Szerző |
Üzenet |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15397 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
 Re: Könyvek
régi út?
|
2024.11.19. 09:13 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15397 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Jenny Berthelius: a félelem útvesztője . Nem nesboval kezdődik a skandináv krimi... Ez a könyv egyszerre szikár, minimalista és sodró lendületű, de részletes krimi nem is egy, de majdnem hármas gyilkosságról! Jó, csak ajánlani tudom!
|
2024.11.22. 18:54 |
|
 |
doggfather
|
Collin Wilcox: az újságíró halála . Igazi nyolcvanas évekbeli szögegyenes krimi, ahol a rendőr a saját felettese ellen is dolgozik, aki megtalál minden bizonyítékot, iszik, szekszista. Amiért szerettük, vagy azt hittük szeretjük. Könnyed olvasmány, hétvégére tökéletes.
|
2024.12.01. 21:19 |
|
 |
doggfather
|
Nagy Gyula: Az egyház mai tanítása - evangélikus dogmatika I. . Ez az első kötet is nagyon olvasmányos stílusban, kellő alapossággal megy neki a témának, bár kicsit szárazabb, ugye az elméleti alapozást is el kell, hogy végezze. A fogalmak tisztázása után Istenről, a világról és az emberről ír összefoglalóan, de evangélikus szemmel elsősorban. doggfather írta: Nagy Gyula: Az egyház mai tanítása - evangélikus dogmatika II/1. . A második kötet első kötete, sajnos folytatása nem készült. Ebben az író a legnagyobb alapossággal a a bűnnel foglalkozik, annak eredetével, és következményeivel. A Biblia az alap, majd ókori, középkori teológusok, Luther és tőle/utána elsősorban evangélikus gondolkodók gondolatai különböző témákban kerülnek tárgyalás alá, bemutatásra. Az Ökumené jegyében van benne, de csak minimálisan katolikus, református vonal is.
|
2025.01.02. 08:37 |
|
 |
doggfather
|
Wolfgang Huber: Dietrich Bonhoeffer - a szabadság felé vezető úton . A mártír teológus életét érdekes szemszögből, írásain, és azon keresztül teológiájának alakulásán keresztül, bemutató, összefoglaló mű. Olvasni, és érteni hitének alakulását ahogy öregszik, ahogy egyre tapasztaltabb úgy lesz egyre mélyebb és felnőttebb a hite is, és a teológiai látása is. A szerző nem ül föl egy olcsó siker nyergébe és sem a merénylet, sem a börtönre nem futtatja ki, nem oda helyezi a csúcsát a műnek, hanem azok is szerves részét képezik a fejlődésének egy-egy lépcsők csupán.
|
2025.01.23. 16:14 |
|
 |
Zoli, MP
|
Parcells: A Football Life Paperback – by Bill Parcells (Author), Nunyo Demasio (Author)
Nagyon sokaig olvastam ezt, vhogy nem volt hangulatom az olvasashoz, meg nehezen olvashato is volt a nyelvezete miatt, de mikor visszajott a kedvem rendes utemben halatdtam es a vegen neztem meg h majd 530 oldal
Parcells legendas edzo legendas eredmenyekkel illetve olyan nevek kerultek ki alola, mint bill belichek, sean payton Kb a patriots felemelkedese neki is koszonheto, de az h tobb csapatat sb-ig, vagy sb cimig vagy playoffig vezette szinte egyedulallo.foleg a szarbol varat tipikus esete.
neha tul reszletes a konyv, pl mikor belepett a dolphins oltozobe egy alkalommal DMX szolt
nehez ember, talan ezert is volt siekres. egyik percben visszavonul a masikba ujra edzoskodni akar. szepen vegigvisz az nfl nehany korszakan , mint pl a drog elleni harc amit o kezdett el.
ket dolgot emelnek ki:
draftolta a lions de kapott edzoi megkeresest is. a dead lineok a valaszra nem egyeztek.felmerte a tudasat es azt monda, hogy az nflben jatekoskent nem nagyon emelkedne ki, igy ott hagyta a campet
vegre mikor nfl allast kapott kb 2 honap utan visszamondta, mert a felesegenek elege volt a kb evenkenti koltozesbol es mondta h megerti rendben. na innen indult.
|
2025.01.23. 22:40 |
|
 |
doggfather
|
Richard Friedenthal: Luther élete és kora . Egy újságíró megírta a reformátor életet. Jó terjengős és csapongó a stílusa,és hosszabb távon élvezhetetlen. Egyébként a könyv nem lenne rossz,érdekes,hogy a szerző mennyire lenézi a középkort és az egyházat, a pápát magát. Luthert csak azért tartja valamivel többre, mert tű volt az egyház körme alatt. Egyedül a Luther házasságáról írt rész ami élvezhető, azon látni, olvasni hogy újságíró és nem történész írta, de egyrészt az rövid másrészt azzal kezdi, hogy nem akar pletykálni. Pedig az áll jól neki. A 630 oldal majd két hónapig tartott, közben kiolvastam egy másikat. Régen szenvedtem könyvvel ennyit.
plot twist magamnak: nem szabad egyszerre két életrajzot olvasni, egyikkel se haladok rendesen.
|
2025.01.24. 21:27 |
|
 |
doggfather
|
Elmore Leonard: Raylan a törvény embere . Lehet angolul zseniális, de így fordítva ez egy halvány justified epizód, fél évad maximum (benne is volt a sorozatban a történet) Arra jó volt, hogy kiderüljön mennyit hozzá tettek a szériában a szereplők. Se raylan, se boyd zsenije nem jön át itt.
|
2025.02.02. 21:19 |
|
 |
doggfather
|
Adam Lebor: nyolcadik kerület . Alternatív Magyarországon játszódó krimi amiben csak annyit változtattak, hogy azért mindenki felismerhető legyen. Olyan, mint Frei könyvei igazából. Egynek elmegy, de a sorozatot amit ebből írtak kihagyom.
|
2025.02.13. 09:01 |
|
 |
Zoli, MP
|
The Price of Time by Tim Tigner
Az elso konyv amit tole olvastam kiszamithato volt, izgalom mentes.
Itt jo volt az alaptortenet. bejott egy titokzatos szal is es a vegeig meg le is kotott., de a "megfejtes" nem gyere be, sztem szkippelem a tobbi konyvet.
|
2025.03.04. 00:35 |
|
 |
doggfather
|
Teológia és Tanulás-A változás lehetősége . Az Evangélikus Hittudományi Egyetem oktatóinak és doktoranduszainak tanulmánykötete az alcím szerint és pontosan ez is. 7 nagyobb témába szedve majd 30 tanulmány változatos témákban és stílusban tálalva. Volt köztük nem egy ami elgondolkodtatott. A kedvenc gondolatom a tudomány "szcientizálódása" miszerint a kutatók publikálási nyomása létrehoz egy csomó tanulmányt ami se a szerző, se a tudomány javát nem szolgálja. Az olvasókat csak azért nem említ, mert úgy gondolja szerző, hogy jó részüknek olvasója sincs a ma megjelenő sok sok publikációnak. (van benne egy furcsa irónia, hogy ez a kötet vajh ilyen e és mennyiben?)
|
2025.03.04. 12:48 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8689 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: A kedvenc gondolatom a tudomány "szcientizálódása" miszerint a kutatók publikálási nyomása létrehoz egy csomó tanulmányt ami se a szerző, se a tudomány javát nem szolgálja. Az olvasókat csak azért nem említ, mert úgy gondolja szerző, hogy jó részüknek olvasója sincs a ma megjelenő sok sok publikációnak.
Én, mint aki ebben élek mindennap, kevésbé kedvelem ezt a gondolatot... 
|
2025.03.04. 22:21 |
|
 |
doggfather
|
sajnálom. nem tapasztalsz ilyet sose?!
|
2025.03.04. 22:37 |
|
 |
Yodaragorn
Csatlakozott: 2012.08.23. 13:19 Hozzászólások: 8689 Tartózkodási hely: Baja / Budapest
|
doggfather írta: sajnálom. nem tapasztalsz ilyet sose?! Dehogynem! Pont erre céloztam, hogy túl gyakran tapasztalom, ezért nem kedvelem a gondolatot... Rengeteg tanulmány születik, aminek semmi érdemi hozzáadott értéke nincs, és nem is olvassa el soha senki, de a szerzők fel tudják mutatni, hogy publikáltak egyet, ezzel kipipálják a munkahelyük elvárásait. Persze az ilyen tanulmányok nem a legjobb folyóiratokban jelennek meg, de valahol azért meg tudnak jelenni. Kevésbé drasztikus formában a saját munkámat is befolyásolja ez a "publish or perish" jelenség. Én szeretném azt hinni, hogy a saját tanulmányaimnak van értéke, és erre is törekszem. Én nem szar lapokban publikálok. Ugyanakkor az én munkahelyi teljesítményértékelésem és az előléptetési lehetőségeim szempontjából is az az ideális, ha évente legalább egyet tudok publikálni. Ez viszont arra ösztönöz, hogy ne vágjak bele bátran olyan projektekbe, aminek az eredményeit egy nemzetközi szinten is csúcskategóriás folyóiratban lehetne publikálni. Egy ilyen kutatást ugyanis évekig tart végigvinni, és ha végig is viszi az ember, akkor is nagy a kockázat, hogy nem fogadják el a nemzetközi topfolyóiratok, azok ugyanis nagyon szigorúan szűrnek. Mit csinálok ezért? Próbálok olyan folyóiratokat megcélozni, amik még elég jók, de azért a nemzetközi topszínvonalhoz képest egy kicsit lejjebb vannak. Ezekbe nagyobb esély van bekerülni akár viszonylag rövidebb idő (értsd: 1-2 év  ) alatt létrehozható kutatási eredményekkel is. Pedig ha nem kéne tekintettel lennem ezekre a teljesítményelvárásokra, bátrabban belevágnék több csúcskategóriásnak szánt projektbe is, és ki tudja? Még lehet, hogy sikerülne is publikálnom. Csak túl nagy a kockázata, hogy nem, ezért a saját karrierem biztonsága érdekében kénytelen vagyok kicsit lejjebb adni.
|
2025.03.05. 22:45 |
|
 |
doggfather
|
John Lá Carré: kettős szerepben . Rendkívül okosan megírt, alaposan kikutatott, lebilincselő történetű kém/titkos ügynök regény izraeli palesztin háborúk korából. Alapból nagyon jó, Carré mindig jó, de így olvasva miközben a faudát nézem esténként még erősebb volt.
|
2025.03.24. 21:30 |
|
 |
|