Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.27. 12:53

Hozzászólás a témához  [ 496 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 34  Következő
 Könyvek 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Könyvek
Hangoskönyv. Magyar Hang 5
.
Érdekes arspoéticákkal, kivonatos életrajzokkal, ismertetőkkel bevezetett cikkválogatás az elmúlt 5 évből. Nem az első számtól olvasom, de nem jöttem rá, hogy mikortól, és a végén lévő címlapgaléria se segített. Tuti, hogy a pandémai alatt már olvastam, szóval több, mint 3 éve veszem a lapot. Volt olyan cikk amire emlékeztem, de olyan is ami majdnem újnak hatott, pedig évszám alapján olvasnom kellett! Egyedül az volt furcsa, hogy a szerzők között Nagy Attila Tibor nem volt ott. Vajh miért?!

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2023.06.11. 21:39

Orosz Gábor Viktor (szerk.): Teológia és nyilvánosság
.
Tanulmánykötet, melyben teológiát oktató egyetemi tanárok járják körbe, lépik át a különböző nyilvánosságfogalmakat. Krisztus nyilvános megjelenései, vitái, Isten nyilvánossága, bujkálása, Luther és Kálvin asztali teológiája, az egyházi zene és a benne lévő lehetőségek, és még sok témában járták körbe a témát sokkal kevesebb aktuális, közéleti, politikai éllel, vonallal, mint szerintem lehetett volna.

Kép

2023.06.14. 11:42

Check the Technique: Liner Notes for Hip-Hop Junkies - Brian Coleman.
30 eloado/csapat es 1 lemezuk (altalaban az elso) trackenkenti atbeszelese.

A fejezetek az eloadok /csapattagok beszelgetesevel kezdodik , ami arrol szol h mikent jutottak el a kibeszelendo lemezig.hol nott fel hogy ismerkedett meg a hiphoppal stb...itt megszolalnak producerek,a&r-ok kiadok is neha.
Utana kovetkezik a kibeszelendo albumok trackenketi bontasa.
Itt megtudjuk mi miert es min keszult, vagy par hozzakalcsolodo tortenet.van amelyik hosszabb van amelyik rovidebb kibeszeles.

Nekem jo elmeny volt foleg a 80as evek vege 90es evek eleji albumokrol van szo, amiknek a hangzasa nekem meg nem nagyon jon be de igyis par albumot bepotoltam a konyv miatt is milyen jol tettrm. amugy van benne ujabb kiadvany is mint pl a fugees the score.ez a legfiatalabb album.
a legjobban a beastie boys es ice t resze tetszett, pedig oket nem is hallgatom. bisztit nem is fogok, de ice t-re raugrottam. hatalmas real a csavo es megis mennyire elfeledik...
Es akkor a tartalomjegyzek.csupa klasszikus.
2 Live Crew “As Nasty As They Wanna Be”
Beastie Boys”Check Your Head”
Big Daddy Kane “Long Live the Kane”
Biz Markie “Goin’ Off”
Black Moon “Enta Da Stage”
Boogie Down Productions “Criminal Minded”
Brand Nubian “One for All”
Common “Resurrection”
Cypress Hill “Cypress Hill”
Das Efx “Dead Serious”
De La Soul “3 Feet High And Rising”
Digable Planets “Reachin’ (A New Refutation of Time and Space)”
Digital Underground “Sex Packets”
EPMD “Strictly Business”
Eric B & Rakim “Paid In Full”
The Fugees “The Score”
Geto Boys “We Can’t Be Stopped”
Ice-T “Power”
Marley Marl “In Control Volume 1”
MC Lyte “Lyte As A Rock”
Mobb Deep “The Infamous”
M.O.P. “Firing Squad”
Onyx “Bacdafucup”
Pete Rock & CL Smooth “Mecca & The Soul Brother”
The Pharcyde “Bizarre Ride II The Pharcyde”
Poor Righteous Teachers “Holy Intellect”
Public Enemy “It Takes A Nation of Millions to Hold Us Back”
Redman “Whut? Thee Album”
The Roots “Do You Want More??!!??”
Run-DMC “Raising Hell”
Schoolly D “Saturday Night: The Album”
Slick Rick “The Great Adventures of Slick Rick”
Too $hort “Life Is… Too $hort”
A Tribe Called Quest “The Low End Theory”
Wu-Tang Clan “Enter the Wu-Tang: 36 Chambers”
X-Clan “To the East, Blackwards”

Jon a kedven tortenetem a minimaltol.
Csabi akart egy szolot ha magya lennek cimmel ( nem, nem hungarista nota)
Osszeraktam a vazlatot, rusi megdolgozta.csabi bolintott.felvette es mindenki boldog majd...
Honapokkal kesobb mp gyules.csabi mondja nem tetszik neki mar.kerdezzuk mi a baj.hat a dob meg...kerdezzuk akkor milyen legyen?konkret valasz nincs.nem tudja.erezni fogja...egy ido utan feladtuk.szunetet rendeltunk el.en a gepnel maradtam.osszeraktam egy dobot, cint, ala vmi morgas.rusinak megtetszett.odault.pakolt hozza dolgokaz.csabi bejon...mondja ez tetszik ez lesz az.szoval kb 10 perc alatt osszedobtuk az albumon hallhato verziot.az eredetit meg felraktuk "remixkent" ytubre

2023.06.23. 22:43

Ice t greatest hits the evidence bookletjében minden számról, albumról ír, hogy, mikor készült.

Kép

2023.06.24. 07:07

doggfather írta:
Ice t greatest hits the evidence bookletjében minden számról, albumról ír, hogy, mikor készült.

Ez jo.vannak ilyen albumok.
A beat generation cuccok is ilyenek: dilla, jazzy jeff, spinna... h kicsi irasok vannak mit miert hogyan.

a konyv is azzal kezdi h hiphopra nem jellemzo. ez a konyv tobb mint csak lajner noc.

Sok mindent megtudunk a csapatokrol.van ami csak vicces info h pl
Pl az onyx tagjai kozt fasza fodrasz volt az egyik es hosszu hajuk volt aztan vmi hulyeseg miatt lettek kopaszok es az elso lemezuk alatt fullba lsdztek es gombaztak

2023.06.24. 12:02

Sticky volt a fodrász.

Kép

2023.06.24. 12:17

Zoli, MP írta:
Osszeraktam a vazlatot, rusi megdolgozta.csabi bolintott.felvette es mindenki boldog majd...
Honapokkal kesobb mp gyules.csabi mondja nem tetszik neki mar.kerdezzuk mi a baj.hat a dob meg...kerdezzuk akkor milyen legyen?konkret valasz nincs.nem tudja.erezni fogja...egy ido utan feladtuk.szunetet rendeltunk el.en a gepnel maradtam.osszeraktam egy dobot, cint, ala vmi morgas.rusinak megtetszett.odault.pakolt hozza dolgokaz.csabi bejon...mondja ez tetszik ez lesz az.szoval kb 10 perc alatt osszedobtuk az albumon hallhato verziot.az eredetit meg felraktuk "remixkent" ytubre

Jó kis nóta volt a "Ha magyar lennék", még talán a Salátában hallottam először. Azóta már lehet, hogy hungarofóbnak értékelné, de amúgy ugyanannyira nem az, mint amennyire nem hungarista.

A könyv komoly munkának tűnik, érdekes lehet.

2023.06.24. 18:49

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Jó kis nóta volt a "Ha magyar lennék", még talán a Salátában hallottam először. Azóta már lehet, hogy hungarofóbnak értékelné, de amúgy ugyanannyira nem az, mint amennyire nem hungarista.

A könyv komoly munkának tűnik, érdekes lehet.

Massziv konyv, vmi 570 oldal.
Van 2.resze is.azt meg nem leltem sehol.

Igazabol a nota arrol szol hogy HA.sokszor mondjuk h ha sok idom lenne, ha sok penzem lenne....csa kicsit mashogy van csomagolva.

2023.06.24. 22:05

Zoli, MP írta:
Igazabol a nota arrol szol hogy HA.sokszor mondjuk h ha sok idom lenne, ha sok penzem lenne....csa kicsit mashogy van csomagolva.

Én úgy értelmeztem, hogy tipikus magyar személyiségjegyként azonosítjátok ezt a kifogáskeresést, de lehet, hogy nem volt ilyen nemzetpszichológiai szándék mögötte. :)

2023.06.25. 14:42

Stefano Bottoni: a hatalom megszállottja
.
Nagyon érdekes, izgalmas könyv lett, nem olvastam korábban a Viktorról szóló könyvet, de többen írták, hogy ez a legjobb. Eldönteni nem tudom így, de, hogy a legaktuálisabb az biztos. Konkrétan idén májusban, a kiadásának pillanatában zárta le a művet a szerző.
Két érdekesség benne számomra.
1. Reichert János (és más Magyar Hang szerzők is), szokták mentegetni, hogy 2010-2013 között még volt esély, még nem volt ilyen romlott, mint később. Hát ez önfelmentés. Tisztán kiolvasható, hogy 2010-ben a rendszer, mikor starthoz állt már rohatt volt.
2. Igen, a kötet Orbánról szól. A magyar történet rajta keresztül. Mégis meglepő, hogy az LMP egy sort se kapott az egész könyvben! Nem csináltak Schiffer alatt se, utána se semmit ami lett volna olyan fontos, hogy elérje Orbán ingerküszöbét! Egyszer olvastam a könyvben egy x párttag, szociológus kapcsán, hogy LMP. Egyébként meg se említik.
Jó a többi pártot se állandóan, sűrűn, de őket egyáltalán nem.

Ez azért durva!

Na jó, egy harmadik.

Szerintem sokkal fontosabb, durvább a 3 éve rendeleti kormányzás annál, hogy 1-2 fejezet, oldalban elintézi a szerző.
Ha szabad, lehet hibát felróni ezt jegyezném meg a könyvvel kapcsolatban.

Kép

2023.06.29. 18:24

picit besokaltam az elmult 1.5 konyveitol, elkezdtem 2 masik "fiction" konyvet, de...vegulis maradtam

KG: A to Z: An Uncensored Encyclopedia of Life, Basketball, and Everything in Between

tomoren igazi amerikai film is lehetne belole mert
fekete srac, egyeduli anyuka, rasszizmus, felfugesztett borton, rap, anya elkuldi a fiat, jofej tanarok, underground kosar bajnoksagok, egyetemre nem vesznek fel, de gimiskent draftolnak, igaz barat elvesztese a szulinapodon, bajnoki cim stb...
de szerencsere ennel sokkal tobb a konyv.
nem linerais hanem enciklopediaszeruen a b c sorrendben rendezve a gondoltai, kobe-rol, serulesekrol, zenerol, az n betus szorol, cipokrol, eletrol, szinte mindenrol.

aki nem kedvelte KG-t eme konyv utan meg fogja az tutti.

2023.07.29. 14:24

Zoli, MP írta:

Én kedveltem mindig is: talán azóta se láttam ekkora kaliberű sztárjátékost, aki ilyen energiával és lelkesedéssel lépett a pályára minden meccsén.

2023.07.30. 12:01

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Én kedveltem mindig is: talán azóta se láttam ekkora kaliberű sztárjátékost, aki ilyen energiával és lelkesedéssel lépett a pályára minden meccsén.

en is csiptem ot,
van egy fekete reebok t-wolves mezem kg21 persze. varrott, nyaron ebben feszitek :lol:
amugy igazi street arc meg repp is. Az elso generacios rap hopersnek tartja magat.
nasnak, kanyenek, dmx, wu, biggi , jayz oket is megemlitette vagy irt egy fejezetet.
eminemre is mondta hogy o egy good nigga :)

amugy igazi street es real arc.
irt az utcai bajnoksagokrol ahol pisztolyt tolnak az arcodba ha ugy erzik tul messzire mentel a jatekban stb.. midnight league stb..
a 2. nik cipojenel nem vettek bele a tervezesbe, nem tetszett neki. mondtak az ugynokenek hogy akkor gyozze meg, penzert mondja azt hogy jo, kb azt uzente h fuck you :D

https://www.youtube.com/watch?v=adZ2IPdgL6c
Styles P AND 1 Kevin Garnett Commercial

2023.08.01. 20:43

Zoli, MP írta:

Ebben a reklámban Styles P a a rap őskorszakát idézi, amikor annyi volt az MC dolga, hogy hype-olja a DJ-t: csak itt ő nem a DJ-t hype-olja, hanem a KG-t. :)

Igen, azt vágtam, hogy Garnett kemény körülmények közül érkezik, ezért is becsülöm, hogy 1. maga mögött hagyta azt a világot, 2. a pályán mégis meg tudta belőle tartani azt a keménységet, amivel jobbá tudta tenni a játékát.

2023.08.02. 14:44

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Ebben a reklámban Styles P a a rap őskorszakát idézi, amikor annyi volt az MC dolga, hogy hype-olja a DJ-t: csak itt ő nem a DJ-t hype-olja, hanem a KG-t. :)

Igen, azt vágtam, hogy Garnett kemény körülmények közül érkezik, ezért is becsülöm, hogy 1. maga mögött hagyta azt a világot, 2. a pályán mégis meg tudta belőle tartani azt a keménységet, amivel jobbá tudta tenni a játékát.

Styles P – KG21: The Commercial (Promo CDS) (2002
And1 promo CD starring Kevin Garnett.

Contains booklet HQ scans.
https://wayshare.cc/w4gkt46f91ie

Tracklist:

01. KG21 (Instrumental)
02. KG21
03. A Gangster And A Gentlemen
04. I’m A Ruff Ryder (feat. Jadakiss)

Kép

2023.08.03. 20:52
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 496 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 34  Következő