Szerző |
Üzenet |
Zoli, MP
|
 Re: Filmek
https://index.hu/kultur/cinematrix/2020 ... allpalyan/Nagyon regen lattam az any given sunday-t, meg eredeti vhs-en vettem meg. Akkor nem tetszett, lehet meg kene neznem ujra. LL trackje parades sztem, illetve nem is tudtam hogy ilyen "feltekeny" alkat es hazas es nem tori meg a hazssagot  no meg hogy szerepelt a filmben.
|
2020.06.03. 07:57 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15406 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
én miatta (ll) néztem meg a filmet, mikor kijött.
a legjobb focis film ever szerintem. (mondjuk a focihoz nem értek, sose néztem, de focis filmet láttam vagy tucatnyit)
Az OST-ja is nagyon jó, és ll shut em down trackje az egyik legjobb shut em down szám (pedig olyan is van pár a rapkatalógusokba)
|
2020.06.03. 08:53 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15406 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Justice League Dark: Apokolips War (2020)
Lezárni egy 15 filmből álló folyamot nem egyszerű, sok buktatója van, de sikerült. Ami elkezdődött 2013-ban, mostanra összeért, és kapott egy méltó koronát. Még azt is meg merem kockáztatni, hogy animációban van olyan, mint filmben az MCU endgame. Mindenki benne volt, a liga, a sötét liga, az öngyilkos osztag (harley kicsit sokat is igazából, king shark meg tuti csak harley sorija miatt került ide), titánok, mindenki. A film címe, a sötét liga, de nem, a sötét liga sincs benne többet, mint a töbi csapat, egyedül Constantine kap nagyobb szerepet, ezúttal nem batman (mint a sötét liga filmben), hanem superman mellett. Nagyon jó lett, csak ajánlani tudom.
folytatásról pedig:
nem valószínű. egyrészt legközelebb Superman jön ismét elvileg, de ő "önálló" filmmel (mint a red son), másrészt ez a film a zárása, utolsó története a 2013-as Justice League: The Flashpoint Paradox kontinuitásnak elvileg. en.wikipedia.org/wiki/DC_Animated_Movie_Universe
kíváncsian várom, hogy merre viszi a dc az animációs történeteit. Ezek sokkal jobban mennek nekik, mint a filmek, és köröket ver a Marvel animációs részlegére is.
|
2020.06.03. 15:49 |
|
 |
doggfather
|
Sin City: Ölni tudnál érte (2014) . az első film hatalmas kedvenc volt 2005ben, moziban kétszer láttam, de ez a folytatás kimaradt valamiért eddig. . még mindig frank miller az alap, mégis hiányzik valami. A technika is az első rész technikája (lehet ez a kevés mostanra). Hogy Clive nem tért vissza az hiba, ahogy szomorú, hogy MCD se. Ava lord egy hatalmas misscast. Egyszerűen Eva Green nem olyan akiért "ölni tudnál" (nem, nem tudnék most jó színésznőt mondani a szerepre hirtelen, jessica alba, meg rosario dawson már szerepel, és elvileg ava lord jobb nő, mint ők). Just Another Saturday Night egyazegyben a képregény, ezzel nem is volt baj. A The Long Bad Night történet is, színészei is gyengék. Nancy's Last Dance egy tökéletesen fölösleges folytatása, zárása a yellow bastardnak.
|
2020.06.04. 11:54 |
|
 |
doggfather
|
#borgen első évad: . félelmetesen realista sorozat egy igazi demokrácia működéséről. és ugyanekkor rendkívül pesszimista, ugyanis a főszereplők hiába sikerek a szakmájukban, a magánéletüket már nem tudják olyan jól menedzselni. Ezzel bármennyire is életszerű azért le tud hozni nézőket a nagyon kemény földig is. Kíváncsian kezdek neki a második évadnak!
|
2020.06.05. 22:17 |
|
 |
doggfather
|
űrhadosztály (space force) Első évad:
Nem is tudom igazából mi volt ez, vígjáték? szatíra? komolyból gondolták? Mindegyis, működött a dolog az biztos. Végig kegyetlen fricska trumpnak, meg a hadseregnek egyébként. A színészek frenetikusak, a zenék nagyon jók, a történet érdekes.
|
2020.06.08. 14:39 |
|
 |
doggfather
|
#Avenue5 első évad:
nem tudom, hogy mi volt ez, de nem lehetett nem nézni. House frenetikus, de minden szereplő nagyon jól hozza a formáját. Az alapötlet is érdekes, de az egész évad agymenés volt. Főleg így a #spaceforcenetflix után nézni.
|
2020.06.11. 15:14 |
|
 |
doggfather
|
polar (2019) . az utolsó 40 perc ér valamit, egyébként egy alszabott john wick utánzatocska. Mads Mikkelsen az egyetlen aki tud olyan tökös lenni, mint K Reeves, de ezt a filmet ő se tudja megmenteni. kár érte.
|
2020.06.12. 15:14 |
|
 |
doggfather
|
A nevem Dolemite (2019) . a zenék, a jelmezek, a díszletek mind nagyon eltaláltak. Eddie kurva jól hozza Dolemite-ot, látszik rajta, hogy tényleg szívét lelkét beletette. És ismerve, hogy igazából nem annyira csípték egymást ez még nagy dolog. Snipes is, de mindenki nagyon jó.
|
2020.06.15. 15:37 |
|
 |
doggfather
|
Borgen Második évad:
Az első évad hatalmas minőségén a politikából, és demokráciából, és mélységéből a családi tragédiákból nemhogy visszavettek, de még emeltek is. Kasper is és a miniszterelnök személyes gondjai, tragédiája nagyon megindítóak voltak, ahogy a kormány, a parlament működésének újabb csavarjai is. Kíváncsian várom a harmadik évadot, vajh kampány lesz e az egész, vagy azt lezavarják gyorsan, mint az első évadban is?!
|
2020.06.15. 22:06 |
|
 |
doggfather
|
Borgen harmadik évad:
ami tetszett:
Az új párt, annak felépítése jó ötlet volt, jobb, mintha sima ellenzék let volna az x kormányfő. Mondjuk úgy is lett volna még benne legalább egy évad, hogy a második végén megnyeri a választásokat.
ami kevésbé: Kasper lecserélése torbenre nem nyerte meg a tetszésemet. kasper nagyon kúl arc volt az első 2 évadban (mégis majdnem kingslayer slayer na), egy kiöregedő, életútválságban lévő újságíró kevés volt helyette nekem. A rák szerintem nem volt jó drámája. az apja alkoholizmusa, vagy ezzel összefüggő demenciája mondjuk jobban behozható lett volna, mint egy 4 rész alatt lezavart rákocska.
Összességében mégis pozitív volt ez az évad is, nagyon erős, és nagyon remélem, hogy a hírbe hozott negyedik is lesz ilyen erős legalább.
|
2020.06.27. 22:12 |
|
 |
doggfather
|
penny dreadful city of lost angel Első évad: . Kevesebb természetfeletti, mint amit az anyasorozat alapján várna az ember, de ettől függetlenül erős évad volt. Santa Muerte, és a spanyol, mexikói kultúra elég lehetne egy sorozatra. Ahogy a halál és élet nővérek, az ő híveik is, mégse használjál őket "túl", vagy "eléggé" nézőpont kérdése. Ami picit hiányzott, főleg a kilencedik részből, mikor a kis zsidó nyomozó meglebegtette, hogy van még 1-2 trükkje az a Golem. Ha már ennyire hangsúlyos volt a zsidó vonal akkor befért volna tőlük is egy kis természtfeletti. De így is erős volt, a rasszista vonal, 2020ban van olyan hangsúlyos, mint a 30as években volt. Ahogy a gyerekorvos náci lett a végére az nagyon szépen vezette fel, hogy németországban hogy lehetett régen, hogy nyerhetett teret Hitler és eszméi. Kíváncsian várom, hogy lesz e második évad, vagy az antológia jegyében elmennek egy másik körbe a penny dreadful "márka" alatt.
|
2020.06.29. 15:16 |
|
 |
doggfather
|
black books első évad: . hát ez valami csodálatosan perverz izé volt, ami néhol humoros, több helyen morbid. Nincs egy szereplő akit kedvelni lehetne, mégis nézeti magát.
|
2020.06.29. 22:01 |
|
 |
doggfather
|
Pénzmosó (2019): . Könnyed film, egy nagyon nem könnyed témáról. Amolyan inverze (ez olyan könnyed, amennyire sötét az) az Ozark sorozatnak, szintén a netflixtől, csak filmben. A jelmezek, a színészek, a zenék jó választások. A trailer alapján azonban mozgalmasabbra számítottam.
|
2020.06.30. 15:59 |
|
 |
doggfather
|
V. Henrik (2019): . Hát nem az a tipikus "romantikus-kardos-basz.s" kosztümös, történelmi film lett az biztos. Az új király vívódása nagyon jól sikerült, a főszereplő jól hozza a figurát. De annyira egyszereplős lett a film, hogy a "nemezis" Pattinson érkezése nem váltott ki semmit az emberből. Annyira nem a tipikus gonosz, akit utálunk az első perctől, hogy meg se jelenik a film feléig, és akkor is 3 jelenete van összesen. Azonban anglia történelme, a kosztümök, Shakespeare, a reális hozzáállás ide vagy oda, nem ártott volna feszesebbre venni, akár 20-30 percet kivágni.
|
2020.07.01. 14:02 |
|
 |
|