a 2022 közepe óta tartó Verstappen-dominancia még meg se kottyan!

csak vicceltem nyugi.ertem h mit latsz benne...mondjuk hamilton elott a red bullosok taroltak vettel vagy ki

2024.03.06. 12:17

Zoli, MP írta:
Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:
YODAAA

csak vicceltem nyugi.ertem h mit latsz benne...mondjuk hamilton elott a red bullosok taroltak vettel vagy ki

Igen, már az se volt ideális... De a Vettel 4 bajnoki évéből (2010-2013) kettő volt csak szar. 2010 kiemelkedően jó szezon volt, amit tényleg az utolsó pillanatban nyert csak meg Vettel, de 2012-ben is az utolsó futamon dőlt el a bajnoki cím sorsa Alonso-val szemben. Szóval hiába a 4 VB cím zsinórban, az azért nem volt annyira sima dominancia, mint később a Hamiltoné vagy most a Verstappené.

2024.03.06. 22:14

Nagy kérdés hogy az újabb nagyobb szabalyvaltoztatasokat hozó 2026-os idény milyen kihatassal lesz az F1-re?
Vajon Verstappen mennyire esélyes arra hogy beállítsa a VB győzelmeket tartó Michael Schumacher és Hamilton rekordját?? (7)

2024.03.08. 11:09

rapguruz88 írta:
Nagy kérdés hogy az újabb nagyobb szabalyvaltoztatasokat hozó 2026-os idény milyen kihatassal lesz az F1-re?
Vajon Verstappen mennyire esélyes arra hogy beállítsa a VB győzelmeket tartó Michael Schumacher és Hamilton rekordját?? (7)

Ha így folytatódik, akkor szerintem minden esélye megvan a rekordbeállításra/-döntésre. Még mindig csak 26 éves, és már 3-szoros világbajnok...! Sőt, nagyon úgy néz ki, hogy év végére 4-szeres is lesz. Jövőre is biztos lesz esélye a VB-címre a Red Bullal (már ha nem megy a Mercihez ugyebár, de én nem veszem túl komolyan, amit az apja csinál most :) ).
Hogy 2026-tól mi lesz, az persze valóban kérdés, de miért ne lehetne meg neki a 7?

2026-tól se annyira tudom már, hogy mit várjak: régen a szabályváltozások hagyományosan jót tettek a versenyzésnek (pl. 2005-ben megtört a Schumcher-dominancia, 2009-ben nyert a Brawn, és feljött a Red Bull), de az utóbbi szabályváltozások nem így sültek el. 2014-ben volt egy nagy változás a hibrid motorokkal, és rögtön az első év Mercedes-dominanciát hozott. 2022-ben az elején még úgy tűnt, hogy lehet meccs a Red Bull és a Ferrari között, de már a szezon közepén megindult a Red Bull máig tartó hegemóniája...
Szóval ezek alapján simán előfordulhat, hogy 2026-ban is lesz egy csapat, amelyik nagyon beletalál az új szabályokba, és azonnal lealáz mindenkit.

Az érme másik oldala viszont az, hogy ahogy telnek az évek egy szabályrendszerben, jobban összeérhet a mezőny. Ott van pl. 2021, ami az előző szabályrendszer utolsó éve volt. Előtte 2019-2020 tükörsima Mercedes-dominanciát hozott, ráadásul a covid miatti anyagi nehézségek miatt nem is lehetett sokat változtatni az autókon 2020-ról 2021-re. Ennek alapján én arra számítottam, hogy minden idők egyik legunalmasabb szezonja lesz 2021, és Hamilton simán megszerzi a 8. bajnoki címét. Nem is tévedhettem volna nagyobbat: minden idők egyik legizgalmasabb szezonját kaptuk. :) Mert addigra sikerült a Red Bull-nak utolérnie a Mercedest.

Összegezve: tudja a franc, mi lesz 2026-tól. :) Kíváncsian várom, de ez előbb leírtak alapján még azt se zárnám ki, hogy pont 2025 lesz egy jó szezon, és 2026 lesz megint szarabb.

2024.03.08. 20:58
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 335 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 23  Következő