Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: 2025.07.26. 03:16

Hozzászólás a témához  [ 88 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
 Egészség és életmód 
Szerző Üzenet

Hozzászólás Re: Egészség és életmód
Nem szoktam facebookolni, de most írtam.
Ehun e olvasható, ha gondoljátok:

nem vagyunk egyedül a "címe". https://facebook.com/pg/KaldyZoltanEvan ... e_internal

http://dogg-n-roll.blog.hu/

Kép

2020.12.28. 11:48

doggfather írta:
Nem szoktam facebookolni, de most írtam.
Ehun e olvasható, ha gondoljátok:

nem vagyunk egyedül a "címe". https://facebook.com/pg/KaldyZoltanEvan ... e_internal

Szépet írtál. :) El tudom képzelni, hogy ebben az ünnepi időszakban kiszakadt az egész éves feszültség... Kitartás, most már látszik a vége! :) Az idősotthonok biztos az elsők között fogják megkapni az oltást.

2020.12.28. 12:41

köszi!.

meglátjuk, hogy ki kap és mikor és mit.
jah, és mit kér ugye...

Kép

2020.12.28. 12:42

doggfather írta:
köszi!.

meglátjuk, hogy ki kap és mikor és mit.
jah, és mit kér ugye...

Ja igen, most ugye az orvosokat már elkezdték oltani, és apám révén hallom, hogy vannak olyan orvosok, akik nem kérik... Nem ez a tipikus, de vannak ilyenek. Pedig nem a kínait vagy az oroszt kapják (azokat én se kérném), hanem a Pfizert, ami aztán tényleg teljesen megbízható, maximálisan dokumentált és jóváhagyott minden kísérlet és teszt, amit végeztek. És ha valaki megérti ezeket, azok pont az orvosok. De ezek szerint még közülük is van, aki azt mondja, hogy nem.
Persze a szokásos szervezetlenséghez hozzátartozik, hogy a kórházi orvosokat ugyan oltják szervezett módon, de arról senki sem tud semmit, hogy mi lesz azokkal az orvosokkal, akik csak magánúton dolgoznak. Apukám pl. ilyen, és semmivel sem végez veszélytelenebb munkát, mint a kórházi orvosok.

2020.12.28. 13:35

Ha mar eletmod.aki teheti menjen a szomszedba vasarolni...nalunk mar ez alap.felhaborito.minden politikat mellozve:

Szoval ha mar nyugaton jartam gondoltam vasarolok megint a szomszedban.
Banan 90cent, gorogdinnye 64cent, teszta 99cent, 0.5kg turo 1 eur, halpastetom 2eur ami itthon 1700.
Nem hiszem h a 2x 3x arak megoldodnak hip-hop.
Es az h olcsobb egy dolog.de a minosege is jobb,itthon neha a zoldsegeket meg a disznoknak sem adnam oda.

Pro tip aki kuponokra vadaszik
Lidl plus alkalmazas.nyelv/orszag atallitasa ha mondjuk nem MOn akarsz vasarolni.pl ausztria akkor atvaltasz az osztrakra majd itthon vissza a magyarra.

2023.07.06. 22:14

A lidli tippet köszi!
Én pár hónapja nem estem hanyatt úgy Szlovitól (kaufland), hogy megérje a benzinnel együtt, de lehet neten szét kellett volna nézni előtte az árak felől...

2023.07.07. 05:16

[n/a]k!ngp1n írta:
A lidli tippet köszi!
Én pár hónapja nem estem hanyatt úgy Szlovitól (kaufland), hogy megérje a benzinnel együtt, de lehet neten szét kellett volna nézni előtte az árak felől...

Persze ez fugg a vasarlasi szokasoktol es a tavolsagtol is.vannak olyanok akik pl par krumplit vesznek csak mi meg szeretjuk a nagyobb kiszerelest. Most pl emelkedett az eur huf arfolyam de egy fel tankbol meg szokott lenni az utikoltseg fele es akkor a termekekrol ne is beszeljunk.mert sok termek ugye elall sokaig.
Annyi h az utazas ido de kirandulasnak nem rossz.nem naponta megyunk.

Ahova mi jarunk ott van 5 multi elelmiszer egy helyen. Szoval jobban szet is tudunk nezni bar leginkabb csak kettobe megyunk be.

De pl gyerekpelda: kik, tudom nem elitmarka de gyereknek 50cent volt olyan felso ami nem munyagbol keszult es pl jatszani tokeletes es akinek van gyerek az tudja h mivel jar a jatek.50cent mit kap itthon pl?
De pl volt 5 autobol allo szett 10eur/db leertekelve 1eur/dbra.

A leertekelesek is masok,
Elnezest h igy belementem ebbe, de bakker mindenki penzbol el.

Volt szerencsem meg latni 2 masik orszag arait is es ott is kb ez volt a helyzet.

2023.07.07. 08:35

Innen is látszik Hogy a forint mennyire erős... Sokkal drágább termékeket is meg tudjuk venni... És még csak nem is haborgunk miatta... Mondjuk minek is..

2023.07.07. 11:52

Zoli, MP írta:
Ha mar eletmod.aki teheti menjen a szomszedba vasarolni...nalunk mar ez alap.felhaborito.minden politikat mellozve:

Banan 90cent, gorogdinnye 64cent, teszta 99cent, 0.5kg turo 1 eur, halpastetom 2eur ami itthon 1700.
Es az h olcsobb egy dolog.de a minosege is jobb,itthon neha a zoldsegeket meg a disznoknak sem adnam oda.

Lidl plus alkalmazas.nyelv/orszag atallitasa ha mondjuk nem MOn akarsz vasarolni.pl ausztria akkor atvaltasz az osztrakra majd itthon vissza a magyarra.

Durva...

Ugye két tényezőtől szenvedünk: nyugaton 10% körül tetőzött az inflációs ráta, nálunk 25% körül. Ez még rögzített HUF/EUR árfolyam mellett is felzárkóztatja a hazai árakat a nyugati szintre elég rendesen. + ehhez jön még hozzá a gyenge forint, ami most pont relatíve erősebb ahhoz képest, hogy 420 környékén is járt már az árfolyam, de azért így se mondható erősnek.

Divatos kifejezés lett mostanában nálunk, közgazdász körökben a "greedflation", ami azt takarja, hogy a magas inflációs környezetet kihasználva számos cég pusztán kapzsiságból emel árat. Nyilván az energia- és élelmiszerárak emelkedése költségoldalról is indokolja sok vállalatnál a gyorsabb ütemű áremeléseket, de vannak olyan cégek is, amik nem szembesülnek (akkora) költségoldali nyomással, mégis gyorsabb ütemben emelik az áraikat - pusztán azért, mert ha mindenki árat emel, akkor könnyebben benyelnek a fogyasztók minden áremelést, és ha úgy adod drágábban a termékedet, hogy közben nem buksz vevőket (és még az egységköltséged sem emelkedett annyira, mint a terméked ára), az tiszta profit.
Az MNB-nek kijött nemrég egy elemzése, amely szerint Európán belül Magyarországon a legerősebb ez a greedflation jelenség, és többek között ezért ilyen magas az inflációs rátánk európai összehasonlításban. Hozzáteszem, nem olvastam a részleteket, nem tudom, hogy lehet ezt mérni, illetve azért is óvatosnak kell lenni, mert lehet, hogy csak a saját inflációs célkövetési politikájának a sikertelenségét próbálja mentegetni vele az MNB. De a hétköznapi tapasztalataink alapján még akár igazuk is lehet. (Ezzel együtt én inkább a gyenge forint számlájára írnám, hogy miért haladja meg az inflációs rátánk az európai átlagot.)

Kicsit előhozta belőlem a makroközgazdászt Zoli problémafelvetése. :)

2023.07.07. 15:33

Yodaragorn írta:
Zoli, MP írta:

Durva...

Ugye két tényezőtől szenvedünk: nyugaton 10% körül tetőzött az inflációs ráta, nálunk 25% körül. Ez még rögzített HUF/EUR árfolyam mellett is felzárkóztatja a hazai árakat a nyugati szintre elég rendesen. + ehhez jön még hozzá a gyenge forint, ami most pont relatíve erősebb ahhoz képest, hogy 420 környékén is járt már az árfolyam, de azért így se mondható erősnek.

Divatos kifejezés lett mostanában nálunk, közgazdász körökben a "greedflation", ami azt takarja, hogy a magas inflációs környezetet kihasználva számos cég pusztán kapzsiságból emel árat. Nyilván az energia- és élelmiszerárak emelkedése költségoldalról is indokolja sok vállalatnál a gyorsabb ütemű áremeléseket, de vannak olyan cégek is, amik nem szembesülnek (akkora) költségoldali nyomással, mégis gyorsabb ütemben emelik az áraikat - pusztán azért, mert ha mindenki árat emel, akkor könnyebben benyelnek a fogyasztók minden áremelést, és ha úgy adod drágábban a termékedet, hogy közben nem buksz vevőket (és még az egységköltséged sem emelkedett annyira, mint a terméked ára), az tiszta profit.
Az MNB-nek kijött nemrég egy elemzése, amely szerint Európán belül Magyarországon a legerősebb ez a greedflation jelenség, és többek között ezért ilyen magas az inflációs rátánk európai összehasonlításban. Hozzáteszem, nem olvastam a részleteket, nem tudom, hogy lehet ezt mérni, illetve azért is óvatosnak kell lenni, mert lehet, hogy csak a saját inflációs célkövetési politikájának a sikertelenségét próbálja mentegetni vele az MNB. De a hétköznapi tapasztalataink alapján még akár igazuk is lehet. (Ezzel együtt én inkább a gyenge forint számlájára írnám, hogy miért haladja meg az inflációs rátánk az európai átlagot.)

Kicsit előhozta belőlem a makroközgazdászt Zoli problémafelvetése. :)

koszi a kifejtest

2023.07.08. 16:17
Adminisztrátor

Ez az infláció szükségmegoldás a üresen kongó kasszára. Ezek eltapsoltak mindent, kamu gazdasági adatokra hivatkozva az EU pénzből működött MO. Amikor elzárták a csapokat (merthogy, miért ne zárták volna el), kellett bevételforrás = ÁFA. A gondosan felépített lakástámogatási maszlag, ami egyszerű matekkal is több pénzt rakott vissza a kedves vezetőnek, mint amennyi kiment. Szóval kezdődött az építőanyaggal, majd jött az élelmiszer, utána az energia. Ha 10x annyi az ár, annak 10x annyi az áfája. Építőanyagnál még beérték 2-3x-os árral, élelmiszer már durvább volt, az energia meg még durvább. Lehet itt brüsszelezni meg háborúsinflációzni, az a színjáték része. Ki kell valakinek fizetni a költségvetés hiányzó tételeit. Azok vagyunk mi. Az áfa erre tökéletes, az az egyetlen adófajta, amit mindenki befizet.
Az 50 évre titkosított gazdasági szerződések tartalma lehet a legijesztőbb, hogy ezek mit áldoztak be, hogy be ne bukjanak.
Na mindegy, ez már tényleg politika...
A témaindításra reagálva: tényleg az a legszomorúbb, hogy a magyar háztartásoknak nem jut minőségi élelmiszer, úgy hogy nem annyira régen az "Európa éléskamrája" mesét hittük el.
Akinek lehetősége van rá az termeljen!

2023.07.08. 17:31

dub7 írta:
Ez az infláció szükségmegoldás a üresen kongó kasszára. Ezek eltapsoltak mindent, kamu gazdasági adatokra hivatkozva az EU pénzből működött MO. Amikor elzárták a csapokat (merthogy, miért ne zárták volna el), kellett bevételforrás = ÁFA. A gondosan felépített lakástámogatási maszlag, ami egyszerű matekkal is több pénzt rakott vissza a kedves vezetőnek, mint amennyi kiment. Szóval kezdődött az építőanyaggal, majd jött az élelmiszer, utána az energia. Ha 10x annyi az ár, annak 10x annyi az áfája. Építőanyagnál még beérték 2-3x-os árral, élelmiszer már durvább volt, az energia meg még durvább. Lehet itt brüsszelezni meg háborúsinflációzni, az a színjáték része. Ki kell valakinek fizetni a költségvetés hiányzó tételeit. Azok vagyunk mi. Az áfa erre tökéletes, az az egyetlen adófajta, amit mindenki befizet.
Az 50 évre titkosított gazdasági szerződések tartalma lehet a legijesztőbb, hogy ezek mit áldoztak be, hogy be ne bukjanak.
A témaindításra reagálva: tényleg az a legszomorúbb, hogy a magyar háztartásoknak nem jut minőségi élelmiszer, úgy hogy nem annyira régen az "Európa éléskamrája" mesét hittük el.

Egyrészt egyetértek: a költségvetésnek általában tényleg jó az infláció a magasabb ÁFA-bevételek miatt, valószínűleg ezért nem is iparkodott annyira a kormány az infláció letörésében, mint tehette volna. Másrészt most már azért szarban is vannak az infláció miatt pl. az inflációkövető prémium állampapírok kibocsátása által, ami nekünk jó, a költségvetésnek viszont automatikusan emeli a kamatkiadásait, ahogy nő az inflációs ráta. Plusz, ahogy erodálódik a jövedelmünk vásárlóereje, előbb-utóbb recesszióba kell csúsznia a gazdaságnak (ami tulajdonképpen meg is történt, az utóbbi 1-2 negyedévben már alig volt gazdasági növekedés), márpedig ha csökkennek a reáljövedelmek, csökken a jövedelemadó alapja is, vagyis a növekvő ÁFA-bevételek mellett lesz egy negatív hatás is a költségvetés bevételi oldalán.
Ehhez jönnek még hozzá olyan "apróságok", mint az MNB történelmi nagyságú, 400 milliárdos vesztesége, ami szintén az infláció és a válaszul végrehajtott kamatemelések következménye, és ez már van akkora tétel, hogy a finanszírozását még a központi költségvetés is megérezze.

Összefoglalva: igen, rövid távon szerintem is megpróbálta a kormány kihasználni az inflációt az ÁFA-bevételek növelésére + egyébként az államadósság reálértékének csökkentésére is, de ez egy olyan fagyi, ami több másik csatornán keresztül is vissza tud nyalni, és szerintem most már az államháztartás helyzete miatt is szabadulna a kormány az inflációtól. Nem véletlenül vetettek ki szochot minden befektetésre az állampapírok kivételével: nagyon kell a költségvetésnek, hogy alacsonyabb kamat mellett lehessen finanszírozni a hiányt. Illetve a családtámogatási rendszer megnyirbálása is azt mutatja, hogy gáz van a költségvetéssel ebben a magas inflációs környezetben is.

2023.07.09. 14:43

dub7 írta:

nem hiaba sok nyugati orszagban csokkentettek vagy eltoroltek az alap cuccokra az afa-t ami amugy sem magas.

ez a termelj magadnak jo, de nincs eleg hely nekunk.
mi ugy vagyunk, hogy aki nem termel a kertben annak minek kert?latva ezt a sok terko sehol egy fu, nagyon szomoru.
elottunk lakok azt mondta, hogy itt volt egy cseresznyefa, de kivagtak mert sok termett es nem tudtak vele mit kezdeni..bazzzz helyette ultettek diszfat :lol:

2023.07.09. 19:09

vitaindito:
tegnap eletmodi a tv2 csatornan.
ahol arra biztatnak h rendeljunk hazhoz etelt mert a gyereknek is valtozatos lesz a kaja.
majd mutatnak egy csaladot.anyuka felmelegiti a dobozos kajat.apuka es a gyerekek el kezdik enni es kiszalad apa szajabol:ez olyan mintha anya fozte volna
anya meg boldogna) mondja h milyen jo h nem kell fozni igy tobb ido marad a csaladra.

igazi edukacio.szegeny.

bevallom inkabb fozunk otthon mett
tudom h mibol van,meg van mosva, toredek arbol tobbet eszunk.igaz ido megcsinalno de lehet egymasnak seviteni

2024.08.19. 07:49

nem tudok vitába szállni veled.

sztem is jobb az otthoni.

Kép

2024.08.19. 20:38
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 88 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő