Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.28. 01:10

Hozzászólás a témához  [ 496 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 34  Következő
 Könyvek 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Könyvek
ahogy írtam is, én sose foglalkoztam senkinek az életével, a művészekre szarok, a művészetük érdekel.

így tudott ez most jobban behívni gondolom.

de nem lett kisebb zenész a szememben dre, sőt!

ahogy írta a könyv, illetve ahogy én olvastam a könyvet, dre egy komponista ahol a rapper csak egy elem a többi mellett ésez egy olyan hozzáállás ami szerintem unikális.

szóval művésznek nem lett kisebb.

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2023.01.11. 19:35

doggfather írta:
ahogy írtam is, én sose foglalkoztam senkinek az életével, a művészekre szarok, a művészetük érdekel.

így tudott ez most jobban behívni gondolom.

de nem lett kisebb zenész a szememben dre, sőt!

ahogy írta a könyv, illetve ahogy én olvastam a könyvet, dre egy komponista ahol a rapper csak egy elem a többi mellett ésez egy olyan hozzáállás ami szerintem unikális.

szóval művésznek nem lett kisebb.

Ja, tudtam, hogy neked is ez a hozzáállásod, csak felhívtam rá a figyelmet, hogy ez újabb megerősítése annak, hogy jó stratégiát követünk. :)

2023.01.12. 15:47

doggfather írta:
Ben Westhoff: Original Gangstas - Dr. Dre, Eazy E, Ice Cube, Tupac Shakur története és a West Coast Rap születése
.
Mintha a straight outta compton kibővített rendezői változatának lenne írott, és sűrűn lábjegyzetelt változata. Szóval akinek a film tetszett ez is fog. Kicsit tovább megy, nem az nwa vége, a death row eleje a könyv vége, hanem pac és biggie halála. Abban is követi, hogy yella és ren majdnem el van felejtve, ahogy a filmben is nagyon marginálisan szerepelnek. Ez yellánál még csak csak okés, ha tényleg egy technikai segítség volt főleg aki dre keze alá dolgozott, de ren?! ő írta a szövegek felét, majd kb az egészet miután cube lelépett. Tudjuk, hogy dre sose írt kb egy sort se, eazy nem tudott (ezt le is írják, el is mondják), vagyis ki maradt szöveget írni? Ő és d.o.c.. Na még róla is többet írnak, mint renről. Ez érdekes, de ez már a filmben is feltűnt, ott se tetszett, ott is írtam.

Nekem aki nagyon szereti a művészetet, de valahogy a művet mindig is elválasztotta a művésztől rengeteg új infó volt a könyvben. Csomó olyan magánéleti amire most csodálkoztam rá, eddig valahogy nem tudtam, vagy ha tudtam nem érdekelt, szóval mindenképpen érdemes elolvasni így 25+ év hiphop headként is.
3 dolog volt ami magasan kiverte a biztosítékot ami nagyon megérintett, elgondolkoztatott.

1. Az, hogy minden ma dollármilliomos előadó olyan csóró volt, hogy sokszor nem volt mit enni, nem volt hol aludni ez olyan szinten megdöbbentő, hogy jujj. Ahogy az is, hogy végső soron buta, tanulatlan az összes (kivéve Cube-ot, ő akkora kivétel, hogy ez a filmből, könyvből is lejött végig). Az első, sőt második, harmadik lemezekekért járó milliók után is képesek olyan csődközeliek lenni, hogy kvázi ingyen, 4-5000 dollárért közreműködtek, közreműködnek bárkivel.

2. Dre egy utalsó szar, embernek se nevezhető valami. Hogy megüt egy nőt az kb megbocsájthatatlan, de ő nem egyet, de minden nőjét, sokszor terhes, tőle terhes, nőjét is verte, sőt rendszeresen. A könyv közepén írják, hogy volt egy sötét időszaka, egy majd 10 éves ciklusa mikor ivott is rendesen, de nőverős részek előtte és utána is vannak ám. Ez akkora csalódás, hogy arra szavaim sincsenek.

3. Innen európa közepéről egy alsó középosztályból nemhogy 89-90-ben, de 2023-ban is érthetetlen ez a mindegyiknél ennyire erős ez a buta nigger törzsi gang mentalitás. 10 forintért képesek egymásnak menni, lelövik egymást mert valaki a lábukra lépett, vagy mert azt mondta valaki, hogy valaki pletykált róla. És ezt nem csak akkor mikor még csórók, mikor onnan jöttek két napja, hanem Pac 4 siker, arany és platina lemez után is képes megcsinálni (a többi is, csak ő a friss, a könyv vége).
Ez egy olyan dolog amit egyszerűen nem tudok bedolgozni, felfogni.

Mintha megrekedtek volna valahol az óvoda középső csoportjánál, csak mindezt az 1700-1800-as évek nyugati westernjeiben?!?!
A kontraszt, hogy mindeközben olyan szövegeik vannak politikáról, kapcsolatokról társadalomról ami ma is megállja a helyét amiket ma egyetemeken tanítanak, mint tényt, mint korhű szociológiai riportokat.

Ehhez egy adalék ami beugrott közben, hogy nem vagyok egyedül ezzel, hogy nem értem meg igazán, hogyan is működnek.
Ha elfogadom, hogy a gang életnek saját szabályai vannak amik fontosabbak minden másnál akkor G Malone pac must die száma nemhogy jó, de a kőkemény valóság. Mégis, mikor kijött, aztán a videó is, sőt a mai napig magyaráznia kell, hogy miért mondja, hogy pacnak meg kellett halnia!
A szám orlando jones szemszögéből meséli el mi történt, a sok lehetőség forgatókönyv szerint akár ő is megölhette packot, Malone őt fogadta el, arról írt számot. És olvasva a könyvet azt kell mondjam, hogy énkorábban is csíptem a számot, de most közel tökéletesnek találom ahogy leírja, hogy a köztük történteknek csak egy vége lehetett (illetve kettő, ha pac a gyorsabb és öli meg orlandot).

Szóval a könyv nagyon tetszett, egyedül a címével, illetve az alcímével nem voltam, vagyok kibékülve. Az "és a westcoast rap születése", illetve az eleje, hogy "original gangstas" és az egész egy nwa family tree-re fókuszáló dolog lett csupán az nekem ellentmondás.

Ice-T (tegyük félre, hogy nekem személyes kedvencem), a könyv is leírja, hogy a 6 n the mornin korábbi, mint az nwa mégis 2-3 oldalon szerepel a neve csak.
Bay area kb kimarad egészében. Too Short kap 1 mondatot, hogy már akkor kazikat árult, mikor dre első számait írta, de ennyi.
mc hammer aki a legtöbbet adta el valaha csak azé kap 1 sort, mert a death row-hoz szegődött egyszercsak.
coolio, akinek gangstas paradise-a akkor a himnusz mindenhol a világon, mint a fuck the police, ha nem nagyobb, ismertebb kapott egy sort, hogy wc melletti maad circle-ben kezdte és kész.

Szóval ha lemarad az alcím okés, de így sok volt a hiány nekem. A cím sokat vállalt egyszerűen.

jah, és még valami.
Így a könyvet olvasva esett le, értettem meg, hogy miért lehetett akkora szupersztár, megváltó, és fáklyavivő The Game 2000-es években. Kvalitásai alapján sosem gondoltam, hogy le kéne térdelni előtte, de így, hogy honnan jött, hogy mit "kellett" megjeleníteni így már értem, hogy miért imádja őt LA kábé day 1 óta.

koszi a hosszu irasert.
ezeket a muvesz es muveszetet meg konnyu szetvalasztani..nem ismerjuk oket..barmit is irnak rola.
de nekem pl ismerossel mar nehezebb utalok itt a magyar hip hop-ra.

amugy bizonyos mentalitasokat nem fogunk soha megerteni
imadom a sportot de egyszeruen a fanatikus szurkolast amikor egymast olik egy csapatnak a cimerert mar ertelmezhetetlen.es mennyi ilyen eset van.

ezeket a oneletrajzi konyveket azert csipem, mert bemutat egy korszakot.

2023.01.13. 23:15

Zoli, MP írta:
doggfather írta:
Ben Westhoff: Original Gangstas - Dr. Dre, Eazy E, Ice Cube, Tupac Shakur története és a West Coast Rap születése
.
Mintha a straight outta compton kibővített rendezői változatának lenne írott, és sűrűn lábjegyzetelt változata. Szóval akinek a film tetszett ez is fog. Kicsit tovább megy, nem az nwa vége, a death row eleje a könyv vége, hanem pac és biggie halála. Abban is követi, hogy yella és ren majdnem el van felejtve, ahogy a filmben is nagyon marginálisan szerepelnek. Ez yellánál még csak csak okés, ha tényleg egy technikai segítség volt főleg aki dre keze alá dolgozott, de ren?! ő írta a szövegek felét, majd kb az egészet miután cube lelépett. Tudjuk, hogy dre sose írt kb egy sort se, eazy nem tudott (ezt le is írják, el is mondják), vagyis ki maradt szöveget írni? Ő és d.o.c.. Na még róla is többet írnak, mint renről. Ez érdekes, de ez már a filmben is feltűnt, ott se tetszett, ott is írtam.

Nekem aki nagyon szereti a művészetet, de valahogy a művet mindig is elválasztotta a művésztől rengeteg új infó volt a könyvben. Csomó olyan magánéleti amire most csodálkoztam rá, eddig valahogy nem tudtam, vagy ha tudtam nem érdekelt, szóval mindenképpen érdemes elolvasni így 25+ év hiphop headként is.
3 dolog volt ami magasan kiverte a biztosítékot ami nagyon megérintett, elgondolkoztatott.

1. Az, hogy minden ma dollármilliomos előadó olyan csóró volt, hogy sokszor nem volt mit enni, nem volt hol aludni ez olyan szinten megdöbbentő, hogy jujj. Ahogy az is, hogy végső soron buta, tanulatlan az összes (kivéve Cube-ot, ő akkora kivétel, hogy ez a filmből, könyvből is lejött végig). Az első, sőt második, harmadik lemezekekért járó milliók után is képesek olyan csődközeliek lenni, hogy kvázi ingyen, 4-5000 dollárért közreműködtek, közreműködnek bárkivel.

2. Dre egy utalsó szar, embernek se nevezhető valami. Hogy megüt egy nőt az kb megbocsájthatatlan, de ő nem egyet, de minden nőjét, sokszor terhes, tőle terhes, nőjét is verte, sőt rendszeresen. A könyv közepén írják, hogy volt egy sötét időszaka, egy majd 10 éves ciklusa mikor ivott is rendesen, de nőverős részek előtte és utána is vannak ám. Ez akkora csalódás, hogy arra szavaim sincsenek.

3. Innen európa közepéről egy alsó középosztályból nemhogy 89-90-ben, de 2023-ban is érthetetlen ez a mindegyiknél ennyire erős ez a buta nigger törzsi gang mentalitás. 10 forintért képesek egymásnak menni, lelövik egymást mert valaki a lábukra lépett, vagy mert azt mondta valaki, hogy valaki pletykált róla. És ezt nem csak akkor mikor még csórók, mikor onnan jöttek két napja, hanem Pac 4 siker, arany és platina lemez után is képes megcsinálni (a többi is, csak ő a friss, a könyv vége).
Ez egy olyan dolog amit egyszerűen nem tudok bedolgozni, felfogni.

Mintha megrekedtek volna valahol az óvoda középső csoportjánál, csak mindezt az 1700-1800-as évek nyugati westernjeiben?!?!
A kontraszt, hogy mindeközben olyan szövegeik vannak politikáról, kapcsolatokról társadalomról ami ma is megállja a helyét amiket ma egyetemeken tanítanak, mint tényt, mint korhű szociológiai riportokat.

Ehhez egy adalék ami beugrott közben, hogy nem vagyok egyedül ezzel, hogy nem értem meg igazán, hogyan is működnek.
Ha elfogadom, hogy a gang életnek saját szabályai vannak amik fontosabbak minden másnál akkor G Malone pac must die száma nemhogy jó, de a kőkemény valóság. Mégis, mikor kijött, aztán a videó is, sőt a mai napig magyaráznia kell, hogy miért mondja, hogy pacnak meg kellett halnia!
A szám orlando jones szemszögéből meséli el mi történt, a sok lehetőség forgatókönyv szerint akár ő is megölhette packot, Malone őt fogadta el, arról írt számot. És olvasva a könyvet azt kell mondjam, hogy énkorábban is csíptem a számot, de most közel tökéletesnek találom ahogy leírja, hogy a köztük történteknek csak egy vége lehetett (illetve kettő, ha pac a gyorsabb és öli meg orlandot).

Szóval a könyv nagyon tetszett, egyedül a címével, illetve az alcímével nem voltam, vagyok kibékülve. Az "és a westcoast rap születése", illetve az eleje, hogy "original gangstas" és az egész egy nwa family tree-re fókuszáló dolog lett csupán az nekem ellentmondás.

Ice-T (tegyük félre, hogy nekem személyes kedvencem), a könyv is leírja, hogy a 6 n the mornin korábbi, mint az nwa mégis 2-3 oldalon szerepel a neve csak.
Bay area kb kimarad egészében. Too Short kap 1 mondatot, hogy már akkor kazikat árult, mikor dre első számait írta, de ennyi.
mc hammer aki a legtöbbet adta el valaha csak azé kap 1 sort, mert a death row-hoz szegődött egyszercsak.
coolio, akinek gangstas paradise-a akkor a himnusz mindenhol a világon, mint a fuck the police, ha nem nagyobb, ismertebb kapott egy sort, hogy wc melletti maad circle-ben kezdte és kész.

Szóval ha lemarad az alcím okés, de így sok volt a hiány nekem. A cím sokat vállalt egyszerűen.

jah, és még valami.
Így a könyvet olvasva esett le, értettem meg, hogy miért lehetett akkora szupersztár, megváltó, és fáklyavivő The Game 2000-es években. Kvalitásai alapján sosem gondoltam, hogy le kéne térdelni előtte, de így, hogy honnan jött, hogy mit "kellett" megjeleníteni így már értem, hogy miért imádja őt LA kábé day 1 óta.

koszi a hosszu irasert.
ezeket a muvesz es muveszetet meg konnyu szetvalasztani..nem ismerjuk oket..barmit is irnak rola.
de nekem pl ismerossel mar nehezebb utalok itt a magyar hip hop-ra.

amugy bizonyos mentalitasokat nem fogunk soha megerteni
imadom a sportot de egyszeruen a fanatikus szurkolast amikor egymast olik egy csapatnak a cimerert mar ertelmezhetetlen.es mennyi ilyen eset van.

ezeket a oneletrajzi konyveket azert csipem, mert bemutat egy korszakot.

amugy prodigy konyveben nekem is sok volt a megutom, ralovok, megdugom resz.
de ezt irtam is anno.

2023.01.14. 14:35

Shula: The Coach of the NFL's Greatest Generation by Mark Ribowsky

A nagyapja kivandorolt az usaba az 1900as evek elejen. es vmennyire meg is tartotta a mgyarsagat, szoval nem hallgatta el.a magyarok amugy is nagy hatassal voltak a korai nfl-re kvazi legendak voltak:george halas, joe namath, larry csonka , gogolak testverek....shula az nfl egyik legnagyobb edzoje,az egyetlen olyan aki veretlenul lett bajnok.

Mivel rengeteg evet toltott el az nfl-en belul circa 44 ev igy a konyv segitett nekem az idovonalra elhelyezni mindenkit akit anno megismertem mikor gyerek voltam a 90es evek elejen.
Mert a fejemben vhogy kulon korszak volt lombardi, joe namath, paul brown, J unitas stb..
Belepillanthatunk h az nfl jatekosok shula idejen csak a seasonben kaptak penzt training camp es az offseason alatt nuku penz.
Wfl, afl/nfl osszeolvadas, usfl, elnezett field goal es mennyi mas minden ami formalta a mai nfl-t.

Egy baj van a konyvvel de ez az en hibam.olyan szavak, kifejezesek, mondatszerkezetek vannak benne ami nekem neha sok volt. All time top5 olvashatosag szempontjabol.igy nehezebben, nem olyan lelekesen haladtan vele.

3 teny.
Megemlitik h honnan vandoroltak ki a rokonok de a google maps semmit nem ad ki pedig meg o is idejott a 70es evekben nyaralni.
Shula adasban le belicheat-tezte bill-t
Jimmy Johnson miatt ket legendat is kirugtak.tomot es

2023.03.03. 09:37

T. O. Teas: bécsi keringő
.
Nagyon más mint a szokásos karatés, nindzsás ponyvái. Már már majdnem igazi kaland regény, ráadásul történelmi, és hazai, már amennyiben a monarchia Bécse hazának számít. Meglepően jó, a fordulatok, a csavar a végén nem egyértelmű, nem szimpla vonal.

Kép

2023.03.04. 18:38

Dr Oláh József: 841 Rejtő Jenő (p.howard)-idézet
.
Nejemtől kaptam, és elsőre nem értettem mi is ez, hiszen ilyet bárki tud összerakni, random dobálni idézeteket?! Aztán olvasva már nagyon tetszett, egy nagyon szisztematikus, komoly szempontokból válogatott 200 oldalas könyvecske minimális magyarázattal, szerzői kommentel. Ha ebből picit több lett volna (nem igényli, Rejtő magában is megáll, idézetekből is akár), simán egy PhD dolgozat lehetne ennyi idézettel.
Mégis annak ajánlanám aki ismeri az írót, mert így egymás után a majdnem 900 idézet tömény. Ismeretlenül nem feltétlen szórakoztató, és nem lehet ebből megismerni, meg kedvelni Rejtőt.
Ha ismered akár csak felületesen is akkor viszont nagyon jó, mert bemutatja zseniálitását és munkásságának komplex nagyságát!

Kép

2023.03.05. 19:27

Christina Brown: jógabiblia
.
Részletes, sok képes, informatív, nem csak tornával foglalkozó könyv (az én példányom útikönyv is lehet a mérete alapján),de az alcíme alapján csalódás. Azt írja kezdőtől haladó szintig. Na ez nekem azt jelenti, hogy a benne lévő 170 pózt elölről kezdve szépen meg lehet tanulni, vagyis kvázi tankönyvet olvasok majd.
De nem. Inkább ismeretterjesztő, lexikon, ugyanis van beosztás benne (ülő, álló, fekvő, fordított pózok), de a beosztáson belül a különböző helyzetek random vannak bedobálva, sokszor a nehezebbek elől, és csak később a könnyebb.
Összességében ajánlani tudom annak akinek van már jógás előélete, de nulláról szerintem ez alapján nem lehet tanulni, haladni.

Kép

2023.03.11. 19:35

Orosz Gábor: Idegen méltóság
.
Preimplantációs genetikai diagnosztika és az emberi méltóság elve a teológia kontextusában így az alcím, és le is írja, hogy miről is szól, és a stílust is fémjelzi rendesen.
Ott tart ma az orvostudomány, hogy bizonyos genetikai betegségeket már embrió, illetve preembrió korban tudnak szűrni, azokat "gyógyítani". Ez, a tudomány ilyen sebes haladása rengeteg erkölcsi, etikai kérdést felvet amit tárgyalnia kell a bioetikának, orvosi etikának is, kell, hogy legyen válasza rá az egyházaknak is, keresztény, teológiai etikának is. A mű azért jött létre, hogy ez a gondolkodás, reakció ne az események után fusson, hanem egyszerre a fejlődéssel az etikai kérdésekkel is foglalkozzanak.
Életre méltó illetve életre nem méltó a végső kérdés amire le kell csupaszítani hiába tudomány, és orvosi kérdés ez, hiszen az emberi méltóság megjelenik(?) már a kutatásokban, a beültetéskor azoknál az ivarsejteknél is amik NEM kerülnek beültetésre.
A könyv nem könnyen olvasható. A témája, illetve a szerző stílusa ehhez a témához kapcsolódóan olyan, hogy a 150 oldalt egy hónapig emésztettem, közben más könyveket is elolvasva. Ciki vagy sem, de volt olyan bekezdés ami után le kellett tegyem, hogy na akkor most mit is írt a szerző? Nem, hogy mire gondolt, de a használt kifejezések, szavak is voltak, hogy ismeretlenek voltak.
(A mű egy doktori disszertáció, a szerzőt volt alkalmam megismerni, utána olvastam el, kíváncsiságból elsősorban)

Kép

2023.03.17. 12:02

Rejtő Jenő: egy bolond száz bajt csinál
.
Bolondos helyzetek, bolondos hagyományok, bolondos szereplők. Könnyű bonmot, hamar olvasható, ujjgyakorlat ami az angol téma miatt picit PG woodehouset juttathatja eszünkbe.

Kép

2023.03.19. 07:39

A kezdet kezdete- az önálló Budavári evangélikus gyülekezet létrejötte és Bauhofer György szolgálata
.
Korrajz, és lelkészi illetve magán naplók részletei, 1843-44-ből. Gyülekezettörténeti füzetek első darabja, aki szereti a történelmet, a naplókat annak tetszene ez is, mert érdekes, jó gyűjtés. A füzetet jóanyám találta Pesten kidobva, a többi része így nincs meg, de lehet utána fogok nézni, mert tetszett.

Kép

2023.03.23. 11:23

Rakim - Sweat the Technique: Revelations on Creativity from the Lyrical Genius

Egy trekket mindenki ismer tole.
A legnagyobb nevek emlitik a legjobbnak, peldakepnek: jay z, eminem stb...
Eddig ez a legjobb rap konyv amit olvastam es nem azert mert o az egyik kedvencem.
237 oldal csak.tomor, csak a lenyeg.a konyv tobb annal h csak az eletet meseli el(persze a fovonal ez de csak fontos esememyeket emel ki)
A konyv amitol tobb az a kovetkezo ket dolog:
-Egy-egy szovege minden chapter elejen amit vegul levezet h mit miert hogyan irt.
-Illetve a teljes mc/eletfilozofiajat megosztja velunk, kezdve attol h mit, miert, hogyan akart uzenetet atadni a hallgatoknak.elkepszto ahogy a papirt feloszotta es elkezdte kitolteni szavakkal.megjelolte hol kell lelegzetet venni stb ...
Az inspiraciorol ir, ihlettrol, rajongokhoz valo viszonyarol, hogy maradj hu magadhoz, a piramisokrol, aranymetszesrol, matematikarol, vallasrol, zenei mhz-rol stb..szoval van spiritualis oldala a konyvnek.
A konyv altal jobban megismertem ot es a baratok koztben tobb eroszak volt mint ebben a kiadvanyban.

Fun factek:
A 90es evek elejen mikor elindultak a rapfilmek hollywoodban sokszor felkertek h szerepeljen de mindig vmi gangstat akartak faragni belole o meg mondta no, o nem ezt kepviseli a zeneiben nem lene hiteles.

Drenek nem volt ra ideje..3 eve alatt vicc, de a legkomolyabb h dre arra akarta ravenni h legyen gangstasabb a szovege mert az a meno.rakim mondta h koszi nem.a kemia nem mukodott.
Amugy dre ezzel a hozzaallassal picit negativ lett szamomra.persze a rap biznisz de elkeserito h az eroszak zenekre vevok az emberek.a 80as vegen 90es evek elejen masrol szolt.
So

Amugy sok jo apro sztory van de hosszu lenne a hozzaszolas.

2023.03.23. 18:16

Zoli, MP írta:
Drenek nem volt ra ideje..3 eve alatt vicc, de a legkomolyabb h dre arra akarta ravenni h legyen gangstasabb a szovege mert az a meno.rakim mondta h koszi nem.a kemia nem mukodott.
Amugy dre ezzel a hozzaallassal picit negativ lett szamomra.persze a rap biznisz de elkeserito h az eroszak zenekre vevok az emberek.a 80as vegen 90es evek elejen masrol szolt.
So

Rakim abban az időszakban volt az Aftermath-nél, amikor 50 Cent berobbant, és ez nyilván elvitte Dre fókuszát. Ráadásul Eminem is pörgött még rendesen, őt is vinni kellett tovább.
Az persze nekem se szimpatikus Dre-től, hogy megpróbálta rávenni Rakimet, hogy más legyen, mint önmaga, viszont abban sajnos igaza volt, hogy abban az időben nem tudott volna akkora sikereket elérni egy önazonos Rakimmel, mint amekkorát ő elvár az előadóitól. Mást diktált a korszellem. The Game hozta a gangsta a stílust, őrá rá is ment, és be is jött.
Persze kérdés, hogy ha látszik, hogy egy előadó nem fogja tudni hozni az elvárt sikert önazonosan, akkor minek szerződteti le...? Ez a kérdés nagyon sok ex-Aftermath előadónál felmerül, és a válasz valószínűleg annyi, hogy Dre mindenkit leszerződtet, aki elkezdi kicsit mozgatni a fantáziáját, és úgy van vele, hogy utána meglátja, működik-e a kémia. Ha 10-ből 1-2 bejön neki, már elérte, amit akart. Szóval neki mindenképp jó ez így, más kérdés, hogy az érintett előadónak jó-e: nem sok olyat tudnék mondani, aki az Aftermath-től való távozás után is tudta hozni a nagy sikereket. Talán The Game, de azért ő se lett annyira már sikeres, mint az első lemezével. Illetve Busta Rhymes, de ő már az Aftermath előtt is nagy név volt.

És ha már itt tartunk: szerintem Rakim se hozta már a régi sikereket az Aftermath után. Ő nagyon el van tűnve az utóbbi években: ennek mi lehet az oka szerintetek? Elment a kedve, megunta, van már elég pénze, megkopott a tehetsége, vagy mi lehet? Az is lehet, hogy azon kevés megöregedett rapper közé tartozik, aki belátta, hogy nem lesz már olyan jó, mint fiatalon, ezért inkább nem reppel (legalábbis nyilvánosan)?
(A Grammy-n mondjuk fellépett idén, de régi számából reppelt részletet.)

A könyv biztos frankó lehet a leírásod alapján. :)

2023.03.23. 21:23

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

So

Rakim abban az időszakban volt az Aftermath-nél, amikor 50 Cent berobbant, és ez nyilván elvitte Dre fókuszát. Ráadásul Eminem is pörgött még rendesen, őt is vinni kellett tovább.
Az persze nekem se szimpatikus Dre-től, hogy megpróbálta rávenni Rakimet, hogy más legyen, mint önmaga, viszont abban sajnos igaza volt, hogy abban az időben nem tudott volna akkora sikereket elérni egy önazonos Rakimmel, mint amekkorát ő elvár az előadóitól. Mást diktált a korszellem. The Game hozta a gangsta a stílust, őrá rá is ment, és be is jött.
Persze kérdés, hogy ha látszik, hogy egy előadó nem fogja tudni hozni az elvárt sikert önazonosan, akkor minek szerződteti le...? Ez a kérdés nagyon sok ex-Aftermath előadónál felmerül, és a válasz valószínűleg annyi, hogy Dre mindenkit leszerződtet, aki elkezdi kicsit mozgatni a fantáziáját, és úgy van vele, hogy utána meglátja, működik-e a kémia. Ha 10-ből 1-2 bejön neki, már elérte, amit akart. Szóval neki mindenképp jó ez így, más kérdés, hogy az érintett előadónak jó-e: nem sok olyat tudnék mondani, aki az Aftermath-től való távozás után is tudta hozni a nagy sikereket. Talán The Game, de azért ő se lett annyira már sikeres, mint az első lemezével. Illetve Busta Rhymes, de ő már az Aftermath előtt is nagy név volt.

És ha már itt tartunk: szerintem Rakim se hozta már a régi sikereket az Aftermath után. Ő nagyon el van tűnve az utóbbi években: ennek mi lehet az oka szerintetek? Elment a kedve, megunta, van már elég pénze, megkopott a tehetsége, vagy mi lehet? Az is lehet, hogy azon kevés megöregedett rapper közé tartozik, aki belátta, hogy nem lesz már olyan jó, mint fiatalon, ezért inkább nem reppel (legalábbis nyilvánosan)?
(A Grammy-n mondjuk fellépett idén, de régi számából reppelt részletet.)

A könyv biztos frankó lehet a leírásod alapján. :)

Rosszul irtam.rakim abszolut nem top kedvenc nalam.
Dre mar reppuzletember es persze 10bol 1-2bejon mar rengeteg penzrol beszelunk.
Mint a sportban.vmi bejon vmi nem.de dre ki sem engedte oket h lemerje h mit hoznanak, o eldontotte es kesz.
Dre amugy odaadott mindent rakimnak amit addig egyutt csinaltak.es LAben berelt neki lakast
A konyv 19es.nem nagyon taglalja, de ahigy lejott felismerte eric b utan h rohadtul megvaltozott a repp a penz lett fontos meg a radii stb..es o soha nem irt crossovert se semmi hasonlot eric b vel milliis szerzodest kaptak o szolokent pedig joval alatta. eric b vel is kvazi o csinalt mindent zene, szoveg...
Szoval kisebb nev lett.neki kimaradt 3-4ev ilyeb-olyan okok miatt,ketszer is.eric b vel kb evenkent adtqk ki lemezt
Es penz is van.irta anno 7500dodot kaptak kb 3 szam eloadasert mikor meg albumuk sem volt es millios szerzodeseket kaptak kesobb.a konyv alapjan okos es atlat mindent.

Megosszam a konyvet?nagyon szep es egyszeru angollal van irva.

2023.03.23. 22:14

a 2001 után az aftermath baromira felhízott.
producere, mc-je volt több tucatnyi.

aztán ki nem adtak szinte semmit...

Kép

2023.03.24. 06:39
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 496 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 34  Következő