Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: Könyvek
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: doggfather írta: a wikinél minden, bármi csak jobb lehet...
Oda boldog boldogtalan képes beírni minden szart.
Az ilyen könyveket azé kutatják, riporteleik, interjúzzák előtte. persze kis tulzassal ertettem. pl a most altalam olvasott legutolso biggie konyv nekem mondott uj dolgot, hogy pl odavolt dre chronic lemezert és snoop cuccaert is. de az outcast is inspiralta. puff daddy meg az elso klippjet rendezte az atlantai brigadnak. Én azt vágtam, hogy odavolt Dre és Snoop cuccaiért: a Ready 2 Die introjába be is van vágva egy részlet a Tha Shiznit-ből, nem véletlenül.  Az Outkast-kötődés viszont nem volt meg. a kotodes tulzas, de a lenyeg h nyitott volt zeneileg. nekem a ketto nem jott ossze, hogy azert van benne snoop az introban..nekem az intro inkabb idoutazas a "slagerek" bemutatasa. lehet hogy vhol olvastam mar errol h birta ezeket a lemezeket, de nem maradt meg. az is uj volt h suge knight elhappolta mary j blige-ot is jodecit puffytol.. na mind1. Persze, az intro valóban időutazás, ahogy írod is, de miért pont egy Snoop számot választott a végére? Csomó mást is választhatott volna abból az időből, a keleti partról is, ő mégis egy nyugati számot választott Snoop-tól: nyilván azért, mert szerette.  Az pedig micsoda, hogy Suge Knight elhappolta Mary J-t? Tudtommal Mary J Blige sose volt a Death Row-nál, viszont Puffy-val sokat dolgozott a pályája elején. "Knight was able to convince R&B musicians Mary J. Blige, Jodeci, and De Vante Swing of MCA-owned Uptown Records to sign west coast management deals with him. In addition to doubling their royalty rates, Knight secured greater creative control for the musicians, landed them substantial back payments, and upgraded their contracts. "
|
2022.11.27. 22:17 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: "Knight was able to convince R&B musicians Mary J. Blige, Jodeci, and De Vante Swing of MCA-owned Uptown Records to sign west coast management deals with him. In addition to doubling their royalty rates, Knight secured greater creative control for the musicians, landed them substantial back payments, and upgraded their contracts. " Aztamindenit, köszi az infót! Nem tudtam, hogy Suge Knight volt Mary J menedzsere egy időben. 
|
2022.11.27. 22:22 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: "Knight was able to convince R&B musicians Mary J. Blige, Jodeci, and De Vante Swing of MCA-owned Uptown Records to sign west coast management deals with him. In addition to doubling their royalty rates, Knight secured greater creative control for the musicians, landed them substantial back payments, and upgraded their contracts. " Aztamindenit, köszi az infót! Nem tudtam, hogy Suge Knight volt Mary J menedzsere egy időben.  par erdekesseg meg mert nem ferne bele a z "ajanloba" suge knight anno a source atadon, jermaine duprinak es a so so def-nek celozta az uzenetet kesobb el is mondta szemelyes puffynak, meg aznap nem sokkal utana biggie sugetol engedelyt kert h dre csinaljon neki par beatet a 2. lemezere. suge kb otthagyta biggie-t. ahogy irtak itt lett cold a hangulat raekwon elso lemezen a shark niggasban ghost bemarja biggiet. kurupt es nate dogg ereiben megallt a vert mikor suge a szinpadon beszolt. fosstak rendesen es nem is ertettek csiptek biggiet. a who shot ya "eredeti" mar j blige lemezen jelent meg biggie nelkul. csak keith murray es csak egy skit az egesz https://www.youtube.com/watch?v=tj_w_AgsxMc
|
2022.12.02. 23:48 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8696 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: "Knight was able to convince R&B musicians Mary J. Blige, Jodeci, and De Vante Swing of MCA-owned Uptown Records to sign west coast management deals with him. In addition to doubling their royalty rates, Knight secured greater creative control for the musicians, landed them substantial back payments, and upgraded their contracts. " Aztamindenit, köszi az infót! Nem tudtam, hogy Suge Knight volt Mary J menedzsere egy időben.  par erdekesseg meg mert nem ferne bele a z "ajanloba" suge knight anno a source atadon, jermaine duprinak es a so so def-nek celozta az uzenetet kesobb el is mondta szemelyes puffynak, meg aznap nem sokkal utana biggie sugetol engedelyt kert h dre csinaljon neki par beatet a 2. lemezere. suge kb otthagyta biggie-t. ahogy irtak itt lett cold a hangulat Na, ezt viszont nehezen hiszem el. Minden szemtanú elmondása és a videofelvételek is tanúsítják, hogy az egész díjátadón izzott a levegő a keletiek és a nyugatiak között. Amikor Snoop-ot fújolták a színpadon, és erre feltette a kérdést, hogy "the east coast ain't got love for Dr. Dre and Snoop Dogg? And Death Row?", akkor azt általában a keleti partnak címezte, nem Jermaine Dupri-nak. Egy ilyen pattanásig feszült környezetben én nem tudom elképzelni, hogy Suge ne Puffy-nak szólt volna be, inkonzisztens lenne. Ráadásul utólag sem cáfolta senki, hogy Puffy-nak szólt be. A többit amit írsz, azt elhiszem: Biggie bírta Dre-t, a Dogg Pound tagjai többször is elmondták, hogy fostak, valószínűleg bírták Biggie-t. Szóval ezek rendben vannak, de az nekem nem áll össze, hogy Suge ne Puffy-nak szólt volna be. A Who Shot Ya-val kapcsolatos infót köszi, nem tudtam, hogy Mary J lemezén volt eredetileg az alap! 
|
2022.12.03. 22:18 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: "Knight was able to convince R&B musicians Mary J. Blige, Jodeci, and De Vante Swing of MCA-owned Uptown Records to sign west coast management deals with him. In addition to doubling their royalty rates, Knight secured greater creative control for the musicians, landed them substantial back payments, and upgraded their contracts. " Aztamindenit, köszi az infót! Nem tudtam, hogy Suge Knight volt Mary J menedzsere egy időben.  par erdekesseg meg mert nem ferne bele a z "ajanloba" suge knight anno a source atadon, jermaine duprinak es a so so def-nek celozta az uzenetet kesobb el is mondta szemelyes puffynak, meg aznap nem sokkal utana biggie sugetol engedelyt kert h dre csinaljon neki par beatet a 2. lemezere. suge kb otthagyta biggie-t. ahogy irtak itt lett cold a hangulat Na, ezt viszont nehezen hiszem el. Minden szemtanú elmondása és a videofelvételek is tanúsítják, hogy az egész díjátadón izzott a levegő a keletiek és a nyugatiak között. Amikor Snoop-ot fújolták a színpadon, és erre feltette a kérdést, hogy "the east coast ain't got love for Dr. Dre and Snoop Dogg? And Death Row?", akkor azt általában a keleti partnak címezte, nem Jermaine Dupri-nak. Egy ilyen pattanásig feszült környezetben én nem tudom elképzelni, hogy Suge ne Puffy-nak szólt volna be, inkonzisztens lenne. Ráadásul utólag sem cáfolta senki, hogy Puffy-nak szólt be. A többit amit írsz, azt elhiszem: Biggie bírta Dre-t, a Dogg Pound tagjai többször is elmondták, hogy fostak, valószínűleg bírták Biggie-t. Szóval ezek rendben vannak, de az nekem nem áll össze, hogy Suge ne Puffy-nak szólt volna be. A Who Shot Ya-val kapcsolatos infót köszi, nem tudtam, hogy Mary J lemezén volt eredetileg az alap!  volt egy szemelykedo beszolasa is, amikor mondta h aki nem akar a klippben ugralo managert stb...jojjon a death row-hoz. "For the first time publicly, Puff Daddy reveals that he confronted Suge Knight later that August night. “We went to The Tunnel [afterwards]. Homeboy was in The Tunnel. We go and have a conversation. This is our town; we run The Tunnel. The whole bar is mine. Let’s not get it twisted; I’m ordering garbage buckets of champagne.” Puffy continues, “I ran up and I asked [Suge Knight if he was talking about me]. He said, ‘Nah, I was talking about Jermaine Dupri.'”By 1995, Death Row had dissed Jermaine Dupri, Da Brat and others in moments like Tha Dogg Pound’s “What Would U Do?” music video. Lil’ Bow Wow, a former Death Row artist, would soon be in development with J.D. and So So Def Records. Also earlier that year, Knight’s best friend and Death Row Records employee Jake “Big Jake” Robles was fatally shot at a Jermaine Dupri party also attended by Bad Boy. Historians and authors have alleged that a conflict with Puffy’s bodyguard and affiliate Anthony “Wolf” Jones took place moments before the shooting. No arrests were ever made." https://ambrosiaforheads.com/2016/11/pu ... -jd-video/
|
2022.12.03. 22:29 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: volt egy szemelykedo beszolasa is, amikor mondta h aki nem akar a klippben ugralo managert stb...jojjon a death row-hoz. "For the first time publicly, Puff Daddy reveals that he confronted Suge Knight later that August night. “We went to The Tunnel [afterwards]. Homeboy was in The Tunnel. We go and have a conversation. This is our town; we run The Tunnel. The whole bar is mine. Let’s not get it twisted; I’m ordering garbage buckets of champagne.” Puffy continues, “I ran up and I asked [Suge Knight if he was talking about me]. He said, ‘Nah, I was talking about Jermaine Dupri.'”By 1995, Death Row had dissed Jermaine Dupri, Da Brat and others in moments like Tha Dogg Pound’s “What Would U Do?” music video. Lil’ Bow Wow, a former Death Row artist, would soon be in development with J.D. and So So Def Records. Also earlier that year, Knight’s best friend and Death Row Records employee Jake “Big Jake” Robles was fatally shot at a Jermaine Dupri party also attended by Bad Boy. Historians and authors have alleged that a conflict with Puffy’s bodyguard and affiliate Anthony “Wolf” Jones took place moments before the shooting. No arrests were ever made." https://ambrosiaforheads.com/2016/11/pu ... -jd-video/Igen, én is arra a személyeskedő beszólásra gondoltam, amit írtál, és abban a kontextusban szerintem nem szólhatott másnak, mint Puffy-nak. (Egyébként is jellemző volt Puffy-ra, hogy szerepelt a Bad Boy klipekben, míg Suge nem nagyon tűnt fel a Death Row klipekben.) Köszi, hogy bemásoltad az idézetet, erre így mindenképp adni kell, hogy maga Puffy mondja. De így is nehezen hiszem el. Egyrészt simán lehet, hogy Suge kamuzott neki, mert szemtől szembe már nem akart beszólni Puffy-nak. Másrészt Puffy-nak se hinném el minden szavát, simán lehet, hogy ő is ferdíti a történetet.
|
2022.12.03. 22:41 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: volt egy szemelykedo beszolasa is, amikor mondta h aki nem akar a klippben ugralo managert stb...jojjon a death row-hoz.
"For the first time publicly, Puff Daddy reveals that he confronted Suge Knight later that August night. “We went to The Tunnel [afterwards]. Homeboy was in The Tunnel. We go and have a conversation. This is our town; we run The Tunnel. The whole bar is mine. Let’s not get it twisted; I’m ordering garbage buckets of champagne.” Puffy continues, “I ran up and I asked [Suge Knight if he was talking about me]. He said, ‘Nah, I was talking about Jermaine Dupri.'”By 1995, Death Row had dissed Jermaine Dupri, Da Brat and others in moments like Tha Dogg Pound’s “What Would U Do?” music video. Lil’ Bow Wow, a former Death Row artist, would soon be in development with J.D. and So So Def Records. Also earlier that year, Knight’s best friend and Death Row Records employee Jake “Big Jake” Robles was fatally shot at a Jermaine Dupri party also attended by Bad Boy. Historians and authors have alleged that a conflict with Puffy’s bodyguard and affiliate Anthony “ persze..en csak azt irtam ami a konyben van
|
2022.12.04. 20:38 |
|
 |
Yodaragorn
|
Zoli, MP írta: Yodaragorn írta: Zoli, MP írta: volt egy szemelykedo beszolasa is, amikor mondta h aki nem akar a klippben ugralo managert stb...jojjon a death row-hoz.
"For the first time publicly, Puff Daddy reveals that he confronted Suge Knight later that August night. “We went to The Tunnel [afterwards]. Homeboy was in The Tunnel. We go and have a conversation. This is our town; we run The Tunnel. The whole bar is mine. Let’s not get it twisted; I’m ordering garbage buckets of champagne.” Puffy continues, “I ran up and I asked [Suge Knight if he was talking about me]. He said, ‘Nah, I was talking about Jermaine Dupri.'”By 1995, Death Row had dissed Jermaine Dupri, Da Brat and others in moments like Tha Dogg Pound’s “What Would U Do?” music video. Lil’ Bow Wow, a former Death Row artist, would soon be in development with J.D. and So So Def Records. Also earlier that year, Knight’s best friend and Death Row Records employee Jake “Big Jake” Robles was fatally shot at a Jermaine Dupri party also attended by Bad Boy. Historians and authors have alleged that a conflict with Puffy’s bodyguard and affiliate Anthony “ persze..en csak azt irtam ami a konyben van Korrekt, tiszta sor, és köszi, mert mindenképp érdekes info: ha igaz, ha nem. 
|
2022.12.04. 20:45 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15404 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Bram Stoker: Drakula . Olvastam vagy 20 éve,de most a friss helikon fordítással frissítettem. A sztori ismert, nem is részletezem. Ami durva, hogy stoker az időt milyen nagyvonalúan kezeli. London Amszterdam távolságot van helsing többször megteszi kb mintha teleportálna. Az ötlet, hogy naplók, táviratok, újság részletek a regény nagyon jó,ad neki egy sajátos ízt de kiderül, hogy stoker nagyon gyenge író, vagy a fordítók azok,mert a könyvet 4-6 ember írja elvileg, de ha nincs kiírva, hogy éppen ki azt hinni egyvalaki. Olyan szinten nem figyelt arra, hogy a különböző naplók különböző stílusban íródjanak, hogy az nem lehet tudatos. Nem tudott írni igazán. Vagy fordítani a fordító. Ami viszont nagyon bejött, hogy a főszereplő igazából Mina Harker. 1900 előtt egy horror, akció kaland regény igazi hőse egy nő, de nem is akármilyen! Bátrabb, okosabb, mint a férfiak körülötte.
|
2022.12.05. 10:06 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15404 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Rick Warren: Miért élek a földön? . A céltudatos élet című könyv kivonata mondja az alcím, és nekem ennyi elég is volt belőle. Rögtön a második oldalon az önsegítő könyveket kárhoztatja, de nem azért, mert szar alapból mind, hanem, mert szerinte rossz a fókuszuk, nem Isten, hanem az ember maga. Ezt kijelenti, majd bemutat egy ugyanolyan szar önsegítő cuccot, csak istennel a fókuszban. Nagyon amerikai ez így nekem. A formája is, de a nézőpontja is távol van az én kis európai, magyar nézőpontomtól, hitemtől, hitről való gondolkodásomtól. A könyvet el se fogom olvasni ezek után.
|
2022.12.08. 11:35 |
|
 |
doggfather
|
Mira Mehta: gyakorlati jóga . Nem kezdőknek, de fiataloknak szóló képekkel gazdagon illusztrált, magyarázatokkal ellátott, 10 hetes programot tartalmazó könyv, amit merek ajánlani. Segédeszközök külön fejfájás, hátfájás gyakorlatok is vannak benne, de mint egyik könyv, úgy ez sem pótolja a tanárt, oktatót,és erre őszintén fel is hívja a figyelmet. Sőt, több helyen külön írja, ki nem végezheti, ki kinél kérdezzen, hogy szabad e végeznie az aktuális feladatot.
|
2022.12.11. 21:26 |
|
 |
doggfather
|
Kamarás István OJD: Karácsonyi angyal . A mindenki által ismert karácsonyi történet, mai korban, Magyarországon, de valahol Monty Python és L’art pour l’art közötti tengelyen elhelyezett stílusban megírva, megváltoztatva. Olyan jól sikerült az abszurd vonalat belevinni minden részbe, ha ilyen mesét tudnék írni az lenne az "írói karrierem" csúcsa.
|
2022.12.14. 10:58 |
|
 |
Zoli, MP
|
Justin Tinsley - It Was All a Dream: Biggie and the World That Made Him
A cim kicsit mar mutatja h merre akar menni a szerzo egy olyan sztorival amit mar sokszor elmondtak, de azok utan h leirja h a usa kormanyai hogy tettek azert h a crack era elinduljon es pusztitson nem nagyon ad extra dolgot igy meg pont az is hianyzik h maga a foszereplovel lett volna konzultacio vagy mivel mar elhunyt a hozza kozeli emberekkel, de az utolso fejezet alapjan ez is elmaradt. Igy csak egy tisztesseges munka nekem amiben 2pac, suge knight es termeszetes puff daddy is boven helyet kap. Lehet gondolkodki azon h biggie megkapott mindent az amyjatol de megis drog kezdett arulni a fast moneyert. Puffy apja meg drogot arult de o meg inkabb a zeneben latta a jovot es mary j blige, faith evens es hasonlo neveket hozott fel. Vagy ha 2pac sem hoz rossz donteseket es vagy ha biggie nem akar hetekre LA-ben lenni ahol vegul lelottek ugy h elegge paprikas volt a hangulat.. De ezek mind mi lett volna ha....
Reppes erdekessegek: Biggie es jay kozos cuccon gondolkozott nem tudtam h ilyen joban voltak. Russel S es a def jam konkretan nem lattak biggieben azt h sztar lesz. Halala elotti heten pancelautokat nezegetett biggie LA-ben. Easy mo b ki volt akadva biggie par szovegen de itt azzal mentik biggiet h teny nehol gusztustalan amiket irt de itt a lenyeg a flow es a jatekossag volt h mit tud kihozni az egeszbol 2pac sok utalast ad elo biggire az elso death row lemezen. A hit em up tullo a fika trekken tul szemelyes ahogy faithet is belerangatja.nagyon ovon aluli volt az egesz pactol es amiket eddig olvastam lattam 2pac nagyon elveszett es rossz tarsasaggal kezdett pl haitian jack es a rossz dontesek rossz korulmenyekhez vezettek. Egy 2pac konyv is betarazva hatha abbol mas kepet kapok.
|
2022.12.17. 12:34 |
|
 |
Yodaragorn
|
Köszi az infókat!
A 2Pac elleni 1994-es merényletről mit ír a könyv? Mert ugye elvileg azért robbant ki a rapháború, mert a 2Pac szerint a Biggie és a Puffy akarták kinyírni. (Aztán hogy valójában mi volt a háttérben, az más kérdés.) Erről mit mond egy olyan könyv, ami a Biggie irányába elfogult?
|
2022.12.17. 21:37 |
|
 |
Zoli, MP
|
Yodaragorn írta: Köszi az infókat!
A 2Pac elleni 1994-es merényletről mit ír a könyv? Mert ugye elvileg azért robbant ki a rapháború, mert a 2Pac szerint a Biggie és a Puffy akarták kinyírni. (Aztán hogy valójában mi volt a háttérben, az más kérdés.) Erről mit mond egy olyan könyv, ami a Biggie irányába elfogult? mi mast, nem ok voltak de en inkabb azt emelnem ki, hogy tupac elotte nem jo haverokat valasztott es a rape case is ami ugyebar egy idoben ment a quad citys merenylette elegge bizalmatlannak tette o magat. fura, mert rohadt nagy haverok voltak. fun fuct: ugye the roots what they do video elegge biggie fika. questlove banja h ezt nem tudta rendezni biggievel. raekwon es ghost elsimitotta a beszologatast biggie-vel kb az utolso hetekben
|
2022.12.17. 22:02 |
|
 |
|