Szerző |
Üzenet |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15414 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
 Re: Filmek
Ördög a részletekben (2021) . Sok jó film összegyúrva, egy max közepessé. (érdekes játék felismerni őket) Leto, Malek nagyon jók, Washington (aki öregkorára lassan forest whitaker lesz) hozza a kötelezőt. Nem volt rossz, de valami hiányzik belőle, hogy jó legyen.
|
2021.03.04. 16:43 |
|
 |
doggfather
Csatlakozott: 2012.07.12. 14:10 Hozzászólások: 15414 Tartózkodási hely: Born & Raised in Albertirsa
|
Fagypont alatt (2021) . Izgalmas, fordulatos, és csavaros spanyol bosszúfilm egy nem szokványos helyen, illetve helyeken, mert utaznak közben
|
2021.03.05. 16:12 |
|
 |
doggfather
|
WandaVision első évad . Egy 4-4.5 órásra elnyújtott MCU film lett ez, egy se színészileg, se karakterileg nem túl izmos főhőssel, akit a sok jó mellékszereplő húz fel. Az eddigi "mcu related" sorik közül ez az amihez tényleg kell látni a filmeket előtte, mert rengeteg utalás tényleg csak utalás nem magyarázzák el. A behozott új szereplők ha filmekbe kerülnek ez még erősebb összefonódás lesz.
A marvel mcu receptje itt is bejátszott. a trailer alapján végre, valami egyedi, de a végeredmény egy sima mekis burger lesz, ugyanolyan ízű, mint az előző volt, és amilyen a következő lesz. Mindegy, hogy esik e vagy fúj. ugyanaz.
|
2021.03.07. 22:47 |
|
 |
doggfather
|
Palmer (2021) . Minden ízében, és többszinten is terápiás film egy ex fegyenc, és egy elhagyott kisfiú kapcsolatáról az amcsi rozsdaövezetből, vagy mélydélről. Justin Timberlake nagyon jól hozza a jobb sorsra érdemes, félresiklott kiégettet, és a sráccal nagyon "együtt vannak".
|
2021.03.08. 16:30 |
|
 |
doggfather
|
Vörös pont (2021) . Svéd minimalista embervadászos, bosszúfilm. A csavar jó, de az utolsó 10 perc elrontja. A képek szépek, a táj felhúzza a filmet, de a végeredmény egyszernézős, maximum közepes még így is.
|
2021.03.09. 16:39 |
|
 |
rapguruz88
|
doggfather írta: Ördög a részletekben (2021) . Sok jó film összegyúrva, egy max közepessé. (érdekes játék felismerni őket) Leto, Malek nagyon jók, Washington (aki öregkorára lassan forest whitaker lesz) hozza a kötelezőt. Nem volt rossz, de valami hiányzik belőle, hogy jó legyen. A jobb forgatókönyv hiányzik szerintem.. DW szokásosan zseniális, de egy év múlva már nem is nagyon fogok emlékezni erre a filmre sajnos...
|
2021.03.09. 18:13 |
|
 |
doggfather
|
Még egy kört mindenkinek (2020) . A dánok megoldása az életközépi válságra, illetve a kiégésre az alkohol! Ennyiből simán lehetne magyar film is egyébként. Mikkelsen miatt kötelező, illetve így 40 felé (sajnos nem félúton már) az egész téma átélhető rendesen. A film azonban hosszabb, mint kellene, legalább 20-25 percet simán el kellett volna hagyni a közepéből, hogy feszesebb legyen. A 4 főszereplő is sok, nincs idő mindenkit kibontani, kisebb csapat kellett volna. Ez mondjuk ellentmondás, hogy egyszerre hosszú, és rövid is a film. A rendező és a főszereplő miatt a Vadászathoz hasonlítja mindenki, ahhoz méri. Míg annak a zsenialitását, értékét simán felismertem, vallottam, addig ezt nem tudtam úgy "pontozni". Hogy a téma miatt, vagy miattam azt nem tudom. Értem mire fel kapja a jelöléseket, díjakat, de nálam messze nem az "év filmje" kategória.
|
2021.03.10. 16:40 |
|
 |
doggfather
|
A chicagói 7-ek tárgyalása (2020) . Megtörtént esetet dolgoz fel, nagyon minimalista módon, gyakorlatilag 2 órán keresztül a bíróság előtt játszódik, de az a 2 óra elrepül.Hiába a sok szereplő, és a hosszú idő (majd 2 év volt a per maga), mégis feszes, jól megírt a forgatókönyve. Minden színész kellő alázattal viseltetik a szerepe, a figurája iránt, senki se ripacskodik, senki se akarja ellopni a sót. Hiába netflixen bemutatott film, nem netflix film ez, és ez látszik is, érezni is a végeredményen.
|
2021.03.11. 14:13 |
|
 |
doggfather
|
A lelőhely (2018) . Aranyláz az űrben. Szépen fényképezett, jól bemutatott mocskos, űrwestern. Nagyon kevés szereplővel, még kevesebb történettel, történéssel, mégis szórakoztató. Én vagyok az egyetlen aki BÁRMILYEN szkafanderes filmben várom, hogy mikor jön az Alien?
|
2021.03.11. 16:53 |
|
 |
doggfather
|
Bill & Ted Face the Music (2020) . Beavis és Butt-head (mert ők voltak, csak élőben) felnőttek, kérdés, hogy a kalandjaik milyenek 30(!) év elmúltával??? Kell hozzá az eredeti ismerete, sőt szeretete, mert ez a film nem más, mint egy hatalmas nosztalgiafutam, hogy a rendben lévő első részt, és a klasszikus másodikat trilógiává bővítsék, de nem több. Az eredeti filmek nagy kedvenceim voltak tizenéves korom első felében, mikor még a tv3-on (emlékszik valaki még rá?) leadták, fel is vettem valamelyik ismétlést videókazira, és rommá is néztem. Adja magát az összehasonlítás a jay és néma bob reboothoz, ami szintén egy nosztalgiamenet volt. Igazából az a filmekről, ez a zenéről szól, mivel mind a kettőt szeretem nem tudnék választani. Mi lesz a következő vajh? A wayne világa??
|
2021.03.12. 14:42 |
|
 |
doggfather
|
Tűzgyűrű: Senki földje első évad . Hatalmas robotok még nagyobb szörnyek ellen. Full logikus lépés, hogy anime (szerű) folytatást kapjon a nagyon jó film (a másodikat nem láttam). Nem is kell, ugyanis a történet szerint is öt évvel később vagyunk, új földrész, új szereplőkkel. Jó kis évad volt, de szigorúan csak felvezetés, mert több kérdést nyitott meg, mint amit befejezett volna. Remélem folytatják!
|
2021.03.12. 20:21 |
|
 |
rapguruz88
|
doggfather írta: A chicagói 7-ek tárgyalása (2020) . Megtörtént esetet dolgoz fel, nagyon minimalista módon, gyakorlatilag 2 órán keresztül a bíróság előtt játszódik, de az a 2 óra elrepül.Hiába a sok szereplő, és a hosszú idő (majd 2 év volt a per maga), mégis feszes, jól megírt a forgatókönyve. Minden színész kellő alázattal viseltetik a szerepe, a figurája iránt, senki se ripacskodik, senki se akarja ellopni a sót. Hiába netflixen bemutatott film, nem netflix film ez, és ez látszik is, érezni is a végeredményen. Dijesot jósolnak neki a kritikusok!
|
2021.03.16. 13:04 |
|
 |
doggfather
|
Ma Rainey: A blues nagyasszonya (2020) . De a zenészek élete nem csak játék és mese, hallottál már a gyakorlásról, az egóról, a vágyakról, a studiózásról? Na ez a film erről szól, megfűszerezve a 20-as évek amerikájával, és a feketék helyzetével. Majdnem kamaradráma, hiszen egy épületben, illetve előtte játszódik, nagyon kevés szereplővel, és 2 kiváló főszereplővel. Mind a Párduc, mint pedig Viola Davis nagyon nagyot alakítanak ebben a nem is titkoltam díjszerzonra készített filmben.
|
2021.03.16. 15:14 |
|
 |
doggfather
|
Nagyvárosi fények (1931) . Chaplin túl a csúcson, de még mindig frenetikusan. Néhol már önismétlő, a figurájából (amit majdnem inden filmjében csiszolt, hozott, alakított) már mindent megmutatott korábban, de öröm nézni még mindig. Érdekes a ragaszkodása a némafilmhez, mikor már hangosfilmet is készíthetett volna. Nem bízott magában vajh?
|
2021.03.16. 16:39 |
|
 |
doggfather
|
A legyek ura (1990) . Behozott az eredeti filmhez képest új dolgokat (sérült felnőtt, kadétok a srácok), de ezek nem olyan jelentősek. Azon túl, hogy a műdzsungel színes, és nem olyan "jó fej" velük (vihar, majdnem leég), ez egy fölösleges remake ki merem jelenteni. doggfather írta: A legyek ura (1963) . Csoportdinamikai előadáson jött fel példaként azért néztem meg, de simán megérte, érdekes film egy még érdekesebb könyvből. Nem kellett "jól" öregednie a filmnek, olyan komoly technikai megoldás nincs benne, nem is igényli se a történet, se az "akciók". Ma is simán élvezhető, elgondolkodtató. A színészek jól hozzák a figurákat, és felnőtt nélkül is simán működik az alkotás. Érdekesség, hogy az elején a főcímben mindenki benne van, épencsak a főszereplő fiúk nincsenek. Felsorolják a kameramant, rendezőt, a stábot, de őket nem.
|
2021.03.17. 12:42 |
|
 |
|